Warisan sing ora bisa ditemokake

289 minangka pusaka sing ora bisa ditemokake Apa sampeyan pengin wong bakal ngetok lawang lan ngomong yen paman sing sugih sampeyan ora tau krungu bakal mati lan menehi sampeyan rejeki gedhe? Ide yen dhuwit metu ora bisa dikendhaleni, impen akeh wong lan premis akeh buku lan film. Apa sampeyan arep nganggo kasugihan anyar? Apa pengaruhe ing urip panjenengan? Apa dheweke bakal ngatasi kabeh masalah sampeyan lan supaya sampeyan lumaku ing dalan kamakmuran?

Panjaluk iki ora perlu kanggo sampeyan. Wis kedaden. Sampeyan duwe sedulur sugih sing tilar donya. Panjenenganipun ninggalaki karsanipun kagem panjenenganipun minangka pawongan utama. Iki ora bisa ditantang utawa dibalik ing pengadilan. Ora ana sing bisa kanggo tax utawa pengacara kanggo nglampahi. Sampeyan mung kepengin sampeyan.

Unsur pungkasan identitas kita ing Kristus yaiku dadi ahli waris. Saiki kita wis tekan pungkasan ing ndhuwur identitas salib - saiki kita ana ing finale grand: "Kita minangka putrane Gusti Allah lan ahli waris bareng Kristus, sing bareng-bareng warisane karo kita" (Gal. 4,6-7 lan Rom 8,17).

Prajanjian Anyar dadi efektif karo matine Yesus. Kita dadi pewaris lan kabeh janji sing diparingake Gusti Allah marang Abraham (Gal.3,29). Janji-janji ing karsane Yesus ora bisa dibandhingake karo janji-janji kadonyan kanthi pakaryan paman: dhuwit, omah utawa mobil, gambar utawa barang antik. Kita duwe masa depan sing paling apik lan paling terang sing bisa dibayangake. Nanging ora bisa ditrapake apa sing temenan bakal tetep ana ing ngarsane Gusti Allah, njelajah kalanggengan, kanthi kendel menyang papan sing durung ana sadurunge!

Nalika mbukak wasiat, ora kudu takon apa sing ditrapake kanthi efektif marang kita. Kita bisa yakin babagan pusaka kita. Kita ngerti manawa bakal nampa urip langgeng (Titus 3,7), ditambah uga Kratoning Allah dijanjekake marang kabeh wong sing tresna marang dheweke " (Jam. 2,5). Kita wis diwenehi Roh Suci minangka jaminan manawa kita bakal nampa samubarang kabeh sing dijanjekake miturut kekarepan kita (Ef. 1,14); bakal dadi pusaka sing gedhe lan apik (Ef. 1,18). Paulus ujar ing Ef. 1,13: ing Panjenengane sampeyan uga, sawise ngrungokake pangandikaning kayekten, Injil kawilujengan sampeyan, iku uga sampeyan, nalika sampeyan pracaya, tinulis karo Roh Suci prajanji. Ing pangertene, kita wis ana ing dalan kamakmuran. Rekening bank wis kebak.

Sampeyan bisa mbayangno apa kudu kaya nampa kasugihan kuwi? Mungkin kita bisa ngrasa yen nalika kita mbayangake karakter Disney saka McDuck sing salah. Karakter kartun iki kaya wong sugih sing seneng golek dhuwit. Salah sawijining tindakan favorit dheweke yaiku nglangi ing kabeh gunung emas. Nanging warisan kita karo Sang Kristus bakal luwih becik tinimbang kabecikan gedhe.

Sapa kita? Identitas kita ana ing Kristus. Kita wis disebut dadi putraning Allah, digawe dadi titah anyar lan dilimpekake dening sih-rahmate. We sing samesthine kanggo metokake woh lan nggawa urip ing Kristus ditulis, lan pungkasanipun kagelar kita kabeh oleh warisan kasugihan lan bungah, kang kita mung wis rasa ing urip iki. Kita ora tau takon maneh sapa sing kita. Uga, kita kudu ora ngupaya identitas kita ing samubarang utawa sapa wae, nanging Yesus.

dening Tammy Tkach


pdfWarisan sing ora bisa ditemokake