Potong kembang sing garing

606 ngethok kembang Bojoku bubar ngalami masalah kesehatan cilik, tegese bedhah ing rumah sakit minangka pasien dina. Akibaté, anak papat lan bojone kabeh ngirim kembang kembang sing apik. Kanthi patang bouquets ayu, kamar dheweke katon kaya toko kembang. Nanging sawise udakara seminggu, kabeh kembang mesthine wis mati lan dibuwang. Ora kritik menehi kembang klambi kanthi warni-warni, jebule mung kasunyatan yen kembang-kembang uga garing. Aku ngatur kembang kembang kanggo bojoku saben dinane. Nanging nalika kembang dipotong lan dheweke katon apik nganti suwe, ukuman pati kasebut nempuh. Minangka ayu lan suwene kembulane, kita ngerti yen dheweke bakal garing.
Iki padha ing gesang kita. Wiwit lair, kita urip dalan sing bakal mati. Pati iku pungkasane urip. Sayange, sawetara wong enom mati, nanging kabeh kita ngarep-arep supaya urip sing dawa lan produktif. Malah yen nampa telegram saka Ratu ing ulang tahun ke-100, kita ngerti manawa bakal mati.

Kaya kembang kasebut nggawa kaendahan lan kaluhuran kanggo wektu tartamtu, kita uga bisa urip sing apik. Kita bisa nyenengake karir sing apik, manggon ing omah sing apik lan drive mobil sing cepet. Sajrone urip, kita bisa duwe pengaruh nyata marang manungsa liyane lan nambah lan ningkatake urip kanthi cara sing padha kaya kembang sing ditindakake ing skala sing luwih cilik. Nanging endi ana sing dadi titah saka jagad rong atus taun kepungkur? Pria lan wanita sejatine apik banget kaya kembang sing dikepung iki, uga pria lan wanita sing misuwur saiki. Kita bisa uga dadi jeneng kluwarga ing urip kita, nanging sing bakal ngelingi kita nalika urip kita mudhun ing sejarah?

Kitab Suci nyariosaken analogi kembang sing dipotong: «Amarga kabeh daging kaya suket lan kabeh kamulyan kaya suket. Suket wis garing lan kembang wis ambruk » (1 Petrus 1,24). Minangka pikiran sing menarik babagan uripe manungsa. Nalika maca, aku kudu mikir. Kepiye rasa nalika ngrasakake kabeh sing nawakake urip ing dina iki lan ngerti yen ing pungkasan aku bakal ilang menyang lebu kaya kembang sing dipotong? Gak ora bisa diroso. Apa karo kowe? Aku curiga sampeyan bisa uga aran padha.

Apa ana cara sing bisa ditindakake iki? Ya, aku percaya yen ana lawang sing mbukak. Gusti Yesus ngandika: «Aku lawang. Yen ana wong sing liwat aku, bakal disimpen. Dheweke bakal mlebu lan metu golek padhang sing apik. Maling mung teka nyolong lan mateni wedhus lan nggawa karusakan. Nanging aku teka nggawa urip - urip kanthi lengkap » (Yokanan 10,9: 10).
Petrus nerangake, kontras karo kekarepan urip, ana tembung sing tetep ing salawas-lawase: «Nanging tembunge Gusti tetep ing salawas-lawase. Iki tembung sing wis diwartakake kanggo sampeyan » (1 Petrus 1,25).

Kabar apik, warta apik sing diwartakake dening Gusti Yesus lan tetep ing salawas-lawase. Sampeyan bisa uga kepingin weruh, apa kabar apik? Sampeyan bisa maca warta sing apik iki saka bagean liya ing Kitab Suci: "Satemene, aku pitutur marang kowe, sapa sing percaya duwe urip langgeng" (Yokanan 6,47).

Tembung-tembung kasebut diucapake dening lambe Yesus Kristus. Iki minangka janji sing dikepengini karo dewa sing sampeyan pengin ngilangi minangka dongeng utawa ora nate dianggep larang regane. Yen sampeyan mikirake alternatif - pati - rega apa sing sampeyan bakal mbayar urip langgeng? Apa rega sing dijaluk Yesus? Percaya! Liwat iman Yesus sing sampeyan setuju karo Gusti Allah lan nampani pangapura saka dosa liwat Gusti Yesus Kristus lan nrima minangka panyedhiya saka urip langgeng!

Mbesuk yen sampeyan wis ngethok kembang sing diikat menyang buket ing toko kembang, elinga yen sampeyan pengin urip kanthi ringkes fisik utawa yen sampeyan kudu nggoleki lawang sing mbukak liwat lawang ing dalan menyang sing abadi. Urip kanggo pindhah!

dening Keith Hartrick