Dheweke ngurus dheweke

401 dheweke ngurus dheweke Akèh kita wis maca Alkitab suwene suwe, suwe nganti pirang-pirang taun. Rasane apik kanggo maca ayat-ayat kasebut lan mbungkusake awake dhewe minangka kaya kemul sing anget. Mesthi wae, yen kita keprigelan nyebabake kita ora nyawang. Nalika kita maca kanthi tandha mata lan saka sudut sing anyar, Roh Suci bisa mbantu kita ngerteni luwih akeh lan bisa uga ngeling-eling bab-bab sing wis kelalen.

Nalika maca maneh Kisah Para Rasul, ing Bab 13, ayat 18, aku nemoni sawijining wacana sing akeh wong sing wis maca tanpa menehi perhatian akeh: "Lan dheweke terus nginep ing ara-ara samun suwene patang puluh taun" (Luther 1984). Ing Kitab Suci Luther ing taun 1912, jarene: "dheweke mandhiri cara" utawa diterjemahake saka versi King James lawas menyang basa Jerman, ujar manawa "dheweke nandhang prilaku".

Dadi, kaya sing dakeling-eling, aku wis mesthi maca wacan iki - lan uga ngrungokake - manawa Gusti Allah kudu ngisi wong-wong Israel sing nangisi lan nangisi wong Israel kaya-kaya abot banget kanggo dheweke. Nanging aku banjur maca referensi ing Pangandharing Toret 5:1,31: «Kowe padha ndeleng manawa Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, nggawa kowe kaya wong ngeterake putrane, kabeh kaya ngumbara nganti kowe teka ing papan iki. " Ing terjemahan Alkitab anyar, Luther 2017, ditulis: "Lan patang puluh taun dheweke nggawa dheweke ing ara-ara samun" (Kis. 13,18 :). Komentar MacDonald nerangake: "dheweke ngurus kabutuhan".

Aku entuk cahya. Mesthine dheweke wis ngurus dheweke - dheweke duwe pangan, banyu lan sepatu sing ora nganggo. Sanajan aku ngerti yen Gusti Allah ora keluwen dheweke, aku ora tau nyumurupi kepriyé cedhak lan intim dheweké kanggo urip. Iku nyenengake kanggo maca yen Gusti Allah nuntun umat-Nya minangka Rama ngladosi Putra-Nya. Aku ora bisa ngeling-eling kaya iki!

Kadhangkala kita bisa aran yen Gusti Allah iku angel kanggo kita nanggung utawa nyuwun pangapunten kanggo nampa kita lan masalah kita sing isih ana. Duh-dulur padha kaya dene maneh, lan dosa-dosan kita isih bakal bali. Sanadyan kita kadang-kadang ngajak lan nindakake kaya wong Israel kang ora syukur, Gusti Allah tansah nrima kita, ora kira-kira manawa kita nggresah; Ing tangan liyane, aku yakin dheweke bakal milih kita ngaturake panuwun marang dheweke tinimbang ngeling-eling.

Kristen, ing wektu lengkap lan njaba (sanajan kabeh wong Kristen diarani layanan kanggo sawetara cara) bisa kesel lan ngobong. Sampeyan bisa mikirake sedulur-sedulurmu minangka wong Israel sing ora bisa dikalahake, sing bisa nyebabake masalah ngganggu sampeyan bakal ngisi lan nandhang sangsara. Ngalahake soko tegese ngidinke bab sing ora disenengi utawa nrima soko sing ala. Nanging Gusti ora ndeleng kita kaya ngono!

We are all children of God and need care, compassionate and loving. Kanthi katresnan Gusti Allah dumunung ana ing kita, kita bisa tresna marang tetanggan tinimbang ngestokake dheweke. Yen perlu, kita malah bakal bisa nggawa wong sing kekuwatan ora cukup ing dalan. Ayo kita elinga yen Gusti Allah ora mung peduli marang umume ana ing ara-ara samun, nanging dituntun ing tangane sing asih. Panjenenganipun narik kawigatosan kita lan mboten tansah mandheg lan mahami, sanajan kita ngeluh lan lali dados ngucap syukur.

dening Tammy Tkach