Injil - undangan kanggo Kratoning Allah

Undangan 492 kanggo Kratoning Allah

Kabeh wong duwe ide babagan sing bener lan salah, lan kabeh wong wis tumindak salah sanajan miturut ide dhewe. "Kanggo kesalahan iku manungsa," ujare tembung sing kondhang. Kabeh wong wis nate nguciwani kanca, putus janji, ngilangake perasaan wong liya. Kabeh wong ngerti kesalahane.

Mula, wong ora seneng duwe gegayuhan karo Gusti Allah. Dheweke ora pengin dina pengadilan amarga ngerti manawa dheweke ora bisa ngadeg ing ngarepe Gusti Allah kanthi cetha. Dheweke ngerti yen dheweke kudu manut marang dheweke, nanging dheweke uga ngerti yen ora nindakake. Sampeyan rumangsa isin lan rumangsa salah. Kepiye utang dheweke bisa ditebus? Kepiye ngresiki pikiran? "Nyuwun pangapunten gaib," pungkasi tembung kunci. Gusti Allah dhewe sing ngapura.

Akeh wong ngerti pitakon iki, nanging ora ngandel yen Gusti Allah cukup suci kanggo ngapura dosane. Sampeyan isih aran guilty. Wong-wong mau isih wedi karo katon Gusti Allah lan dina pangadilan.

Nanging Gusti Allah wis teka sadurunge - ing Gusti Yesus Kristus. Dheweke teka ora kanggo ngukum, nanging kanggo nyimpen. Dheweke nggawa pesen pengampunan lan seda ing salib kanggo njamin yen kita bisa diapura.

Pesen saka Yesus, pesen Salib, iku kabar becik kanggo wong-wong sing ngaku sadar. Yesus, Gusti Allah lan manungsa siji, wis nanggel paukuman kita. Kabeh wong sing pracaya cukup pracaya marang Injil Yesus Kristus bakal diapura. We need this good news. Injil Kristus nyedhiyakake katentreman atine, rasa seneng lan kamenangan pribadi.

Injil sing sejati, yaiku warta apik, yaiku Injil sing diwartakake dening Sang Kristus. Injil sing padha uga diwartani para rasul: Yesus Kristus, sing disalib (1 Korinta 2,2), Yesus Kristus ing Kristen, ngarep-arep kamulyan (Kolose 1,27), tangisan saka wong mati, pesen pangarep-arep lan kawilujengan kanggo manungsa. Iki Injil Kratoning Allah sing diwartakake Gusti Yesus.

Kabar apik kanggo kabeh wong

"Nanging sawise Yohanes dicekel, Gusti Yesus tekan ing Galiléa lan ngabarake Injil saka Gusti Allah, mangkene: Saiki wis tumeka lan Kratoning Allah wis teka. Apa mratobat [mratobat, mundur] lan percaya marang Injil! » (Markus 1,14:15 ”XNUMX). Injil sing digawa Yesus iku yaiku "pawarta apik" - pesen sing kuat "sing ngganti lan ngrubah urip. Injil ora mung ngowahi lan ngowahi, nanging pungkasane bakal duka marang sapa wae sing nolak. Injil minangka "kekuwataning Allah sing ndadekake kabeh wong sing percaya marang seneng" (Roma 1,16). Injil minangka undhangane Gusti Allah supaya kita urip kanthi tingkat sing beda. Warta sing apik yaiku yen ana pusaka sing nunggu kita sing bakal kebak karo kita nalika Kristus bali. Iki uga uleman kanggo kasunyatan kasukman sing bisa dadi duweke dhewe. Paulus nyebut Injil "Evan" gelium Kristus " (1 Korinta 9,12).

"Injil Gusti" (Roma 15,16) lan "Injil Damai" (Efesus 6,15). Miwiti saka Gusti Yesus, dheweke miwiti mbatesi pendapat Yahudi babagan Kratoning Allah, sing fokus ing universal universal Kristus teka. Yesus sing mlaku ing dalan-dalan sing bledug ing Yudea lan Galiléa, Paulus ngajar, saiki dadi "Sang Kristus sing wungu" sing lenggah ing sisih tengen Gusti Allah lan "kepala kabeh kekuwatan lan kekuwatan" (Kolose 2,10). Miturut Paulus, pati lan wungune Gusti Yesus Kristus dadi "luwih dhisik" ing Injil; dheweke dadi prekara utama ing rencana Gusti (1 Korinta 15,1: 11). Injil minangka warta apik kanggo wong-wong mlarat lan ditindhes. Sejarah duwe siji tujuan. Pungkasane, ukum bakal menang, ora kekuwatan.

Tangan pierced wis menang liwat tinju waja. Kratoning piala nerjemahake dalan menyang Kratoné Gusti Yésus Kristus, prentah bab-bab sing wis ana ing pérangan Kristen.

Paulus negesake aspek Injil iki kanggo wong Kolose: «Matur syukur kanthi bungah karo Sang Rama sing wis nggawe sampeyan cocog kanggo warisan para suci ing pepadhang. Dheweke wis nylametake kita saka kekuwatan peteng lan pindhah menyang kraton Putrane sing daktresnani, ing endi kita bisa nebus, yaiku pangapura dosa » (Kolose 1,12:14 lan).

Kanggo kabeh wong Kristen, Injil ana lan saiki kasunyatan lan pangarep-arep ing mangsa ngarep. Sang Kristus wungu, Gusti iku liwat wektu, ruang lan kabeh sing kedadeyan ing kene, minangka juara kanggo Kristen. Sing diangkat menyang swarga yaiku sumber kekuwatan sing luar biasa (Ef3,20-21).

Kabar apik yaiku Yesus Kristus wis ngatasi kabeh alangan ing urip kadonyan. Cara salib iku cara sing angel nanging menang menyang Kratoning Allah. Mangkono Paulus bisa ngrampungake Injil kanthi ringkes, "amarga aku rumangsa ora ngerti apa-apa ing antarane sampeyan kajaba Yesus Kristus, sing disalib" (1 Korinta 2,2).

Pembalikan amba

Nalika Gusti Yesus rawuh ing Galiléa lan martakake Injil kanthi temenan, dheweke ngenteni wangsulan. Dheweke uga ngarepake wangsulan saka kita saiki. Nanging undhangane Yesus kanggo mlebu kerajaan kasebut ora disengaja. Panjaluk Yesus kanggo Kratoning Allah diiringi pratandha lan kamulyan sing nggumunake sing nggawe negara sing nandhang sangisoré pamrentah Roma bisa lungguh lan nggatekake. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa Yesus kudu nerangake apa sing diarani Kratoning Allah. Wong-wong Yahudi ing jaman Yesus ngenteni pimpinan sing bakal mulihake kamulyane ing jamane Dawud lan Suleman. Nanging pesen Yesus "revolusi tikel," kaya sing ditulis dening sarjana Oxford NT Wright. Kaping pisanan, dheweke duwe pengarepan sing populer yen superstate Yahudi bakal nyingkirake kuk Romawi lan malih dadi beda. Dheweke ngowahi pangarep-arep kanggo pembebasan politik dadi pesen keslametan spiritual: Injil!

"Kratoning Allah wis teka, kayane ujar, nanging dudu sing sampeyan bayangake." Yésus nggegirisi wong-wong kanthi akibat saka kabar apik. «Nanging akeh wong sing dadi sing pertama lan sing terakhir bakal dadi sing sepisanan» (Mat. 19,30).

"Ana sing bakal nangis lan keroting untu," ujare dheweke marang kanca-kancane, "yen sampeyan bakal weruh Abraham, Ishak lan Yakub lan kabeh nabi ing Kratoning Allah, nanging ditundhung sampeyan" (Lukas 13,28).

Sakramen sing gedhe ana kanggo kabeh wong (Lukas 14,16-24). Bangsa-bangsa liya uga diundang menyang Kratoning Allah. Lan kaping pindho ora kurang revolusioner.

Nabi Nasaret iki kaya-kaya duwe wektu kanggo wong-wong sing ora sopan - saka lara kusta lan cripples menyang petugas pajeg sing rakus - malah sok-sok uga nindhes Romawi sing sengit. Pawarta sing apik sing dienggo Jahshua mbantah kabeh sing diarep-arep, malah para muridé sing setya (Lukas 9,51-56). Pungkasane Gusti Yesus ujar manawa Kraton sing diarepake mbesuk saiki wis dinamis ing pakaryane. Sawise episode utamane dramatis nate ujar: "Nanging yen aku nundhungi dhemit liwat driji Gusti Allah, mula Kratoning Allah wis teka ing sampeyan" (Lukas 11,20). Ing ukara liya, masarakat sing nyumurupi pakaryan Yesus ngalami saiki. Gusti Yesus mbalikake pangarepan sing populer kanthi paling ora telung cara:

  • Gusti Yesus ngajarake Injil manawa Kratoning Allah iku pisungsung murni - Ketuane Gusti Allah sing wis marasake awakmu. Iki carane Gusti Yesus miwiti "Taun Welas asih Gusti" (Lukas 4,19:61,1; Yesaya 2). Nanging sing angel dileboni lan dibebani, wong miskin lan ngemis, bocah sing apikan lan pemungut pajak sing mratobat, para sundel sing mratobat lan wong njaba saka masyarakat "diakoni" ing kerajaan. Kanggo wedhus ireng lan wedhus sing ilang spiritual, dheweke nyatakake dheweke minangka pangon.
  • Kabar Injil Yesus uga ana kanggo wong-wong sing siyap mratobat marang Gusti Allah kanthi mratobat. Wong-wong dosa sing mratobat iki bakal nemokake ing Gusti sing bapa sing loman sing nggoleki swarga kanggo anak-anak lanang lan wadon sing lagi neneka lan ndeleng dheweke nalika "isih adoh" (Lukas 15,20). Pawarta Injil ateges kabeh wong sing ujar kanthi ati: «Muga-muga welas marang aku wong dosa» (Lukas 18,13) lan tulus mikir yen Gusti Allah bakal nemokake kuping sing simpatik. Tansah. «Nyuwun, banjur bakal diparingake; ngupaya lan sampeyan bakal nemokake; nuthuk lan bakal dibukak kanggo sampeyan » (Lukas 11,9). Kanggo sing percaya lan nyingkiri cara-cara jagad iki, iki kabar paling apik sing bisa dirungokake.
  • Injil Yesus uga tegese ora ana sing bisa mungkasi kamenangan karajan sing digawa Gusti Yesus, sanajan katon minangka sebaliknya. Kekaisaran iki bakal ngadhepi perlawanan pahit lan tanpa mawas diri, nanging pungkasane bakal ngalahake kekuwatan lan kamulyan adikodrati.

Kristus kandha karo para sakabate: "Nanging nalika Putraning Manungsa rawuh ing kamulyan, lan kabeh malaekat karo Panjenengane, dheweke bakal lenggah ing dhampar kamulyane, lan kabeh wong bakal padha nglumpuk ana ing ngarsane. Lan bakal misah dheweke kaya pangon sing misahake wedhus saka wedhus » (Matéus 25,31: 32).

Dadi, kabar apik Yesus ngalami ketegangan dinamis antarane "wis" lan "durung". Injil Kraton kasebut nyebutake pamrentahane Gusti Allah, sing wis ana - "Delengen wong wuta lan mlaku wong pincang, lara kusta dadi dirungokake lan krungu wong budheg, wong mati padha ngadeg lan Injil diwartakake marang wong miskin" (Mat. 11,5).

Nanging kekaisaran kasebut "durung" ana ing pangerten manawa kasampurnane tetep isih caket. Ngerteni Injil tegese ngerteni aspek loro iki: ing tangan siji, janji sing ana ing ngarsane raja, sing saiki wis urip ing umate, lan liya, ngasilake dramatis.

Kabar kabingahanmu

Paulus misionaris mbantu memicu Gerakan Gedhe Injil sing kapindho - panyebaran saka Yudea cilik menyang jagad Yunani-Romawi ing tengah abad kaping pisanan. Paulus, buron Kristen sing diowahi, ngarah cahya Injil sing nggumunake liwat prisma saben dinane. Nalika muji Kristus sing ngluhurake, dheweke uga prihatin karo akibat praktis Injil. Sanajan resistensi fanatik, Paulus ngaturake manawa wong Kristen liyane sing nggumunake urip, seda lan wungune Yesus: «Malah sampeyan sing biyen dadi asing lan musuhan ing tumindak ala, saiki saiki wis disampurnakake maneh dening matine awak fana supaya dheweke nyelehake dhewe ing ngarsane sadurunge suci lan tanpa cacad lan ora sampurna; yen mung sampeyan tetep percaya, diadegake lan tegas, lan ora mundur saka pangarep-arep Injil sing wis sampeyan krungu lan diwartakake marang kabeh makhluk ing sangisoring swarga. Aku, Paulus, dadi abdine » (Kolose 1,21:23 lan). Tingkir. Sampurna. Grace. Pangentasan. Pangapunten. Lan ora mung ing mangsa, nanging kene lan saiki. Iki Injil Paulus.

Dina Wunguné, puncak kasebut yaiku Sinoptics lan John sing narik kawigaten para pembaca (Yokanan 20,31), ngeculake kekuwatan utama Injil kanggo urip saben wong Kristen. Wungune Kristus nandhesake Injil.

Mulané, Paulus mulang, kedadeyan kasebut ing wilayah Yudéa padha ngarep-arep marang kabeh wong: «Aku ora isin karo Injil; amarga iku kekuwatane Gusti Allah sing mberkahi kabeh wong sing percaya, mula wong-wong Yahudi uga wong Yunani. Amarga iki nerangake kabeneran sing ditrapake ing ngarepe Gusti Allah, sing asale saka iman kanthi iman ». (Roma 1,16-17).

Telpon kanggo manggon ing mangsa saiki lan saiki

Rasul John nambah ukuran liya ing Injil. Iku nuduhake Yesus carane «murid sing dikasihi» (Yokanan 19,26), eling marang dheweke, yaiku wong lanang sing duwe ati sing angon, pimpinan pasamuan kanthi katresnan banget kanggo wong sing kuwatir lan wedi.

«Ana akeh pratandha liyane sing ditindakake dening Gusti Yesus sadurunge para sakabate sing ora ditulis ing buku iki. Nanging iki ditulis supaya sampeyan bisa percaya yen Yesus iku Sang Kristus, Putraning Allah, lan sampeyan bisa duwe urip ing asmane kanthi iman » (Yokanan 20,30: 31).

Presentasi Injil ing bagean John duwe inti ing statement sing apik banget: "supaya sampeyan bisa duwe urip liwat iman". John kanthi milah nggambarake aspek liya ing Injil: Yesus Kristus ing wektu sing cedhak banget pribadi. Yohanes menehi akun urip saka pribadine, ngladeni Kristus.

Ing Injil Yohanes, kita nemoni Kristus sing dadi pendeta umum (Yokanan 7,37: 46). Kita ndeleng Gusti Yesus anget lan ramah. Saka undhangan ngundang "Ayo lan deloken!" (Yohanes 1,39) nganti nantang Thomas kang mangu-mangu nempatake driji ing stigmata ing tangane (Yokanan 20,27), potret sing dadi daging lan urip ing antarane kita ora lali (Yokanan 1,14).

Wong rumangsa seneng lan kepenak karo Gusti Yesus, yen dheweke wis ijol ijol (Yokanan 6,58). Dheweke padha disumpahi ing jejere, banjur mangan lan mangan saka piring sing padha (Yokanan 13,23: 26). Dheweke tresna banget marang dheweke, sanalika dheweke weruh dheweke banjur pindhah menyang bank kanggo mangan iwak sing dipangan awake dhewe (Yokanan 21,7: 14).

Injil Yohanes ngelingake kita babagan sepira Injil ana ing babagan Yesus Kristus, tuladhane, lan urip langgeng sing kita tampa liwat dheweke (Yokanan 10,10).

Iki ngelingake manawa martakake Injil ora cukup. Kita kudu urip uga. Rasul Johan nes nyengkuyung: Contoh kita bisa mbantu ngyakinake wong liya supaya nuduhake kabar Injil Kratoning Allah karo kita. Iki kedadeyan karo wong wadon Samaria sing nemoni Gusti Yesus Kristus ing sumur iki (Yohanes 4,27-30), lan Maria von Magdala (Yokanan 20,10: 18).

Sapa sing nangis ing patung Lazarus, abdine sedherhana sing ngumbah kaki para murid, urip ing dina iki. Dheweke menehi kita ngarsane liwat manggon ing Roh Suci:

«Sapa sing tresna marang Aku bakal netepi pituturku; lan bapakku tresna marang dheweke, lan kita bakal marani dheweke lan manggon karo dheweke ... atimu ora bakal wedi utawa wedi » (Yokanan 14,23:27 lan).

Gusti Yesus aktif ngetrapake umate saiki liwat Roh Suci. Undhangane minangka pribadi lan menehi semangat kaya mangkene: "Ayo lan deloken!" (Yokanan 1,39).

dening Neil Earle


pdfInjil - undangan kanggo Kratoning Allah