DAY BY DAY


Kristus lambé Paskah

375 christ passahlamm kita "Kanggo wedhus Paskah kita wis disembelèh kanggo kita: Kristus" (1, kitab 5,7).

Kita ora pengin nggoleki acara gedhe sing dilakoni ing Mesir saklawasé 4000 taun kepungkur, nalika Gusti Allah mbebasake Israel saka perbudakan, utawa ora ngelingi. Sepuluh wabah ing 2. Nabi Musa pancen perlu kanggo nggegirisi Sang Prabu Firaun sajroning gething, arrogance lan oposisi sombong marang Gusti Allah.

Paskah minangka wabah pungkasan lan mesthi, saengga kabeh anak sulung, manungsa uga ingon-ingon, tiwas nalika Gusti Yesus diliwati. Gusti Allah ngluwari wong Israel sing manut nalika dikongkon mateni wedhus wedhus mau ing tanggal 14 wulan Abib lan getih kasebut dilebokake ing lawang lawang lan lawang. (Waca Pangentasan 2). Ing ayat 12 diarani Paskah Pangeran.

Akeh sing lali karo Paskah Prajanjian Lawas, nanging Gusti Allah ngelingake marang umate manawa Yesus, Paskah kita, disiapake minangka Cempening Pangeran Allah kanggo ngilangi dosa-dosa jagad iki. (Yokanan 1,29). Dheweke tilar donya ing kayu salib sawise awake dicuwek lan disiksa dening sebatan, tombak nyuduk sisihane lan getih metu. Dheweke ngalami kabeh iki kaya sing diramalake.

Dheweke menehi conto kanggo kita. Ing Paskah pungkasan, sing saiki diarani Panganan Suci, dheweke mulang marang para sakabate supaya padha ngumbah sikil minangka conto andhap asor. Kanggo mengeti sedane, dheweke menehi roti lan anggur sethithik kanggo melu mangan simbol daginge lan ngombe rah (1 Korinta 11,23: 26-6,53, Yohanes 59: 13,14-17 lan Yokanan -). Minangka…

Waca liyane

Kanggo nepaki hukum

363 ketemu hukum "Sampeyan pancen murni rahmat sing sampeyan disimpen. Sampeyan bisa nindakake apa-apa, nanging nrima kanthi kapercayamu apa Gusti Allah menehi sampeyan. Sampeyan ora pantes kanthi tumindak; amarga Gusti Allah ora pengin wong bisa njaluk prestasi dheweke sadurunge "(Efesus 2,8-9 GN).

Paulus nulis: «Katresnan ora ngrusak wong liya; mula katresnan iku netepi angger-anggering Toret ”(Rom 13,10, Zurich Bible). Menarik banget yen kita alamiah cenderung ora bisa ngetrapake pratelan kasebut. Utamane babagan hubungan, kita pengin ngerti babagan apa kita ngadeg. Kita pengin bisa ndeleng kanthi jelas, ngetrapake standar babagan hubungan karo wong liya. Gagasan manawa angger-anggering Toret minangka cara kanggo nyampurnakake katresnan iku luwih gampang diukur lan ditindakake katimbang ide manawa katresnan minangka cara kanggo netepi angger-anggering Toret.

Ing cara iki pikirane, ana masalah sing bisa dilakoni wong tanpa hukum. Nanging siji ora bisa tresna tanpa mangkono tumindak hukum. Hukum menehi petunjuk babagan carane wong sing tresna bakal tumindak. Bentenane hukum lan katresnan yaiku yen katresnan dianggo saka jero, wong diganti saka njero; Ing hukum, ing tangan liyane, mung mengaruhi eksternal, prilaku eksternal.

Iki amarga katresnan lan hukum duwe prinsip pandhuan sing beda banget. Wong sing dipandu dening katresnan ora butuh instruksi cara nresnani, nanging wong sing dipandu karo angger-anggering Toret. Kita wedi yen ora duwe prinsip pandhuan sing kuat, kayata ukum, sing meksa supaya tumindak sing bener, kita ...

Waca liyane