Aku weruh Yesus ana ing kowe

500 Aku weruh Yesus ana ing kowe Aku nindakake tugas minangka kasir ing toko olahraga lan ngobrol kanthi ramah karo pelanggan. Dheweke mung arep lunga lan mbalik marang aku maneh, nyawang aku lan ujar: "Aku weruh Gusti Yesus ana ing sampeyan."

Aku ora ngerti carane nanggepi. Ora mung pernyataan iki anget-ndemok atiku, uga nyebabake pikirane. Apa sampeyan ngelingi? Pendhudhukku wis mesthi iki: urip urip sing kapenuhan cahya lan katresnan marang Gusti Allah. Aku pracaya yen Gusti Yesus maringi kula iki wayahe supaya aku bisa terus aktif mimpin urip iki ibadah lan dadi padhang padhang kanggo wong.

Aku ora senenge. Nalika aku wis tuwuh ing iman, mangkono uga pangerten babagan ibadah diwasa. Luwih saya tansaya saya tuwuh lan mlebu ing pasamuwan, aku nyatakake yen nyembah ora mung nyanyi lagu utawa piwulang ing nursery. Pangibadah kuwi tegese kanthi manut urip sing wis diwenehake Gusti Allah marang aku. Pangibadah iku pitulungan kanggo penawaran Gusti Allah amarga dheweke urip ing aku.

Punika conto: Senajan aku wis tansah pracaya iku penting kanggo lumaku karo lengen nitahake kita ing lengen - sawise kabeh iku alesan kanggo orane kita - iku njupuk nanging temen maujud nalika nganti aku temen maujud sing nalika Marvel lan Seneng aku ing nyembah marang Gusti Allah lan memuji piwucal. Iku ora mung bab nggoleki soko ayu, nanging kanggo ngenali sing kula maha nitahake wis digawe iku mau kanggo please kula lan yen aku mung nggawe aku weruh, aku ndedonga marang Gusti Allah lan marang wong.

ROOT ibadah iku katresnan, amarga amarga Gusti Allah tresna marang aku, aku pengin mangsuli lan yen aku mangsuli, aku nyembah marang dheweke. Dadi mangkene ing layang sing pisanan marang John: "Ayo padha tresna, amarga dheweke wis nate tresna dhisik" (1 Yokanan 4,19). Katresnan utawa ibadah minangka reaksi umume. Yen aku tresna marang Gusti Allah nganggo tembung lan tumindak, aku nyembah marang dheweke lan ngrujuk dheweke sajrone uripku. Ing ukara Francis Chan: "Keprihatinan utama kita ing urip yaiku nggawe utama lan ngrujuk." Aku pengin uripku bubar kabeh ana ing ngarsane lan kanthi eling aku nyembah marang dheweke. Amarga ibadahku nggambarake tresnaku marang dheweke, mula katon wong-wong sing ana ing saubenging lan kadhang visibilitas iki nyebabake reaksi kaya dene pelanggan ing toko kasebut.

Reaksi dheweke ngelingake yen wong liya bisa ndeleng carane ngobati dheweke. Uripanku karo kanca-kancaku ora mung dadi bagéan saka ibadahku, nanging uga refleksi saka sing dakwartakake. Kula pribadine lan apa sing saya ngetokake metu uga minangka ibadah. Pangibadah uga ateges ngucapake matur nuwun marang Penebusku lan matur marang dheweke. Ing urip diwenehake marang aku, aku nyoba sing paling apik kanggo cahya kanggo nggayuh akeh wong lan sinau saka dheweke terus - dadi liwat maca dina rata-rata Kitab Suci, kanggo mbukak kanggo intervensi ing uripku, karo lan kanggo wong-wong ing mine Kanggo ndedonga utawa fokus ing apa sing pancene penting nalika nyanyi lagu pujian. Nalika aku nyanyi ing mobil, ing pikirane, ing karya, nindakake saben dina, utawa mikirake lagu-lagu pujian, aku mikirake wong sing menehi urip lan nyembah marang dheweke.

Pangibadah kawula gadhah pengaruh sesambetan kaliyan tiyang sanes. Yen Gusti Allah iku lem ing sesambetan, banjur bakal diajeni lan diluhurake. Kanca-kanca sing paling apik lan aku tansah ndedonga siji-sijine sawise kita wis ngentekake wektu bebarengan lan sadurunge cara kita misah maneh. Nalika aku ndeleng marang Gusti Allah lan kepéngin marga saka karsané, kita ngaturaké panuwun marang Panjenengané kanggo urip lan hubungan kita. Amarga kita ngerti manawa dheweke minangka bagian saka hubungan kita, rasa syukur kita kanggo persahabatan kita minangka wujud ibadah.

Pancen gampang banget yaiku nyembah marang Gusti Allah. Nalika aku ngajak Allah menyang pikirane, ati lan urip - lan golek ngarsane ing sesambetan lan pengalaman saben dinten - ibadah minangka gampang milih dheweke urip lan tresna karo wong liya kaya sing ditindakake. Aku seneng urip ngibadah lan ngerti yen pengin Gusti Allah dadi bagean saka uripku saben dinten. Aku asring takon "Gusti, kepiye kowe ngetrapake tresnaku saiki?" Ing tembung liyane: "Kepiye carane bisa nyembah sampeyan saiki?" Rencana Allah luwih gedhe tinimbang sing dakkarepake. Dheweke ngerti kabeh rincian babagan urip kita. Dheweke ngerti manawa tembung-tembung pelanggan iki bisa uga dakkarepake nganti saiki, lan menehi kontribusi kanggo maksudku kanthi nyembah lan tegese tegese urip sing dipenuhi puji lan nyembah.

dening Jessica Morgan