Seduction of wealth

546 sing ngasilake kasugihan Majalah sing nglaporake manawa akeh wong nemokake makna lan makna sajrone mantra "Aku tuku, mulane aku". Sampeyan bakal ngenali modifikasi humor saka frasa filosofi sing kondhang iki: "Aku mikir manawa aku". Nanging budaya berorientasi konsumen kita ora kudu tuku luwih akeh barang. Apa budaya sing dibutuhake yaiku kabeneran Injil, yaiku wahyu saka awake dhewe: Aku iki; kulo nopo mriki! Kaya saiki wong-wong saiki, wong enom sing sugih wis ngenalake awake dhewe lan bandhane ana ing Injil Markus. Dheweke digoda ing pikirane lan mikir manawa kesejahteraan ing kene lan saiki dipesthekake karo kasugihan fisik lan urip langgeng dijamin dening karya sing apik.

Wong sugih mau takon marang Yésus apa sing kudu ditindakake supaya bisa nampa urip langgeng. «Siji bab ora ana. Lungaa, adol kabeh, lan wenehana marang wong miskin, sampeyan bakal duwe bandha ing swarga, lan tekaa, tindakake aku! » (Tandhani 10,21). Gusti Yesus mangsuli pitakonane kanthi ngandhani yen nyerah tresna marang barang-barange lan tinimbang ngrampungake rasa nesu marang keadilan. Wangsulane Gusti Yesus ora mung babagan apa sing ditindakake kanggo wong sugih, nanging apa sing bisa ditindakake dening Gusti Yesus. Gusti Yesus takon wong kasebut supaya ngandelake kepercayaan marang perkara-perkara material, ilusi manawa bisa ngontrol urip dhewe, nyerahake awake marang Gusti Allah lan dipercaya amanhe Gusti. Yesus nantang wong kasebut supaya bisa nampa kasugihan langgeng saka sih-rahmat Gusti Allah lan kepasten mutlak urip langgeng adhedhasar kabeneran Gusti Yesus. Gusti Yesus nawakake wong sugih kasebut dadi salah sawijining murid. Ing ngisor iki ana tawaran saka Mesias kanggo lelungan, urip bareng karo dheweke, lan mlaku bareng karo dheweke, saben dinane. Wong sugih ora ngremehake tawaran Yesus utawa cepet-cepet nolak. Sawijining terjemahan nyathet yen wong sugih kasebut kaget lan lunga kanthi sedhih, kanthi rasa sakit sing jelas. Dheweke rumangsa bener babagan diagnosis Yesus, nanging ora bisa nampa tamba sing diwenehake.

Ayo kita elinga manawa wong enom sing sugih kasebut mula seneng karo omongane Yesus. Dheweke percaya banget amarga dheweke manut karo Gusti Allah amarga dheweke netepi dhawuhe "wiwit alit nganti" (Ayat 20) wis dianakake. Gusti Yesus ora mangsuli kanthi ora sabar utawa moyoki, nanging kanthi katresnan: "Yesus nyawang lan nresnani dheweke" (Ayat 21). Kanthi welas asih, Yesus enggal ngerteni alangan sing ngalangi hubungane manungsa karo Gusti Allah - tresno tumrap duweke fisik lan yakin yen ketaatane dhewe bisa entuk urip langgeng.

Nemtokaké kasugihané wong iki wis ngrebut dhèwèké. Wong sugih padha karo ilusi sing padha ing gesang spiritual. Panjenenganipun nyambut damel kanthi asumsi palsu bilih karya-karyanipun ingkang sae badhe ngaturaken Gusti supados nyedhiyakake gesang langgeng. Mulane, sampeyan kudu takon dhewe pitakon: "Sapa utawa apa ngontrol uripku?"

We live in a culture-oriented culture sing ing tangan siji mbayar layanan lip kanggo kebebasan lan kamardikan. Ing wektu sing padha, iki ndadekake kita sedhep kanggo nyenengi kanthi prasaja, supaya bisa tuku, éntuk lan nduweni samubarang, lan mundhakaken kesuksesane sosial lan ekonomi. Kajaba iku, kita bisa ngadhepi budaya agama sing nekanake karya-karya sing apik minangka kunci kanggo kawilujengan, utawa sethithik nyatakake yen karya-karya sing apik nduweni peran penting ing kualifikasi kanggo kawilujengan utawa ora.
Iku tragedi sing sawetara Kristen ora kalah karo ngendi Kristus nuntun kita lan kepiye pungkasane bisa nggayuh tujuane. Gusti Yesus milih masa depan sing aman nalika kandha karo para sakabate: "Percaya marang Gusti Allah lan percayaa marang Aku. Ana akeh apartemen ing omah bapakku. Yen ora, aku bakal ujar sampeyan: Aku bakal nyiyapake papan kanggo sampeyan? Lan nalika aku lunga kanggo nyiyapake papan kanggo sampeyan, aku kepengin bali lan njupuk sampeyan supaya sampeyan ana ing kene. Lan ing endi wae aku lunga, sampeyan ngerti dalane » (Yokanan 14,1: 4). Murid mau ngerti dalane.

Elinga yen Gusti Allah iku sapa, lan mulane Panjenengane tresna lan ngapura kowe. Gusti Yesus nunjukake kowe ing sih-rahmate sakehing kabutuhan kratone. Panjenenganipun punika dhasar saking sadaya ingkang panjenengan pitados, punika sumbering kawilujengan panjenengan. Respon marang panjenengané ing rasa syukur lan katresnan, karo kabeh atimu, kalawan kabeh jiwamu lan kabeh pikiran lan kabeh kakuwatanmu.

dening Joseph Tkach