Tentrem ing Dina Ibu

441 Peace ing Dina Ibu Ana wong enom marani Gusti Yesus kanthi takon: «Guru, apa prekara sing kudu daklakoni supaya entuk urip langgeng? Ngurmati bapak lan ibu lan tresnaa marang wong liya kaya awakmu » (Mat. 19,16:19 lan Muga-muga Kabeh).

Kanggo umume, Hari Ibu minangka kesempatan kanggo ngrayakake katresnan antarane wong tuwa lan anak-anake, nanging kanggo Deborah Cotton, Hari Ibu bakal tansah dadi crita babagan katresnan khusus. Deborah minangka wartawan lan panyengkuyung dhukungan non-kekerasan lan sosial. Dheweke ngenteni taun karir dheweke ngewangi wong-wong ing papan-papan sing kurang ing New Orleans. Ing Dina Ibu 2013, kabeh diganti: dheweke salah sawijine wong 20 sing luka ing tembak nalika parade. Nalika anggota geng loro mbuka geni ing akehe wong sing ora sopan, Deborah digebugi ing usus; peluru rusak saperangan organ penting.

Dheweke bisa urip kanthi telung puluh, nanging bakal nindakake lara salawas-lawase; minangka pangeling-eling biaya sing dhuwur saka layanan menyang masyarakat. Apa maksud dina Basa kanggo dheweke? Dheweke kagungan pilihan kanggo ngredhang memori sing mengerikan ing dina iki lan rasa nyusahake, utawa nguripake tragedi kasebut dadi positif liwat pengampunan lan katresnan. Deborah milih dalan cinta. Dheweke ngrangkul wong sing dijupuk dheweke lan ngunjungi dheweke ing pakunjaran. Dheweke kepengin ngrungokake crita lan ngerti sebabe dheweke dadi aktris. Wiwit dheweké ngunjungi, Deborah wis mbantu penembake kanggo ngganti urip lan fokus marang owah-owahan spiritual ing hubungan karo Gusti Allah.

Nalika aku krungu babagan crita sing luar biasa iki, aku ora bisa ngira-ngira babagan katresnan sing dadi Juruwilujeng dhewe. Kaya Deborah, dheweke nate nyuda rasa tresna, minangka pangeling-eling babagan biaya karyane kanggo nebus manungsa. Nabi Yesaya ngelingake kita: «Dheweke wis dicelehake amarga dosa-dosa kita. Dheweke dihukum kanggo dosa-dosa kita - lan kita? Saiki kita duwe tentrem karo Gusti Allah! We are nambani dening tatu » (Yésaya 53,5 Pangarep-arep Kanggo Kabeh).

Lan apik tenan? Yesus nindakake iki kanthi sukarela. Dheweke sumurup pain sing bakal nandhang sangsara sadurunge dheweke seda. Tinimbang nguripake, Putrane Gusti tanpa dosa kanthi sukarela njupuk kabeh biaya kanggo ngukum lan mateni kabeh dosa manungsa, kanggo reconcile karo Gusti Allah lan ngluwari kita saka piala, pati langgeng. Panjenenganipun nyuwun marang bapaknipun supados saged ngapunten tiyang-tiyang ingkang nyalib Panjenenganipun! Katresnané ora ngerti watesan! Iku nyemangat kanggo ndeleng pratandha rekonsiliasi lan transformasi katresnan ing donya saiki nyebar liwat wong kaya Deborah. Dheweke milih katresnan tinimbang ngukum, pangapunten tinimbang retribution. Ing Dina Ibu, kita kabeh bisa diwenehi inspirasi dening dheweke: dheweke ngandelake Yesus Kristus, ngetutake dheweke, lan mlayu nindakake kaya kang ditindakake kanggo tresna.

dening Joseph Tkach


pdfTentrem ing Dina Ibu