sabdhoning

Pembenaran 516 «Aku kudu tuku pasangan kasebut lan nemokake kanthi tawaran khusus. Dheweke cocog karo gaun sing aku tuku minggu kepungkur ». "Aku kudu nyepetake mobil ing dalan gedhe amarga mobil sing ana ing sandhinge saya cepet lan meksa aku luwih cepet nyetir." «Aku mangan sepotong kue iki amarga sing terakhir lan aku kudu nggawe kamar ing kulkas». «Aku kudu nggunakake ngapusi putih sethitik; amarga aku ora pengin nglarani perasaan pacarku ».

Kita kabeh wis nate rampung sadurunge. Kita miwiti minangka bocah lan terus nindakake kaya wong diwasa. Kita mesthi nindakake nalika nindakake prekara sing ora dingerteni - sing kudu kita rumangsa salah. Nanging kita ora rumangsa salah amarga kita rumangsa duwe alasan sing apik kanggo tumindak. Kita nyumurupi kebutuhan sing nggawe kita nggawe apa sing kita butuhake, lan ora katon sapa wae. Diarani Sabdhoning, lan umume kita nindakake tanpa ngerteni. Bisa dadi kebiasaan, cara mikir sing bisa njaga kita supaya ora tanggung jawab tumrap tumindak kita. Aku kerep mbenerake awake dhewe nalika mbukak cangkeme gedhe lan ujarake perkara sing ora grapyak utawa kritis.

Ya, aku ngucapake bab sing ora sopan saiki. Ilat angel dikendhaleni. Yen aku mbenerake awakku, ngilangi (meh) raos krasa salah lan ngidini kula rumangsa marem manawa wis nulungi panampa komentar supaya sinau babagan lan tuwuh spiritual.
Pangerten kita ora nindakaké sawetara perkara kanggo kita. Sampeyan bisa mbantu kita supaya luwih apik kanggo wong liya. Dheweke bisa njupuk utang kita. Iku mbantu kita mikir yen kita bener lan apa sing kita nindakake kabeh. Bisa menehi kita rasa aman sing ora bakal nemu akibat negatif. Kanan? Wrong! Pangerten dhewe ora nggawe kita bersalah. Ora mbantu, mung menehi kita gagasan sing salah yen kita bisa lunga kanthi salah laku kita kanthi apik. Apa ana kabeneran sing ndadekake kita tanpa kaluputan? Pangertosan ing mripate Gusti Allah nerangake tumindak kanthi cara wong duraka ora bisa dianggep bener dening Gusti Yesus.

Nalika kita nampa sabdhoning Gusti Allah liwat iman lan iman mung, kita mbebasake kaluputan lan ndadekake kita bisa nampani Gusti. Sabdane dheweke ora kaya kita dhewe, kanthi cara iki kita nyoba kanggo nggambarake diri kita kanthi ora sengaja kanggo alasan sing apik kanggo kesalahan kita. Sabdhoning bener dumadi liwat Kristus. Iku kaadilanNya sing ditanemake Gusti Allah ing kita minangka kualitas, nanging iku ora kita dhewe.

Yen kita bener-bener dibenerake kanthi urip kanthi pracaya marang Sang Kristus, kita ora duwe perasaan kudu mbenerake awake dhewe. Pembenaran Ilahi gumantung kana iman sing bener, sing mbokmenawa ndadekake karya-karya kepatuhan. Ketaatan marang Gusti Yesus, Gusti kita, bakal nuduhake kita tanggung jawab kita ing kahanan kaya kasebut ing awal artikel iki supaya kita bisa nengenake. Kita bakal ngakoni motif kita, njupuk tanggung jawab, lan kita bakal nyeseli.

Pembenaran asli ora menehi raos palsu, nanging keamanan nyata. Kita ora bakal dadi mung ing mata kita dhewe, nanging ing mripate Gusti Allah. Lan iku negara sing luwih apik.

dening Tammy Tkach


pdfsabdhoning