Pikirane JOSEPH TKACH


Gusti Allah ora setya ngasihi kita!

300 Gusti Allah ora bakal mandhegani kita

Apa sampeyan mangerténi manawa wong-wong sing pracaya marang Gusti Allah nate pracaya yen Gusti Allah tresna banget marang dheweke? Wong nemokake gampang kanggo mbayangake Gusti Allah minangka Pencipta lan Hakim, nanging banget hard kanggo ndeleng Gusti Allah minangka wong sing tresna marang lan peduli banget babagan mau. Nanging kayektene Gusti Allah sing maha asih, kreatif, lan sampurna ora nggawe apa-apa sing nentang dheweke, sing oposisi kanggo awake dhewe. Kabeh sing digawe Gusti Allah apik, wujud sing sampurna ing jagad kesempurnaan, kreativitas lan katresnan. Nang endi wae, kita bisa nemu rasa benci, rasa egois, rakus, rasa wedi lan rasa wedi - amarga Gusti Allah ora nindakake samubarang.

Apa ala liyane saka perversion saka soko sing Originally apik? Kabeh sing digawé Gusti Allah, kalebu manungsa, manawa dadi apik, nanging nyalahake tumindak sing gawe piala. Iku amarga kita nggunakake kebebasan sing apik sing Gusti Allah maringi kita kanthi cara sing salah, kanggo ngalih saka Gusti Allah, sumber kita, tinimbang nyedhaki.

Apa tegese kanggo kita pribadi? Iki mung: Gusti Allah nitahake kita saka telenging katresnan tanpa pamrih, saka kasampurnan lan kekuwatan sing ora ana watese ...

Waca liyane

Nambani udhara

ambegan hawae Sawetara taun kepungkur, pelawak improvisasi sing kondhang kanthi komentar lucu sing ngrayakake ulang taun kaping 91. Acara kasebut ngeterake kabeh kanca lan kerabat lan uga dirawuhi para wartawan warta. Sajrone wawancara ing pesta kasebut, pitakonan sing paling bisa diramal lan paling penting kanggo dheweke yaiku: "Sapa utawa apa sing sampeyan kenal karo umur dawa?" Pelawak mangsuli tanpa mangu-mangu: "Nafas!" Sapa sing ora setuju?

Kita bisa uga ngomong babagan sing padha. Kaya urip fisik gumantung karo napas hawa, semono uga urip kasukman gumantung marang Roh Suci utawa "napas suci". Tembung Yunani kanggo semangat yaiku "pneuma", sing bisa dijarwakake dadi angin utawa napas.
Rasul Paulus nggambarake urip ing Roh Suci kanthi tembung-tembung ing ngisor iki: «Kanggo sing duwe kadagingan iku kadagingan; nanging wong sing kasukman duwe pikiran spiritual. Nanging yen kadagingan iku pati, lan pikiran spiritual iku urip lan katentreman ”(Rom 8,5-6).

Roh Suci dumunung ana ing antarane wong-wong sing pracaya marang Injil, yaiku kabar apik. Roh iki ngasilake woh ing sajroning urip wong sing precaya: «Nanging wohing roh yaiku katresnan, kabungahan, tentrem, sabar, apikan, kesetiaan, lemah lembut, ...

Waca liyane