Apa Gusti Allah ngetrapake kita kabeh

Dewa 054 ngumumake kita kabeh Iku bener sih-rahmat murni sing disimpen. Sampeyan dhewe ora bisa nindakake apa-apa, nanging kanthi yakin apa sing diwenehake dening Gusti Allah. Sampeyan ora entuk kanthi nindakake apa-apa; amarga Gusti Allah ora pengin wong liya bisa ngandelake prestasi sing ana ing awake dhewe (Huruf marang Efesus 2,8–9 GN).

Carane apik nalika kita sinau kanggo ngerti sih rahmat wong Kristen!
Pangerten iki mbusak tekanan lan stres sing kita kerep ngalami. Iku ndadekake kita wong Kristen sing santai lan seneng-seneng sing metu, ora mlebu. Bebener Gusti Allah tegese: Kabeh gumantung marang apa sing wis ditindakaké Kristus kanggo kita lan ora apa sing kita lakoni utawa ora bisa kanggo awake dhewe. Kita ora bisa nampa kaslametan. Kabar apik iku ora bisa entuk, amarga Kristus wis rampung. Kabeh sing kudu kita tindakake yaiku nrima apa sing wis ditindakake Kristus kanggo kita lan nedahake syukur banget kanggo nglakoni.

Nanging kita uga kudu ngati-ati! Kita ora bisa ngidini vanitas manungsa sing ndableg supaya kita mikir kanthi angkuh. Rahmat Allah ora khusus kanggo kita. Iki ora ndadekake kita luwih apik tinimbang wong-wong Kristen sing durung ngerti babagan sih-rahmat, uga ora bakal nggawe kita luwih apik tinimbang wong-wong sing dudu Kristen sing ora ngerti. Pangertosan nyata babagan sih-rahmat ora nyebabake rasa bangga, nanging kudu ngajeni lan manembah marang Gusti Allah. Apamaneh nalika kita ngerti manawa sih-rahmat kasedhiya kanggo kabeh wong, ora mung kanggo umat Kristen saiki. Iki ditrapake kanggo kabeh wong, sanajan dheweke ora ngerti apa-apa.

Yesus Kristus tilar donya kanggo kita nalika kita isih dosa (Roma 5,8). Dheweke seda kanggo kabeh sing urip saiki, kanggo kabeh sing wis tiwas, kanggo kabeh sing isih lair lan ora mung kanggo kita, sing diarani awake dhewe Kristen. Iki kudu nggawe kita asor lan bersyukur saka njero ati amarga kasunyatan sing ditresnani Gusti, tresna karo kita lan nuduhake minat kanggo saben wong. Mula, kita kudu ngarepake dina nalika Kristus bali lan kabeh wong bakal ngerti sih-rahmat.

Apa kita ngomong babagan sihir lan kasarasan saka Gusti Allah karo wong sing kita kontak? Utawa kita bingung karo katon wong, latar mburi, pendidikan, utawa balapan, lan tiba ing jeblugan ngenani, nyalahake wong dadi kurang wigati lan kurang terkenal tinimbang kita nyalahake dhéwé dadi? Minangka sih rahmat Allah mbukak kanggo kabeh, lan nyangkut kabeh, supaya kita ngupaya tetep ati lan pikiran mbukak kanggo wong-wong sing kita tembang ing urip kita lelampahan.

pandonga

Rama ingkang sae, mugi saget mangertos berkah ingkang ageng saking sih rahmat lan mratobat ing sedaya hubungan kita. Dadi sing kita seneng lan sing sing nantang kita. Amin

dening Keith Hatrick


pdfGrace, apa Gusti Allah ngetokaké kita kabeh