Kristus lambé Paskah

375 christ passahlamm kita «Amarga Sang Cempé Paskah kita wis dipatèni kanggo kita: Kristus» (1 Cor. 5,7).

Kita ora pengin nggoleki acara gedhe sing dilakoni ing Mesir saklawasé 4000 taun kepungkur, nalika Gusti Allah mbebasake Israel saka perbudakan, utawa ora ngelingi. Sepuluh wabah ing 2. Nabi Musa pancen perlu kanggo nggegirisi Sang Prabu Firaun sajroning gething, arrogance lan oposisi sombong marang Gusti Allah.

Paskah kasebut minangka pethikan pungkasan lan pungkasan sing nggegirisi, mula mbarep, kabeh manungsa lan sapi, dipateni nalika Gusti ngliwati. Gusti Allah ngluwari umat Israel sing tundhuk nalika didhawuhi mateni cempe ing dina kaping 14 wulan Abib lan nyebar getih ing ambang lan ing lawang lawang. (Waca Pangentasan 2). Ing ayat 11 diarani Paskah Gusti.

Akeh sing bisa lali Paskah Prajanjian Lawas, nanging Gusti Allah ngelingake marang umate manawa Yesus Paskah kita wis disiapake minangka Lambe Gusti Allah kanggo nyopot dosaning jagad iki. (Yokanan 1,29). Dheweke tiwas ing salib sawise awake nyuwek lan disiksa dening luh, lan tumbak nyemprot sisihe lan getih metu. Dheweke tahan kabeh iki, kaya sing diprediksi.

Dheweke ninggal conto. Ing Paskah pungkasan, sing saiki diarani minangka sakramen, dheweke mulang para sakabate supaya ngumbah sikil siji-sijine minangka conto kaluhuran. Kanggo ngeling-eling sedane, dheweke menehi roti lan anggur sethithik kanggo menehi simbol kanggo mangan daginge lan ngombe getih (1 Korinta 11,23: 26-6,53, Yohanes 59: 13,14-17 lan Yohanes). Nalika wong Israel ing Mesir nggambar getih wedhus ing ambang lan ing ngarep lawang, iku minangka pangarep-arep ing getih Yesus ing Prajanjian Anyar sing disemprotake ing lawang ati supaya awake dhewe wis diresiki lan resik kabeh. getihé bakal di resiki (Ibrani 9,14:1 lan 1,7 Yohanes). Upah dosa iku pati, nanging pisungsung sing regane Gusti Allah iku urip langgeng ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita. Ing sakramen, kita mikirake sedane Juruwilujeng, supaya kita ora lali manawa lara sing nglarani lan ngisin-isini banget ing kayu salib sing ditindakake 2000 taun kepungkur amarga saka dosa-dosa kita.

Putrane sing ditresnani, sing dikirim dening Sang Rama minangka Sang Cempe Gusti Allah kanggo mbayar tebusan kanggo kita, minangka salah sawijining hadiah paling gedhe kanggo wong. Kita ora pantes sih-rahmat iki, nanging Gusti Allah milih kita liwat sih-rahmat kanggo menehi urip langgeng liwat Putrane Gusti Yesus sing kinasih. Paskah Yesus Kristus seda kanthi sedya kanggo ngluwari kita. Kita maca ing Ibrani 12,1: 2, "Amarga kita uga, amarga ana saksi seksi sing gedhe banget, ayo padha nyingkirake kabeh sing ngeluh lan dosa sing terus-terusan nyerang kita, lan ayo padha mlaku kanthi sabar. ing perjuangan sing ditetepake kanggo kita lan ndelok marang Gusti Yesus, sing miwiti lan nate iman, sing, sanajan dheweke bisa duwe kabungahan, tahan salib lan ora disalahake lan lungguh ing sisih tengen tahta Allah. »

dening Natu Moti


pdfKristus lambé Paskah