Piece dening Piece

Nalika aku mikir babagan menehi atiku marang Gusti Allah iku gampang banget lan kadhang kala dakkira bisa luwih gampang tinimbang saiki. Kita ujar, "Dhuh Gusti, kula paringi manah" lan kita ngira iku kabeh sing dibutuhake.

«Banjur nyembeleh kurban obaran; Anak-anake Harun banjur nggawa getih mau, banjur disiram ing misbyah sakubenge. Sawuse iku banjur padha nyaosake kurban obaran, sacukupe, lan sirahe, banjur dikebokake munggah asep ing misbyah » (Pangentasan 3: 9,12-13).
Aku pengin nuduhake manawa ayat iki sejajar karo pamratobat sing dikepengini dening Gusti Allah kanggo kita.

Kadhangkala nalika kita matur marang Gusti, iki atiku, kaya kita mbuwang ing ngarepe. Ora kaya ngono tegese. Nalika nindakake kanthi cara iki, pamratobat kita surem banget lan kita ora sengaja nolak tumindak dosa. Kita ora mung mbuwang potongan daging ing panggangan, yen ora bakal ora digoreng kanthi merata. Semono uga karo ati sing dosa, kita kudu ndeleng kanthi jelas apa sing kudu kita tindakake.

Kurban obongan mau disaosake saben potongan, kalebu endhas, lan saben bagean mau diobong ing misbyah. Aku pengin fokus ing kasunyatan manawa putra loro Aaron menehi tawaran kasebut kanthi sethithik. Kabeh kewan mau ora diuncalake ana ing kana, nanging sijine ing misbyah.

Elinga yen putra loro Harun menehi pisungsung demi bapake saben bapake. Dheweke ora mung nyelehake kewan sing disembelih ing misbyah kanthi sakabehe. Kita kudu nindakake perkara sing padha karo pangurbanan, kanthi ati. Ora ngucapake, "Dhuh Gusti, punika manah kawula," kita kedah nyaosi prekara-prekara sing ngrusak ati kita marang Gusti Allah. Dhuh Gusti, gosipku tak wenehake, dakwenehake hawa nafsu ing jero ati, aku bakal masrahake rasa mangu-mangu marang kowe. Nalika kita wiwit menehi ati marang Gusti Allah kanthi cara iki, dheweke bakal nampa minangka pangurbanan. Kabeh prekara sing ora becik ing urip kita banjur dadi awu ing misbyah, sing bakal diusir dening angin Roh.

dening Fraser Murdoch