Immanuel - Gusti Allah nunggil karo kita

613 dewa immanuel karo kita Ing pungkasan taun, kita ngelingi inkarnasi Yesus. Putraning Allah lair manungsa lan teka ing bumi. Dheweke dadi manungsa kaya kita, nanging tanpa dosa. Dheweke wis dadi siji-sijine manungsa sing normal sing sampurna, kayadene sing wis direncanakake Gusti sadurunge. Sajrone urip ing bumi, dheweke kanthi sukarela urip kanthi katergantungan lengkap marang Bapake lan nindakake kekarepane.

Gusti Yesus lan Bapake minangka cara sing durung dingerteni wong liya nganti saiki. Sayange, Adam kapisan milih urip mandhiri saka Gusti Allah. Kamardikan sing dipilih dhewe saka Gusti Allah, dosa manungsa pertama, ngrusak hubungan pribadi sing akrab karo sing nitahake lan Gusti Allah. Tragedi iki kanggo kabeh manungsa.

Yesus netepi kekarepane Bapake kanthi teka ing bumi kanggo nebus kita saka bandhane Iblis. Ora ana apa-apa lan ora ana sing bisa ngalangi dheweke mbebasake manungsa saka pati. Pramila ing kayu salib, dheweke menehi urip gaib lan manungsa kanggo kita lan nggawe pangapuraning dosa kita kabeh lan rukuna karo Gusti Allah.

Kita wis diangkut menyang rohani menyang pati Yesus lan urip maneh. Iki tegese yen kita pracaya, yaiku setuju karo Gusti Yesus, apa sing diucapake, dheweke bakal ngowahi urip kita lan kita minangka makhluk anyar. Gusti Yesus mbukak perspektif anyar kanggo kita sing wis suwe ora didhelikake.
Ing sawetoro wektu, Gusti Yesus wis jumeneng maneh ing tangan tengen Allah, Rama,. Murid-murid ora bisa ndeleng Pangrané manèh.

Banjur dianakake festival khusus Pentakosta. Wayahe pasamuwan Prajanjian Anyar didegake lan aku negesake manawa Roh Suci diwenehake marang para wong sing precaya. Aku pengin makili mukjizat kasebut kanthi sawetara ayat saka Injil Yohanes.

«Lan aku pengin takon marang Sang Rama lan dheweke bakal menehi panglipur liyane supaya sampeyan nunggil karo sampeyan ing salawas-lawase: roh kayekten, sing ora bisa ditampa ing jagad iki amarga ora bisa ndeleng lan ora wanuh karo dheweke. Sampeyan ngerti amarga dheweke tetep karo sampeyan lan bakal ana ing sampeyan. Aku ora pengin ninggalake sampeyan bocah yatim piatu; Aku arep marani kowe. Isih ana sawetara wektu sadurunge jagad ora bakal bisa ndeleng maneh karo aku. Nanging sampeyan ndeleng aku, amarga aku urip, lan sampeyan uga kudu urip. Ing dina iku sampeyan bakal ngerti manawa aku ana ing Rama lan sampeyan ana ing Aku lan Aku ana ing kowe » (Yokanan 14,16: 20).

Kasunyatan manawa Roh Suci urip ana ing kita, lan manawa kita diidini dadi siji karo Gusti Allah Tritunggal, ora bisa dingerteni dening semangat manungsa. Kita bakal diadhepi maneh babagan pitakon apa kita yakin iki lan apa kita setuju karo Gusti Yesus, sing menehi tembung kasebut marang kita. Roh Suci Gusti Allah sing manggon ing kita, ngandharake kayekten sing mulya iki. Aku yakin manawa kabeh wong sing ngerti bab iki, matur nuwun marang Gusti Allah amarga mukjijat sing kedadeyan. Katresnan lan sih-rahmaté Gusti Allah tumrap kita, saéngga kita kepéngin bali katresnané kebak Roh Suci.

Sawise Roh Suci manggoni sampeyan, dheweke nuduhake dalane, siji-sijine sampeyan urip kanthi seneng, wareg lan kepenuhan kanthi semangat, lan gumantung marang Gusti Allah. Sampeyan ora bisa nindakake apa-apa kajaba Yesus, kaya dene Yesus ora bakal nindakake samubarang sing dudu karepe Bapake.
Sampeyan saiki bisa ngerti manawa Immanuel yaiku «Gusti Allah nunggil karo kita» lan liwat lan ing Yesus sampeyan diijini nampa urip anyar, urip langgeng, amarga Roh Suci urip ana ing sampeyan. Yaiku sebab sing cukup supaya seneng lan matur nuwun saka jero ati. Saiki ayo Gusti Yesus nyambut gawe ana ing kowe. Yen sampeyan yakin manawa dheweke bakal bali menyang bumi lan sampeyan bakal diidini urip bebarengan karo dheweke selawase, kapercayan iki bakal dadi kasunyatan: "Amarga kabeh wong bisa precaya,"

dening Toni Püntener