Kepiye carane aku ndedonga kanthi efektif?

Yen ora, kenapa ora? Yen kita ora njaluk tulung marang Gusti Allah, apa bakal dadi gagal, bisa uga gagal? Iku gumantung saka cara ndeleng sukses. Aku ngerti definisi ing ngisor iki apik banget: Kanggo ngrampungake tujuane Gusti Allah kanggo uripku kanthi precaya, katresnan lan liwat kekuwatan Roh Suci lan ngarepake asil saka Gusti Allah. Kanggo tujuan sing penting banget ing urip, kita kudu bisa ndedonga kanthi manteb.

"Ya, elinga janjimu sing wis dijanjekake marang Nabi Musa, nalika sira ujar: Yen sampeyan ora setya, aku bakal nyebarke sampeyan ana ing antarane para bangsa"  (Terjemahan 1,8 jumlah)

Yen sampeyan ora bisa njaluk apa-apa marang Gusti Allah, sampeyan bakal nemokake papat ing urip Nehemia kanggo doa efektif: 

  • Dhasar panjaluk kita marang watake Gusti Allah. Ndedonga ngerti manawa Gusti Allah bakal mangsuli: Aku ngenteni wangsulan pandonga iki amarga sampeyan minangka Allah sing setya, Gusti Allah sing gedhe, Gusti Allah sing maha asih, Gusti Allah sing apik banget sing bisa ngatasi masalah iki!
  • Dosa eling Ngakoni (kesalahan, utang, kesalahan). Sawise Néhémia adhedhasar pandongané marang Gusti Allah, dhèwèké ngakoni dosané. Ngandika: Aku ngakoni dosa, aku lan kulawargane bapakku wis dosa, kita tumindak ala marang kowe, aku ora nurut. " Ora salah Néhémia yèn Israèl dadi tawanan. Dheweke malah ora lair nalika kedadeyan kasebut. Nanging dheweke tetep dikunci ing dosa bangsa, dheweke uga kalebu masalah.
  • Ngakoni janjine Gusti Allah. Néhémia ndedonga marang Pangéran: Dhuh, élingana janji sing wis dijanjèkaké marang Musa, abdiné, Apa ana sing ngarani Gusti Allah kanggo eling? Néhémia ngeling-eling marang janji janjiné bangsa Israèl. Ing pangerten kiasan, dheweke ujar, Dhuh Gusti Allah, sampeyan wis ngelingake lumantar Nabi Musa yen kita ora setya, kita bakal kelangan negara Israel. Nanging sampeyan uga janji yen kita mratobat, sampeyan bakal menehi tanah kasebut bali menyang kita. Apa Gusti Allah kudu dielingake? Ora Apa dheweke lali karo janjine? Ora Napa kita tetep wae? Iki mbantu supaya ora lali.
  • Tentrem banget ing apa sing kita takon. Yen kita ngarep-arep jawaban tartamtu banjur kita mesthi kudu njaluk. Yen panjaluk kita umum, kepiye kita bisa mangerteni yen wis dijawab? Nehemiah ora nulak, dheweke njaluk sukses. Dheweke yakin banget ing pandonga.

dening Fraser Murdoch