Kratoning Allah (Bagean 5)

Kanggo wekasan pungkasan, kita wis mituruti cara bebener lan kabeneran sing rumit saka karajan Allah sing wis ana nanging durung rampung, sawetara wong Kristen kliru nyebabake triumphalisme, sing liya kanggo kesengsem. Ing artikel iki, kita njupuk pendekatan sing beda kanggo pracaya marang bebener iki.

Partisipasi ing karya Yesus ing pelayanan Kratoning Allah

Tinimbang triumphalisme (aktivisme kasebut sing tujuane nggawa Kratoning Allah) utawa tenang (passivity kasebut tegese ora ninggalake kabeh kanggo Gusti Allah), kita kabeh disebut urip kanthi ngarep-arep kanthi menehi tandha-tandha nyata saka Kratoning Allah sing bakal teka. Mesthi wae, tandha-tandha kasebut mung nduweni arti sing diwatesi - ora nggawe Kratoning Allah, uga ora nggawe saiki lan nyata. Nanging, dheweke ngrujuk apa sing bakal ana ing awake dhewe. Dheweke nggawe prabédan ing kene lan saiki, sanajan ora bisa mempengaruhi kabeh. Dheweke nggawe dulur lan ora prelu nemtokake. Iki selaras karo kekarepane Gusti Allah sejatine Pasamuwan sing dingerteni ing jagad ala saiki. Sawetara wong sing milih cara mikir triumphalistic utawa sepi bakal mbantah iki lan nyatakake yen ora angel diarani utawa nggunakake tandha-tandha sing mung nuduhake Kratoning Allah. Minangka pangerten, dheweke ora ana regane yen ora bisa ngowahi owah-owahan sustainable - yen ora bisa ningkatake jagad iki utawa paling ora nggawe wong liya percaya marang Gusti Allah. Nanging apa bantahan kasebut sing ora digatekake yaiku kasunyatan manawa pratandha sing disengaja, sementara lan sak wentoro sing bisa diwenehake dening Nasrani ing kene lan saiki ora bisa dideleng kanthi kapisah saka Kratoning Allah. Apa ora? Amarga tumindak Kristen tegese partisipasi ing karya Yesus tetep, kanthi Roh Suci. Liwat Roh Suci, kita bisa gabung karo Raja nalika pamrentahan ing kene lan saiki, saiki, wektu sing ala - wektu sing bakal diatasi. Gustine Gusti Allah sing bakal teka bisa campur tangan ing jaman saiki lan nggunakake kesaksian Gereja sing dituduhake, sementara lan sementara. Iki ndadekake prabédan relatif nanging ora bisa dingerteni, sanajan ora bakal nggawa kabeh owah-owahan sing penting sing rampung karo Kratoning Allah.

Cahya Kratoning Allah bakal teka lan kita sumunar ing jagad peteng iki. Kaya dene lintang petani njlentrehake pepeteng ing wayah wengi, tandha-tandha pasamuwan sing ana ing tembung lan tumindak bisa nunjukake Kratoning Gusti Allah ing wayah awan. Titik cahya cilik kasebut ndadekake bedane, yen mung samar, sementara lan sementara. Liwat pakaryan sing Maha Kuasa, kita dadi alat kanthi tandha-tandha lan kesaksian, dituntun ing tumindak Sabdanipun Gusti lan Roh Suci. Kanthi cara iki, kita bisa nyentuh wong lan ngrampungake dheweke karo Kristus menyang kraton sing bakal teka. Gusti Allah kerja ing kene lan saiki sadurunge Kraton wis rampung. Kita dadi duta kanggo Kristus; amarga Gusti Allah menehi saran liwat kita (2 Korinta 5,20). Liwat tembung martakake, kaya sing digunakake dening Sang Roh Suci, Gusti Allah wis ngidini wong liwat iman ing roh kanggo melu ing kerajaan iki minangka warga negara Kratoning Allah (Roma 1,16). Saben cangkir banyu sing ringkes sing diwenehake nganggo asmane Kristus ora mbukak (Mat. 10,42). Pramila, kita ngirim ora ngilangi tandha-tandha utawa kesaksian wong-wong sing percaya marang Gereja Gusti sing dadi simbol, simbol utawa gerakan murni sing nuduhake barang sing durung ana. Kristus nambahake karya tandha-tandha kanggo awake dhewe lan nggunakake kesaksian kanggo nggambarake wong menyang hubungan pribadi karo awake dhewe. Dadi dheweke rumangsa ana pamrentahan sing maha asih lan ngalami kabungahan, tentrem lan pengarep-arep liwat sajroning pamrentahane mung kebak katresnan. Cetha pratandha kasebut ora ngungkapake kabeneran kabeh babagan masa depan, nanging mung nuduhake. Dheweke nuduhake - loro nganti kepungkur lan mbesuk - Mangkene Kristus, sing sajrone urip lan kerja ing bumi dadi Penebus lan Raja ing kabeh titah, nggambarake tandha-tandha kasebut ora mung pikiran, tembung, ide utawa individu , pengalaman kasukman banget. Simbol iman Kristen menehi kesaksian ing wektu lan ruang, ing daging lan getih, sing dadi Yesus lan apa kratone bakal. Dheweke butuh wektu lan dhuwit, usaha lan katrampilan, pertimbangan lan perencanaan, uga koordinasi individu lan komunitas. Kang Maha Kuwasa bisa njupuk kauntungan saka dheweke liwat Roh Suci lan nindakake supaya bisa ngrampungake tujuan sing diarahake: pangenalan kanggo Gusti Allah ana ing Kristus. Perkenalan kasebut ngasilake woh ing bentuk bus (Reversal utawa pangowahan gesang) lan iman, uga ing urip sing kebak pangarep-arep kanggo Kratoning Allah sing bakal teka.

Dadi kita nggunakake wektu, energi, sumber, bakat lan wektu gratis sing kasedhiya kanggo Gusti kanggo digunakake. Kita nglawan kebutuhan wong sing butuh ing jagad saiki. Kita mbantu tumindak lan keterlibatan aktif kita, sing dituduhake karo wong sing padha kaya ing njero njaba omah. Wujud prihatin jagad iki uga ditindakake kanthi kerjasama karo sing kerja ing komunitas kasebut ora dadi kagungan (durung). Kaseksen babagan iman, sing diwenehake babagan posturing, bisa ditindakake kanthi pribadi lan tembung, nanging uga kudu dipraktikake sacara umum lan sacara kolektif. Yen nglakoni, kita kudu nggunakake kabeh cara sing kudu ditindakake. Kanthi kabeh sing ditindakake lan ujar, kita ngirim pesen sing padha babagan kabeh cara sing kasedhiya kanggo kita, sing nyatakake yen Gusti Allah ana ing Sang Kristus lan manawa pamrentahane bakal mesthi. Kita manggon ing kene lan saiki, sanajan ing jagading dosa, yaiku sesambungan karo Kristus lan kanthi pangarep-arep bakal rampung ing pamrentahane. Kita urip kanthi pangarep-arep kanggo langit lan bumi anyar ing wektu donya. Kita manggon ing wektu iki kanthi ilmu sing jagad iki sirna - amarga berkat sabda Yesus Kristus lan intervensi kasebut pancen kaya ngono. Kita manggon ing kepasten yen Kratoning Allah wis nyedhaki kesempurnaan - amarga pancen persis kaya ngono!

Mangkono, paseksiné kita sing dadi Kristen iku ora sampurna, ora sah, lan diwatesi ing wektu, bener ing pangertèn sing mengaruhi kahanan kita saiki lan hubungan kita kabèh, sanadyan iku dhéwé minangka Kratoning Allah ing mangsa jagad Kene lan saiki ora sampurna, ora katon ing kabeh kasunyatane. Pancen, ing pangertene, marga saka sih-rahmate Gusti Allah, kita bisa mujudake sawijine biji sawi, yaiku apa sing wis dilakoni dening Mahakwasa lumantar Roh Suci supaya bisa menehi pituduh marang Gusti Yesus Kristus lan karajan sing bakal teka. Kita bisa melu ing karsané Gusti Allah, ing babagan pribadi lan sosial saka urip kita, sawetara berkah saka pamrentahan lan karajan Kristus.

Sing bener dicethakaké

Kanggo njlentrehake iki sethithik, ayo menehi kawruh yen tumindak kita ora mbenerake utawa mbenerake kasunyatan kekuasaan Kristus. Gusti Allah, Rama, Putra lan Roh Suci wis rampung. Kratoning Allah ing jaman saiki bener lan wis dadi kenyataan. Kira-kira bali. Kita bisa Count ing. Kasunyatan iki ora gumantung ing kita. Iku karya Gusti Allah. Supaya apa sing kita pas karo paseksinanku, pratandha-pratandha sing diwenehake nalika kita, nalika Kratoning Allah durung mangerteni utawa ditambahi ing kasunyatan? Jawaban iki yaiku pratandha-pratandha kita sing kita aturake minangka manifestasi fragmentasi saka Kratoning Allah. Tugas kita saiki-kita hak istimewa-kanggo nyekseni, ing tembung lan tumindak, kasunyatan Kratoning Gusti Allah.

Banjur apa pungkasane, wangsulane Sang Kristus? Wangsulane ora menehi kasunyatan utami ing Kratoning Allah, kaya-kaya mung ngrampungake potensial sing dibutuhake nganti saiki. Wis kasunyatan saiki. Yesus Kristus wis dadi Gusti, Penebus lan King kita. Dheweke mrentah. Nanging Kratoning Allah saiki isih didhelikake. Skop pamrentahan sing wutuh ora tekan saiki kanthi jagad ala. Nalika Kristus bali, Kratoning Allah bakal dicethakake kanthi sempurno kanthi efek kabeh. Bali utawa katon maneh (parousia) bakal diiringi wahyu (wahyu) saka kabeneran lan kasunyatan sapa dheweke lan apa sing wis ditindakake, ing wektu iku bener kasunyatane Kristus lan apa sing ditindakake kanggo kita bakal dadi Kawilujengan sing wis ditindakake bakal dicethakake kanggo kabeh. Pungkasane bakal diwedharake apa sing dadi karyane lan Yesus Kristus. Kaendahan kabeh iki bakal sumunar ing endi-endi lan kanthi mangkono mbukak efek lengkapane. Wektu mung menehi petunjuk, kanthi diwenehake lan kanggo wektu winates banjur bakal diwiwiti. Kratoning Allah ora bakal tetep didhelikake. Kita bakal mlebu langit lan bumi anyar. Sertifikat ora dibutuhake maneh; amarga kita kabeh bakal ngadhepi kasunyatan. Kabeh mau bakal kelakon nalika wangsul Kristus.

Dadi, gesang Kristen ora babagan nggayuh potensi Kratoning Allah dadi efektif. Pancen dudu tugas kita kanggo nutup jurang antarane kasunyatan sing dosa lan becik Kratoning Allah ing bumi. Ora liwat upaya kita sing Maha Kuwasa, manawa dheweke nyopot kasunyatan sing nggawe pecah, nentang lan nyampurnakake kanthi jagad anyar. Ora, luwih becik manawa Yesus dadi raja raja lan gusti kabeh gusti, lan kraton kasebut - sanajan isih didhelikake - saestu lan saestu ana. Saiki, wektu jahat saiki bakal kelakon. Saiki kita urip, kaya sing ora dingerteni, ing prilaku sing rusak, kleru, kliwat saka titah sing wis digawe dening Gusti Allah sing wis diraih maneh dening Kristus kanthi cara sing bener, menang karo kekuwatan ala. Kanthi cara iki, bisa urip kanthi tujuan asli kanggo ngrancang rencana utama Gusti. Thanks kanggo Kristus, kabeh gaweyan dibebasake saka pangawulan lan desane nganti rampung (Roma 8,22). Kristus nggawe kabeh anyar. Iki kasunyatan kabeh-penting. Nanging kasunyatan iki durung diwedharake. Saiki, inspirasi dening Roh Suci Gusti Allah, kita bisa dadi seksi, kanthi tentatif lan kanggo wektu sing winates, ing kabeh bidang urip babagan kasunyatan sing bakal teka, lan kita ora menehi kesaksian kanggo kemungkinan lan mesthi ora ana sing dingerteni, nanging Kristus lan kratonipun, sing sedina bakal dadi sampurna. Kasunyatan kita minangka pangarep-arep sing sabdhoning - sing saiki urip, kaya saben dinane.

Lingkungan bourgeois lan politik Apa tegese ing tingkat bourgeois lan politik kanggo wong-wong Nasrani sing nganggep kekuwatane Kristus lan manggon ing pangarep-arep saka Kratoning Allah sing bakal teka? Wahyu Alkitab ora ndhukung ide "pengambilalihan" partai politik, bangsa utawa institusi ing njaba jemaat. Nanging uga ora mbutuhake gangguan, sing ditulis ing istilah «separatisme». Kristus martosake yen kita ora bisa urip dicopot saka jagad ala lan korupsi iki (Yokanan 17,15). Nalika manggon ing pambuwang ing negara manca, wong Israel didhawuhi njaga kesejahteraan kutha sing dienggoni (Yeremia 29,7). Daniel ngladeni lan nyumbang marang Gusti Allah ing tengah budaya pagan, nanging ing wektu sing padha uga pengabdian marang Gusti Allah Israel. Paulus ngelingake kita supaya ndedonga para panguwasa lan ngajeni kekuwatan manungsa sing nuwuhake kabecikan lan nyegah tumindak ala. Dheweke mulang supaya kita supaya ajining diri kanthi apik sanajan ana ing antarane sing durung percaya marang Gusti Allah sing sejati. Tembung-tembung sing ngati-ati kasebut nyebabake kontak uga entuk minat kanggo asumsi tanggung jawab minangka warga negara lan ing kerangka institusi - lan dudu enkapsulasi lengkap.

Ajaran Injil nuduhake yen kita warga negara iki. Nanging ing wektu sing padha, dheweke ngumumake manawa, sing luwih penting kita dadi warga Kratoning Allah. Paulus ujar karo surat-suraté: «Dadi, sampeyan ora dadi tamu lan wong manca, nanging sedulur-seduluré wong-wong mursid lan kanca-kanca Gusti Allah» (Efesus 2,191) lan ujar: «Nanging hak-hak sipil kita ana ing swarga; ing ngendi wae kita ngarepake Juruwilujeng, Gusti Yesus Kristus » (Filipi 3,20). Kristen duwe hak sipil anyar sing ora prioritas babagan perkara-perkara kadonyan. Nanging ora mbusak hak sipil lawas. Sajrone ditahan, Paulus ora nolak kewarganegaraan Romawi, nanging njupuk kesempatan kanggo entuk ucul. Minangka wong-wong Kristen, kita ndeleng hak-hak sipil lawas - tundhuk karo pamrentahane Kristus - kanthi relatif kanthi radikal. Maneh, kita nemoni masalah sing kompleks sing bisa nyebabake kita solusi sadurunge utawa luwih gampang masalah kasebut. Nanging iman, pangarep-arep lan katresnan bakal nuntun kita kanggo terus rumit babagan kesaksian, Kraton lan pamrentahane Kristus.

Kewarganegaraan ganda

Sasampunipun nyemak babagan piwulang babagan Alkitab lan pikiran babagan piwulang pasamuwan ing jaman Karl Barth, katon manawa wong-wong sing dadi kagungane Sang Kristus lan Kratone ing jaman saiki kontemporer iki dadi loro jemaah sing beda banget. Kita duwe hak kewarganegaraan dual. Kahanan sing kompleks iki kayane ora bisa dielem amarga bisa dianggep bener yen ana rong kali sing tumpang tindih, nanging pungkasane mung siji, yaiku sing bakal teka, bakal ana. Saben hak-hak sipil kita nggawa tugas sing penting, lan ora bisa disalahake yen bisa saling konflik. Khususé, ora ana jaminan manawa rega tartamtu ora bakal dibayar sing ana hubungane karo prasetya loro kasebut. Mulané Gusti Yésus nuding murid-muridé: «Nanging ati-ati! Amarga dheweke bakal ngulungake sampeyan menyang pengadilan, lan sampeyan bakal disiksa ing sinagoga, lan sampeyan bakal digawa ing ngarepe para bupati lan raja, minangka paseksen kanggo dheweke » (Tandhani 13,9). Kahanan sing padha, sing nggambarake apa sing kedadeyan karo Yesus dhewe, dilacak ing buku Kisah Para Rasul. Konflik bisa kedadeyan ing antarane loro hak sipil, sing angel, yen kabeh, bakal rampung rampung ing jagad saiki.

Kanggo gabungke tugas loro karo pusat sejati

Iku penting kanggo ngenali carane loro iki tanggung jawab sing cocog. Biasane ora bisa mbiyantu nganggep wong-wong mau minangka saingan, sanajan dheweke kadang-kadang bisa saling konflik. Nor mbiyantu kanggo ndeleng dhawuh kanthi hierarki, kanthi prioritas siji lan banjur bobot, sing ndadekake tindakan utawa kaputusan kapindho utawa katelu bisa ditindakake sawisé prioritas nampa perhatian penuh duwe. Ing kasus iki, kasunyatane yen akeh, yen ora akeh, tanggung jawab sekunder pungkasane diabaikan lan diabaikan.

Menapa malih, boten wonten pangertosan kangge milih modifikasi ingkang langkung modhifikasi, ingkang dipunaturaken sacara hierarkis miturut urutanipun ingkang sekedhik, kados ingkang sampun dipundhapaken saking prioritas, sampun rampung. kita mbayar miturut sistem iki manawa kanggo njupuk pakaryan prioritas ing paroki, lan banjur uga dadi kaadilan liya-undakan ing masyarakat warga, supaya kaya padha relatif sawijining, lan mèlu standar dhewe utawa standar, tujuan utawa dislametaké sing nemtokake carane tanggung jawab ing area sing metu saka pasamuan katon. Pendekatan kuwi mengarah menyang bagean-bagean sing ora nindakake keadilan kanggo kasunyatan sing Kratoning Allah wis mlebu ing wektu donya iki lan kanthi mangkono kita manggon amarga padha tumpang-tindih antarane kaping. Pemahaman tugas prioritas saka pasamuan ndelok tansah duweni pengaruh marang cara kita nyedhaki sekunder, komunitas sekuler kita. Loro tugas sing tumpang tindih, kanthi pangarep-arep kita karajan Allah ing mangsa lan kesaksian kita, kabeh sing kita lakoni, dadi dadi prioritas, Kratoning Allah, ora ana maneh sing tersembunyi saka kita utawa alam sekunder. Diwenehi pamaréntahan Kristus lan kamanunggalan panentu, kang ascribes Allah kabeh tumitah, lan consummation kabeh iku ing Kristus minangka Raja raja lan Gustiné para gusti moho kuwoso nentokake persediaan ing tengah kabeh kasunyatan - fokus kaloro komunitas kanggo kang kita dadi kagungane. 2 Sedaya tumindak manungsa kudu ing layanan titik pusat, disusun, lan dirancang, malah aplikasi marang dheweke. Coba Godhong Triune kanggo fokus ing seri lingkaran, kabeh nuduhake pusat sing padha. Yesus Kristus karo karajan sing mbiyen dadi pusat iki. Gréja, sing duwé Kristus, ngerti lan ngurmati piyambaké lan ngadeg ing tengah bunder ing tengahé pusat. Gereja ngerti pusat iki. Dheweke ngerti babagan karakteristik kekaisaran mangsa ngarep. Pangarep-arep dheweke wis adhedhasar kepastian, lan dheweke nduweni gagasan becik saka esensi katresnan, saka kabeneran kanggo sesrawungan sejati wong ing Kristus. Pelayanan kasebut kanggo nggawe titik pusat iki katon lan nelpon wong liya kanggo mlebu bunder pusat amarga iku sumber urip lan pangarep-arep. Saben uwong kudu dadi anggota saka rong komunitas! Pusat eksistensine ana ing wektu sing padha uga minangka pusat eksistensi gerejawi, sanajan kesetiaan mung bisa ditrapake mung kanggo masarakat warga kanthi pangerten sing luwih wiyar. Gusti Allah ing Kristus punika, miturut tujuanipun, pusat sedaya ciptaan lan sedaya kaloro komunitas. Yesus Kristus iku Gusti lan Pamarta kabeh tumitah - kabeh kekuwatan lan panguwasa, apa dheweke ora ngerti.

Paroki sipil ing njaba gereja bisa dianggep minangka lingkup sekitar, sing ana ing jarak sing luwih adoh saka lingkaran paroki pasamuan. Dheweke ora ngerti babagan pusat kasebut, utawa dheweke ora ngerti, lan misi sing diwenehake karo Gusti Allah ora bakal digawe. Tujuane ora kanggo njupuk peran saka paroki utawa ngganti (kaya sing dicoba ing Jerman Nazi lan disetujoni pimpinan gereja negara Jerman). Gereja uga ora kudu njupuk fungsine minangka komunitas sing luwih gedhe. Nanging komunitas civic, sing ana ing saubengé, nuduhake fokus sing padha, lan nasib kasebut wis rampung karo Gusti Yesus, Gusti pancen ngliwati kabeh wektu lan ruang, liwat kabeh sejarah lan kabeh panguwasa. Komunitas sing kita ngerti ora independen ing pusat umum, kasunyatan urip sing padha dingerteni karo Gereja lan tugas utama saka kasetyan, mula Gereja kasebut, karo anggota, sing manggon ing rong bunderan kasebut. supaya terus ngelingake lan ngelingake klompok kasunyatan pusat sing luwih jembar lan Yesus luwih gedhe. Lan nggawe keadilan kanggo tugas iki kanthi ngupayakake pola pola, wujud lan cara kanggo saling ngatasi ing komunitas sing luwih umum sing ora langsung - ngrujuk kasunyatan sing umum. Renungan gaya urip iki, sing diwiwiti saka tugas sing luwih wiyar, bakal bisa nyuda prilaku pasamuwan utawa cocog karo dheweke. Nanging dheweke mung bakal bisa nyebutake kanthi ora langsung, ora langsung, bisa uga durung konsisten lan ora tanpa kekaburan. Nanging, iki bakal dikarepake. Masyarakat sing luwih akeh dudu pasamuan lan ora mesthine mung. Nanging dheweke kudu terus-terusan entuk bathi amarga anggotane kepengin dadi tanggung jawab marang dheweke uga marang Gusti.

Tanda-tanda pengawetan lan perlindungan sing cocog

Kasunyatan bilih kita lumaku ing jaman saiki, wektu donya sing ala dadi luwih cetha kanggo wong-wong ing wilayah sing luwih jembar saka borjuis, sing nyedhiyakake pangarep-arep kanggo masa depan donya lan ngerti lan nyembah marang urip. Yayasan-yayasan teologis lan sumber-sumber rohani persekutuan terbuka dengan Allah, melalui Kristus Yesus, ora jelas utawa sengaja dimanfaatake dening aktivitas borjuis sing dilakoni ing pelayanan gereja sabrang. Nanging tumindak, standar, aturan, hukum, hukum, lan tata krama ing jagad sing luwih jembar bisa luwih rukun karo urip sing dipanggoni Gusti Allah kanggo kita ana ing Sang Kristus, kaya sing dipasrahake karo Panjenengane. Ing pengaruh Kristen bakal dirancang kanggo incorporate tanggung jawab jembare kanggo wisely lan ing saben ana sapunika minangka adoh sabisa pola organisasi, prinsip saka tumindak, lan - looking kanggo ngleksanakake laku sing konsisten paling karo gol Allah lan cara - cara sing Sawijining dina donya iki bakal diwedeni. Kita bisa ngomong yen pasamuwan, komunitas sing luwih wiyar, bisa dadi budhene. Iku nyedhiyakake kanggo nyegah masyarakat ing saubengane supaya ora mlayu saka tujuan Allah kanggo manungsa lan rencanane bakal ilang. Lan dheweke nindakake iki ora mung dening proklamasi dheweke, nanging kanthi partisipasi pribadine, sing mesthi ora kudu mbayar rega kasebut. Miturut tembung lan pagawean, dheweke minangka juru wicoro lan wali, sanajan dheweke duwe kawruh, dheweke menehi peringatan lan komitmen dheweke kadang ora digatekake utawa ditolak.

Tanda-tanda aliran langsung

Anggota Gereja bisa ngyakinake lingkungan budaya - minangka jinis tenaga nyopir utawa umpamane sumunar - kanthi tunjangan sosial sing penting, uga liwat struktur organisasi lan produksi sing feed Injil Kristus. Nanging kesaksian kasebut mung bisa dadi referensi ora langsung sing mung bisa ndhukung pakaryan langsung, spiritual lan pesen Injil, Gusti Allah ing Kristus, uga ana lan tekane kraton. Campur tangan kreatif iki, sing dadi pratandha ora langsung, ora kudu ngganti Gereja utawa pesen lan karya pusat. Gusti Yesus, Gusti Allah utawa malah Kitab Suci bisa uga ora bakal dingerteni. Sumber kegiatan kasebut meh ora ana (yen ora ana) bakal disebutake, sanajan aura Kristus dipasang ing tumindak utawa kasel. Ana watesan kanggo sertifikat ora langsung kasebut. Dheweke bakal luwih ambigu dibandhingake paseksi lan karya Gereja sing langsung. Asil kasebut bakal luwih konsistensi tinimbang tembung lan kesaksian dhasar. Kadhangkala, usulan-usulan sing diwenehake dening Nasrani sing nggatekake kabecikan umum ora ditampa dening organisme publik utawa swasta, lingkungan pengaruh lan kedadeyan, utawa mung golek prekara. Banjur, bisa uga ditindakake kanthi cara sing bisa nggayuh Kratoning Allah. Pakaryan spiritual saka asosiasi kanggo promosi pertahanan tawanan, sing didegake dening Chuck Colson (Prison Fellowship), sing ana ing pakunjaran negara utawa federal, minangka conto sing apik, nanging pira pengaruh sing bisa ditindakake ora bisa diramal. Sawetara sukses bisa ditindakake kanthi cekak. Ana uga kegagalan. Nanging wong-wong sing menehi kesaksian kasebut ora langsung diwenehake, sing mbatalake - nggambarake karsane lan alam Allah, kanthi cara iki dianggep inti saka apa sing ditawakake Gréja. Dadi sertifikat kasebut minangka jinis armament pra-evangelical.

Tugas utama saka masyarakat lingkungan warga kanggo mesthekake supaya apik lan mung supaya pasamuwan bisa ketemu minangka masyarakat saka pracaya ing kasus sing tugas penting, spiritual lan bisa anggota sing, ndelok langsung sing ing masyarakat wiyar urip. Iki bakal nyebabake aturan hukum, kaadilan umum. Tujuane bakal apik. Mulane sing mesthine kanggo wong sing kuwat ora entuk manfaat saka sing kuwat.

Katon manawa Paulus ngeling-eling nalika, kaya sing bisa diwaca ing Roma 13, dheweke nerangake pakaryan sing tepat marang panguwasa sekuler. Bisa uga nggambarake apa sing dimaksud Gusti Yesus nalika kandha: "Dadi wenehake Kaisar apa ana Kaisar lan Gusti Allah iku Gusti!" (Mat. 22,21), lan apa sing dikepengini Petrus ing layange: "Tundhuk marang kabeh tata cara manungsa demi Gusti, apa-apa marang raja minangka pamrentah utawa gubernur kaya sing diutus dheweke kanggo ngukum para wong ala. memuji wong-wong sing tumindak apik » (1 Petrus 2,13: 14).

dening Gary Deddo


pdf Kratoning Allah (Bagean 5)