Putusan kanggo saiki

Akeh wong sing manggon ing wektu sing kepungkur lan terus mikir babagan apa sing wis ana. Padha nglumpukake kabeh wektu kanggo dealing karo bab sing ora bisa dilakoni maneh.

Padha nangani perkara kaya:
"Yen aku mung nikah karo freak, aku kepengin dadi wong sing kalah ing kuliah lan saiki dadi jutawan." "Yen aku mung nampa proyek ing perusahaan, dheweke kira dheweke ora ana dawa. Nanging saiki dheweke duwe saham sing paling akeh ing pasar. "" Yen aku ora bisa ngandhut 16. "" Yen aku wis rampung lulusanku, tinimbang mbuwang kabeh. "" Yen aku ora dadi mabuk lan aku ora bakal nglilani tatu tatu. "" Yen aku mung ora ... "

Urip saben wong siji kebak kesempatan sing ora kejawab, keputusan sing ora dikarepake lan penyesalan. Nanging bab iki ora bisa diowahi maneh. Iku luwih apik kanggo nampa wong-wong mau, sinau saka wong-wong mau lan maju. Nanging, akeh wong koyone ditahan amarga ora bisa diganti.

Liyane ngenteni urip kanggo titik sing ora bisa ditemtokake ing mangsa ngarep. Ya, kita ngarepake masa depan, nanging kita urip saiki. Gusti Allah urip saiki. Jenengé "Aku" lan dudu "aku" utawa "Aku bakal dadi" utawa "Yen aku wis nate". Dalan karo Gusti Allah yaiku lelungan saka siji dina liyane lan kita kantun rame yen ora fokus marang apa sing wis diwenehake dening Gusti Allah kanggo kita saiki. Cathetan: Gusti Allah ora menehi apa dina sing dibutuhake kanggo sesuk. Wong Israel nemokake iki nalika nyoba ngirit manna kanggo dina ngarep (Pangentasan 2). Ora salah ngrancang masa depan, nanging Gusti Allah ngrawat kabutuhan saben dinane. Kita ndedonga "menehi roti saben dina kanggo dina iki". Matius 6,30: 34-6,33 ngandhani supaya ora kuwatir banget sesuk. Gusti Allah ngrawat kita. Nanging ora ngeluh babagan kepungkur lan kuwatir yen sesuk, Matius ujar manawa kudu dadi fokus yaiku: "Nggoleki Kratoning Allah dhisik ..." Tugas kita ngupaya Gusti Allah, duwe hubungan karo dheweke lan waspada marang ngarsane lan dikon saben dinane. Kita kudu menehi perhatian marang apa sing ditindakake dening Gusti Allah kanggo dina iki. Iki minangka prioritas lan kita ora bisa nindakake yen kita urip ing jaman kepungkur
utawa ngenteni mangsa.

Proposal kanggo implementasine

  • Maca sawetara ayat Kitab Suci saben dina lan pikirake babagan carane nglamar mau ing urip sampeyan.
  • Muga-muga Gusti Allah paring kabecikan marang kowe lan ndadekake kepinginanmu.
  • Delengen ciptanira ing saubengira - srengenge, srengenge, udan, kembang, manuk, wit, gunung, kali, kupu, tawa bocah - apa wae sing sampeyan deleng, krungu, ngambu, rasa , aran - ngrujuk marang nitahake sampeyan.
  • Ndedonga kaping pirang-pirang dina (1 Tes 5,16: 18). Ndedonga maneh lan donga sing luwih dawa, diisi syukur lan pujian, panjaluk lan panyuwunan kanggo bantuan supaya fokus sampeyan lan tetep marang Gusti Yesus (Ibrani 12,2).
  • Pandhuan sampeyan mikir sedina muput ing meditasi Sabda, prinsip Alkitab, lan cara Kristus ngatasi kahanan tartamtu ing panggonanku (Jabur 1,2; Yosua [ruang]] 1,8).    

 

dening Barbara Dahlgren


pdfPutusan kanggo saiki