Deleng WKG

221 katon maneh ing wkkg Ing Januari 1986, Herbert W. Armstrong tilar donya nalika yuswa 93. Pendhudhuk Gréja Pandhita ing saindenging donya iku wong sing apik banget, kanthi gaya ucapan lan tulisan sing nyengsemake. Panjenenganipun sampun yakin bilih langkung saking 100.000 saking interpretasi-Nya babagan Kitab Suci, lan piyambakipun sampun mbangun Gréja ing jagad saindengipun dados karajan radio / televisi lan penerbitan ingkang ing pucukipun dumugi langkung saking 15 yuta tiyang saben taun.

Tekanan sing kuat marang ajaran Pak Armstrong yaiku yakin yen Kitab Suci nduweni wewenang sing luwih akeh tinimbang tradisi. Banjur, WKG nganakake interpretasi Kitab Suci manawa panemune beda-beda saka pasamuan-pasamuwan liyane.

Sawise Pak Armstrong tiwas ing 1986, gereja kita terus sinau Kitab Suci kaya dheweke wis ngajarake kita. Nanging kita mbudidaya ngandhakake yen ana jawaban liyane sing diajokake dheweke. Maneh, kita kudu milih antarane Kitab Suci lan tradisi - wektu iki antarane Kitab Suci lan tradisi gereja kita dhewe. Maneh, kita milih Kitab Suci.

Iku awal sing anyar kanggo kita. Iku ora gampang lan ora cepet. Taun sawisé taun, kasalahan doktrinal ditemokake lan koreksi digawe lan diumumake. Spekulasi ramalan wis diganti karo khotbah lan ngajar Injil.

Kita biyen nelpon Kristen liyane sing ora owah, saiki kita ngarani kanca lan kulawarga. Ilang anggota, kolega, kelangan program radio lan televisi lan meh kabeh publikasi kita. Kita ilang akeh sing biyen tresna banget lan kita kudu "nyusup kanggo nyabrang". Kenging punapa? Amarga Kitab Suci tenan duwe panguwasa sing luwih gedhe tinimbang tradhisi kita.

Owah-owahan doctrinaire njupuk babagan 10 taun - 10 taun kebingungan, saka reorientation sanget. Kita kabeh kudu reorientasi dhewe, mikirake hubungan kita karo Gusti Allah. Owah-owahan sing paling traumatis kanggo anggota paling akeh sing kedadean babagan 10 taun kepungkur - minangka panelitian kita ing Kitab Suci nuduhake yen Gusti Allah ora mbutuhake umatNe kanggo njaga Sabbath dina kapitu lan hukum-hukum Perjanjian Lama liyane.

Sayange, akeh anggota ora bisa nampa iki. Mesthine, padha duwe kebebasan kanggo njaga dina Sabat yen pengin, nanging akeh sing ora seneng ana ing sawijining pasamuwan sing ora mbutuhake wong supaya tetep. Ewu ninggalake gereja. Amarga pasugatan greja ambruk banget kanggo taun-taun, meksa kita ngurangi program. Gereja uga dipeksa kanggo ngurangi jumlah karyawan.

Iki mbutuhake owah-owahan gedhe ing struktur organisasi kita - lan ora gampang lan ora cepet. Pancen, nyusun ulang organisasi kita njupuk maneh nalika reassessment piwulang. Akeh properti kudu didol. Penjualan kampus Pasadena bakal rampung, kita ndedonga, lan staf markas gereja (udakara 5% tilas tenaga kerja) bakal pindhah menyang bangunan kantor liyane ing Glendora, California.
Saben komunitas uga wis diatur maneh. Paling duwe pastur anyar sing bisa kerja tanpa bayaran. Layanan anyar wis berkembang, asring karo tangga anyar. Hierarki tingkat multi wis rata lan luwih akeh anggota wis njupuk peran sing aktif minangka komunitas melu komunitas lokal. Dewan Komunitas sinau supaya bisa nyusun rencana lan nyetel anggaran. Iku awal sing anyar kanggo kabeh kita.

Gusti Allah ngersakake kita ganti lan dheweke narik awake, canyon twisty lan arus alon-alon kaya kita bisa mlaku. Iki ngelingake aku babagan kartun ing kantor kira-kira wolung taun kepungkur - departemen kabeh wis bubar lan karyawan pungkasan macet kartun kasebut ing tembok. Dheweke nuduhake roller coaster, ing njagong wong kanthi mripate amba, sing nempel ing kursi kasebut kuwatir babagan urip sing pantes. Judhul ing ngisor iki kartun yaiku: "Tunggangan alam bébas durung rampung." Apa akurat manawa! Kita kudu berjuang kanggo urip kita nganti pirang-pirang taun maneh.

Nanging saiki katon kaya gunung ing ndhuwur, utamane kanthi penjualan properti ing Pasadena, kita pindhah menyang Glendora lan restrukturisasi sing menehi komunitas lokal tanggung jawab kanggo finansial lan layanan dhewe. Kita wis ninggalake jejak-perbentenan jaman sing lawas lan saiki duwe wiwitan anyar ing pelayanan sing diparingake Gusti Yesus marang kita. Komunitas independen 18 wis gabung karo kita lan kita wis nyipta komunitas anyar kanggo 89.

Kekristenan ndadekaké wiwitan sing anyar kanggo saben manungsa - lan lelampahan ora mesthi alus lan bisa ditebak. Minangka organisasi, kita dadi kita dadi, dadi, wiwit palsu lan dadi. We have times of well-being and times of crisis. Urip Kristen biasane padha kanggo individu - ana wektu bungah, kaping sumelang, kaping kesejahteraan lan kaping krisis. Ing kesehatan lan penyakit, kita tindakake Kristus liwat gunung lan liwat lembah.

Majalah anyar sing ngiringi surat iki nggambarake rasa ora bisa dipercaya saka urip Kristen. Minangka wong-wong Nasrani sing ngerti kita bakal ngerti, nanging ora ngerti apa sing bakal kedadeyan. "Kristen Odyssey" (majalah anyar "Christian Odyssey") bakal nawakake artikel Alkitab, doktrin lan praktis kanggo urip Kristen marang anggota uga dudu anggota. Sanajan artikel kasebut muncul sadurunge ing Warta Umum Sedunia, kita mutusake kanggo misahake warta gereja saka ajaran Alkitab kanthi nggawe rong majalah. Kanthi cara iki, Christian Odyssey bakal bisa ngladeni wong sing dudu anggota Gereja kita.

Warta greja diterbitake ing majalah "WCG Today" ("WKG Dina iki") bakal diterbitake. Anggota-anggota WKG ing AS bakal terus nampa kalorone bareng karo surat saka aku. Non-anggota (ing AS) bisa langganan "Christian Odyssey" kanthi telpon, email utawa online. Kita pengin nyengkuyung sampeyan nuduhake majalah Christian Odyssey karo kanca-kanca lan ngajak ngajak pesenan.

dening Joseph Tkach


pdfDeleng WKG