Gereja sing bener

551 minangka papan ibadah sejati Nalika katedral "Notre Dame" diobong ing Paris, ora mung ing Perancis ana mourning gedhe, nanging uga ing saindhenging Eropah lan sisa donya. Item sing ora bisa ditemtokake bakal rusak dening geni. Saksi-Saksi kanggo crita taun 900 wis dibubarake asap lan awu.

Ana sawetara wonder yen iki minangka tandha peringatan kanggo masyarakat kita amarga kedadeyan mung ing Minggu Suci? Amarga ing Eropah, gréja-gréja lan "warisan Kristen" kurang disarujuki lan asring malah diinjak-injak.
Apa sampeyan mikir nalika sampeyan ngucapake babagan ibadah? Apa katedral, gereja utawa kapel, balai sing dihiasi utawa papan sing apik? Ing wiwitan pelayanane, Yesus nggawe statement babagan apa sing dianggep "omah-omahé Gusti Allah". Ora suwe sadurunge Paskah, dheweke ngoyak pedagang-pedagang metu saka candhi lan menehi peringatan supaya ora gawe kuil ing toko. "Banjur wong-wong Yahudi mangsuli," Wangsulan: Apa tandhane sampeyan sing nuduhake sampeyan bisa nindakake iki? Wangsulane Gusti Yesus: “Cacahe candhi iki, lan sajrone telung dina, Aku bakal ngangkat maneh! Banjur wong-wong Yahudi mangsuli: candhi iki dibangun sajrone 46 taun, lan sampeyan pengin dibangun ing telung dina? » (Yokanan 2,18: 20). Apa sing dikandhakake Gusti Yesus? Kanggo wong-wong Yahudi, wangsulane jebul banget. Ayo kita terus maca: «Nanging dheweke ngomong babagan candhi badane. Nalika dheweke wungu saka ing antarane wong mati, para sakabate mikir yen dheweke wis ujar iki, banjur padha pracaya marang Kitab Suci lan pangandika sing dingandikakake dening Gusti Yesus. (Ayat 21-22).

Guwa Yesus bakal dadi gereja sing sejati. Lan badané anyar mentas kawentuk sawisé wis telung dina ana ing kuburan. Dheweke nampa awak anyar saka Gusti Allah. Paul nulis manawa minangka anak-anak Gusti Allah, kita dadi bagian saka badan iki. Pétrus nulis ing surat kapisan sing kudu ditutupi watu rohani sing urip.

Papan ibadah anyar iki luwih migunani tinimbang bangunan sing apik banget lan barang khusus sing ora bisa dirusak! Gusti Allah wis nyiyapake "program gedhung" sing ditindakake nganti pirang-pirang abad. "Dadi, sampeyan ora dadi tamu lan wong manca, nanging mitrane warga suci lan kanca Gusti Allah, dibangun ing dhasar para rasul lan nabi, amarga Yesus Kristus dadi landasan utama sing kabeh tuwuh dadi candhi suci ing Gusti. Liwat Panjenengane, sampeyan uga bakal dibangun dadi papan padalemane Gusti Allah ing Roh » (Efesus 2,19: 22). Saben blok bangunan sing dipilih dening Gusti Allah, dheweke nyawisake supaya pas karo lingkungan sing dikarepake. Saben watu duwe tugas lan fungsi khusus! Dadi, kabeh watu ing awak iki pancen larang lan larang regane!
Nalika Yesus seda ing salib lan banjur dilebokake ing kuburan, para murid wiwit wektune angel banget. Apa sabanjure? Apa pangarep-arep kita wis muspra? Kerep nyebar lan kuciwa, sanadyan Yesus wis ngandhani dheweke kaping pirang-pirang babagan pati. Lan banjur relief gedhe: Yesus urip, dheweke wis wungu. Gusti Yesus nampilake awak anyar ing pirang-pirang kali, supaya ora bisa mangu-mangu. Murid-murid wis dadi saksi mata sing nekseni bab kebangkitan Yesus lan martakaké pangapura lan nganyari liwat Rohing Allah. Awak Yesus ana ing wangun anyar ing bumi iki.

Rohé Allah mbentuk blok bangunan individu sing disebut Gusti Allah kanggo omah spiritual Gusti Allah sing anyar. Lan omah iki isih tuwuh. Kaya-kaya Gusti Allah tresna marang putrane, dheweke tresna marang saben watu. "Sampeyan uga, minangka watu sing manggen, mbangun dhewe menyang omah spiritual lan imamat suci, kanggo nggawe kurban kasukman sing disenengi karo Gusti Allah liwat Yesus Kristus. Pramila mangkene kaserat mangkene: "Lah, aku nggawe papan watu sing larang-larang ing Sion, lan sapa sing pracaya marang, aja kawirangan." Saiki kanggo sampeyan sing pracaya, iku larang regane. Nanging kanggo wong-wong sing ora precaya iku "watu sing ditampik dening tukang bangunan; mula wis dadi watu pojokan" (1 Petrus 2,5: 7).
Gusti Yesus narik kawigaten panjenengan lumantar katresnanipun saben dinten, supados panjenengan saged lumebet ing gedung anyar punika kangge kamulyaning Allah. Saiki sampeyan mung weruh apa sing bakal dadi bayangan, nanging rauh sampeyan bakal bisa ndeleng sakabehe kamulyan realita nalika Gusti Yesus rawuh ing kamulyané lan bakal ngenalake pasamuan anyar kanggo donya.

dening Hannes Zaugg