Nugraha ALLAH


Iman - ndeleng sing ora katon

Ana isih sawetara minggu nganti kita ngrameke sedane lan wungune Yesus. Rong prekara sing kedadeyan nalika kita seda lan wungu. Sing pisanan yaiku kita mati bareng karo dheweke. Lan sing nomer loro yaiku kita wungu karo Panjenengane. Rasul Paulus ngetren kanthi cara kaya mangkene: «Yen sampeyan saiki wis dakangkat karo Kristus, goleki apa sing ana ing ndhuwur, ing endi Sang Kristus lagi lenggah ing sisih tengen Gusti Allah. Nggoleki apa sing ana ing ndhuwur, dudu sing ana ing bumi.

Sih rahmat Gusti Allah - banget apik dadi bener?

Iku uga apik kanggo dadi bener supaya wiwit ngomong menowo lan sampeyan ngerti iku ora mungkin. Nanging nalika nerangake sih rahmat Allah, bener. Nanging, sawetara wong nyatakake yen sih ora bisa kaya mengkene lan nggunakake hukum kanggo nyegah apa sing dideleng minangka lisensi dosa. Upaya sing tulus nanging sesotya yaiku wujud legalisme sing menehi wong daya transformasi sih ...

Rahmat Allah

Sih-rahmat Gusti Allah iku sih-mirma sing diparingake dening Gusti Allah marang kabeh ciptane. Ing pangertèn sing paling jembar, sih-rahmaté Gusti Allah nélakaké dhéwé ing saben pranatan wahyu swarga. Kanthi sih-rahmat, manungsa lan kosmos kabeh ditebus saka dosa lan pati lumantar Yesus Kristus, lan lumantar sih-rahmat, manungsa entuk kuwasa ngerti lan tresna marang Gusti Allah lan Yesus Kristus ing kabungahan kaluwaran langgeng ing jagad Karajan Allah. (Kolose 1,20; ...

Mbusak ing salawas-lawase

Apa sampeyan kelangan file penting ing komputer? Sanajan iki bisa nggawe gangguan, umume wong sing wis ngerti komputer bisa mulihake file sing katon ilang. Pancen apik yen ngerti yen kabeh ora ilang nalika nyoba golek informasi sing wis ora sengaja diilangi. Nanging, adoh banget yen sampeyan nyoba nindakake perkara ...

Apa hukum Musa uga bener kanggo wong Kristen?

Nalika Tammy lan aku lagi nunggu ing lobi bandara kanggo nggawe penerbangan ngarep, ora ana sing weruh wong enom sing lungguh ing kursi loro lan mudhun maneh. Sawise sawetara menit, dheweke takon, "Sampéyan, sampeyan Pak Yusuf Tkach?" Panjenengané bungah ngomong karo aku, lan dhawuh marang aku sing mentas diusir saka komunitas Sabat. Ing obrolan kita, iku ...

Wedi pangadilan pungkasan?

Yen kita ngerti sing manggon ing Kristus lan mindhah lan duwe (Kisah Para Rasul 17,28) kang sing wis digawe kabeh iku, lan nebus kabeh iku lan sing tresna kita tanpa syarat, kita bisa kabeh wedi lan sumelang ing bab ngendi kita ngadeg karo Gusti Allah kanggo lay mudhun, lan kanggo ngaso ing kepastian cinta lan ngarahake daya ing urip kita. Injil iku kabar becik. Iku pancene ora mung kanggo sawetara wong, nanging kabeh ...

Dadi buta iman

Apa sampeyan pengin dadi wong sing iman? Apa sampeyan pengin kapercayan sing bisa mindhah gunung? Apa sampeyan pengin melu iman sing bisa nguripake wong mati, iman kaya Dawud sing bisa mateni raksasa? Bisa uga ana akeh raksasa ing urip sing pengin dirusak. Iki kedadeyan kanggo umume wong Kristen, kalebu aku. Apa sampeyan pengin dadi buta iman? Sampeyan bisa nindakake, nanging sampeyan bisa nindakake ...

Lilin ulang tahun

Salah sawijining prekara sing paling angel sing dipercaya minangka wong Kristen yaiku Gusti Allah wis ngapura kabeh dosa kita. Kita ngerti sejatine miturut teori, nanging nalika nerangake kahanan praktis saben dinane, kita tumindak kaya ora. Kita cenderung tumindak sing padha karo tumindak ngapura kaya ngapura lilin. Nalika nyoba nyebarke, lilin tetep ora preduli sepira rekasa kita. Lilin iki ...

Esensi sih

Kadhangkala, keprihatinan ing kuping, kita bakal nampani sih-rahmat ing ngarep. Minangka pangalembana sing dianjurake, kita banjur bisa argumentasine yen kita bisa, minangka panyusutan ajaran rahmat, nyathetake ketaatan, kaadilan, lan tugas liyane sing kasebut ing Kitab Suci, lan utamane ing Prajanjian Anyar. Sapa wae sing kuwatir bab "banget diwenehake sih" nduweni keprigelan sing sah. ...

Apa Gusti Allah isih nresnani kita?

Umume kita wis maca Alkitab wiwit pirang-pirang taun. Luwih becik maca ayat-ayat sing wis dingerteni lan mbungkus dhewe kaya kemul sing anget. Bisa kedadeyan yen keakraban nyebabake kita ora nggatekake rincian sing penting. Yen kita maca kanthi mripat sing cetha lan saka perspektif anyar, Roh Suci bisa mbantu kita ndeleng luwih akeh lan bisa uga ngelingake babagan prekara sing wis lali. Yen aku…

Didegaké ing sih-rahmat

Apa dalane tumuju marang Gusti Allah? Sawetara percaya yen kabeh agama iku variasi saka tema sing padha - mengkono iki utawa sing lan arep menyang swarga. Ing wiwitan, katon kaya mangkono. Hindu ngajanjikake kesatuan wong sing percaya karo Gusti Allah sing ora nduweni. Njupuk nirwana mbutuhake karya-karya sing apik nalika akeh kelahiran. Buddhisme, sing uga njanjeni nirwana, panggilan kanggo papat bebener luhur lan dalan wolung liwat ...

Ora ana sing misahake kita saka katresnan Gusti Allah

Bola-bali “Paulus negesake ing wong Roma manawa kita kudu utang marang Sang Kristus yen Gusti Allah nganggep kita sabdho. Sanajan kita asring tumindak dosa, dosa-dosa kasebut kaetung karo wong lawas sing kasalib karo Sang Kristus; dosa kita ora gumantung karo apa sing ana ing Kristus. Kita duwe kuwajiban nglawan dosa - ora supaya disimpen, nanging amarga kita wis dadi putraning Allah. Ing pérangan pungkasan Bab 8 ...

Gusti Allah ora nglawan marang kowe

Psikolog sing jenenge Lawrence Kolberg ngembangake tes rinci kanggo ngukur kadewasan ing bidang penalaran moral. Dheweke teka ing kesimpulan yen prilaku sing becik kanggo nyegah pidana iku minangka motivasi paling murah kanggo nindakake apa sing bener. Apa kita mung ngowahi prilaku kita kanggo nyegah paukuman? Apa penyesalan Kristen katon kaya iki? Apa Kristen mung salah siji cara kanggo ngetrapake pembangunan moral? Akeh Kristen ...

Apa sih-rahmat nrima dosa?

Urip ing rahmat tegese nolak, ora ngidinke, utawa nampa dosa. Gusti Allah nglawan dosa - dheweke sengit. Dheweke ora gelem nilar kita ing kahanan dosa lan ngutus Putrané kanggo nylametake kita saka pengaruh dheweke lan dheweke. Nalika Yesus ngomong karo wanita sing laku jina, dheweke kandha, "Aku uga ora bakal ngadili kowé," wangsulané Yésus. Sampeyan bisa lunga, nanging aja dosa maneh! " (Yoh 8,11 HFA). Pratelan Yesus ...

Rahayu guru sing paling apik

Werna nyata cingak, iki skandal. Grace ora ngucapake dosa, nanging dheweke nampa wong dosa. Iku minangka bagian saka sih rahmat sing ora pantes. Rahmat saka Gusti Allah ngganti urip kita lan apa kang ndadekake iman Kristen. Akeh wong sing teka karo kontak karo sih-rahmate Gusti Allah sing wedi dadi metu saka angger-anggering Toret. Padha mikir yen bakal nggawe wong luwih dosa. Paulus dadi karo ...

Crita Mefi-Boschets

Siji crita ing Prajanjian Lawas pancen saya nggumunake. Aktor utama diarani Mefi-Boscheth. Bangsa Israel, wong Israel, lagi perang karo mungsuh, yaiku wong Pilistine. Ing kahanan tartamtu, dheweke dikalahake. Raja Saul lan putrane Yonatan seda. Warta kasebut tekan ibukutha, Yerusalem. Gupuh lan lam ana kraton amarga dingerteni yen raja dipateni, ...

Beban abot

Apa sampeyan kepingin weruh kepiye Yesus bisa ngandhani yen kuk dheweke alus lan beban sing entheng, nganggep apa sing dialami minangka Putraning Allah sing wujud ing sajrone urip ing bumi? Lair dadi Mesias sing ramalan, Raja Herodes ngupaya nalika isih bayi. Dheweke mrentah kabeh bocah lanang ing Bethem sing umur rong taun utawa luwih enom dipateni. Nalika isih enom, Yesus kaya para remaja liyane ...

Carane apik tenan yen tresna marang Gusti Allah

Sanajan umurku mung 12 taun, aku isih eling banget karo bapak lan mbah kakungku, sing seneng banget amarga aku nggawa kabeh A (biji sekolah sing paling apik) ing laporan sekolahku. Minangka hadiah, simbah menehi dompet kulit buaya sing katon larang, lan bapakku menehi dhuwit $ 10 minangka setoran. Aku kelingan wong loro mau ujar yen ...

Hukum lan sih-rahmat

Nalika aku ngrungokake lagu "State of Mind New York" Billy Joel sawetara minggu kepungkur nalika nliti kabar online, aku sengaja nemokake artikel iki. Negara iki nyatakake yen negara New York bubar mbabar hukum nglarang tato pet lan tindikan. Iku gumun banget kanggo mangerteni yen hukum kaya iki perlu. Ketoke, laku iki dadi tren. Aku ragu yen ...

Apa Gusti Allah ngetrapake kita kabeh

Iku sih rahmat murni sing sampeyan disimpen. Sampeyan bisa nindakake apa-apa, nanging nrima kanthi kapercayamu apa Gusti Allah menehi sampeyan. Sampeyan ora pantes kanthi tumindak; amarga Gusti ora pengin wong nelpon prestasi dhewe sadurunge (Efesus 2,8-9 GN). Carane apik nalika kita sinau kanggo ngerti rahmat wong Kristen! Pangerten iki mbusak tekanan lan kaku sing kita kerep ngalami. Iku ndadekake kita ...

Injil - Kabar Baik!

Saben uwong duwe gagasan sing bener lan sing salah, lan saben wong wis nglakoni kesalahan - malah gagasan dhewe. "Kanggo sesat iku manungsa," pangandikane sawijining proverb kondhang. Saben uwong wis tau kuciwa karo kanca, nyalahake janji, nyalahake perasaan wong liya. Saben uwong ngerti kesalahan. Mulane wong ora pengin duwe apa-apa karo Gusti Allah. Padha ora pengin dina pangadilan, amarga padha ngerti yen padha ora murni ...

Tetep fokus ing sih-rahmat Gusti

Bubar aku weruh video sing parodied komersial TV. Ing kasus iki, ana babagan CD penyembahan Kristen fiksi kanthi judul "It All About Me". CD sing ana ing lagu iki yaiku: "Gusti, aku ngangkat jenengku ing dhuwur", "aku ngluhurake aku" lan "ana ora kaya aku". (Ora ana wong kaya aku). Strange? Ya, nanging nggambarake bebener sing sedih. We humans tend to be ourselves ...

sabdhoning

Justifikasi minangka tumindak ing sih-rahmat lan ing Gusti Yesus Kristus, ing antarane para pitados ing Allah. Mangkene, kanthi pracaya marang Jahshua Kristus, pangapuraning Allah diparingake marang manungsa, lan dheweke nemokake tentrem karo Gusti lan Juru-wilujeng. Kristus kuwi turuné lan prajanjian lawas wis lawas. Ing prajanjian anyar, hubungan kita karo Gusti Allah adhedhasar pondasi sing beda, adhedhasar persetujuan sing beda. (Rumus 3, 21-31; 4,1-8; ...

Cukup teka kaya sampeyan!

Billy Graham wis asring digunakake expression kanggo kasurung wong kawilujengan kita kudu ing Gusti Yesus pracaya: Panjenenganipun ngandika, "teka sing sing" Iku pangeling sing Gusti Allah mirsani kabeh: Kita Best lan Ganggu lan dheweke isih tresna marang kita. Panggilan "mung teka sing sing", kang nggambaraké tembung saka Rasul Paulus: "Santukan Ida Sang Kristus wis ing wektu nalika kita isih padha apes, seda kanggo wong duraka. Inggih ...