Dadi kulawarga

598 dadi kulawarga Kuwi dudu tujuane Gusti Allah supaya pasamuwan mung dadi lembaga. Pangripta kita pancen kepengin supaya tumindak kaya kulawarga lan rumangsa tresna. Nalika dheweke mutusake nggawe unsur dhasar kanggo peradaban manungsa, dheweke nggawe kulawarga kasebut minangka unit. Kudu dadi modhél kanggo pasamuwan. Kanthi greja, kita nyebutake komunitas sing diarani ngabekti marang Gusti Allah lan sesama manungsa kanthi katresnan. Gereja-gereja sing wis sacara resmi diatur dadi kekuwatan sing dikarepake dening Gusti.

Nalika Gusti Yesus nggantung ing salib, pikirane ana ing kulawargane lan kanthi kiasan karo pasamuwan sing bakal teka. "Nalika Gusti Yesus pirsa ibuné lan karo murid sing ditresnani, banjur kandha karo ibuné: Bojo, iki anakmu! Banjur kandha karo muridé: Delengen, iki ibumu! Lan wiwit iku murid kasebut njupuk menyang » (Yokanan 19,26: 27). Dheweke mbalik marang ibune lan muridé John banjur miwiti nganggo tembung apa sing bakal dadi Gréja, kulawarga kulawarga.

Ing Kristus kita bakal dadi "sedulur." Iki dudu ekspresi sentimental, nanging nuduhake gambaran sing tepat babagan kita minangka pasamuwan: sing diarani kulawarga ing kulawarga. Iku apik banget campuran campuran wong stres. Ing kulawarga iki ana wong sing kepengin banget setan, pemungut pajak, dokter, nelayan, radikal politik, penangguhan, mantan pelacur, dudu wong Yahudi, wong Yahudi, pria, wanita, wong tuwa, wong enom, akademisi, buruh, ekstro utawa introverts.

Mung Gusti Allah sing bisa nglumpukake kabeh wong iki lan nyipta dadi kesatuan adhedhasar katresnan. Sing sejatine pasamuan urip bebarengan kaya kulawarga nyata. Kanthi sih-rahmat lan panggilan Gusti Allah, karakter sing beda-beda radikal malih dadi pasrawungane Gusti Allah lan tetep nyambung karo saben liyane ing katresnan.

Yen kita setuju yen konsep kulawarga kudu dadi conto gereja, apa kulawarga sing sehat? Siji sipat sing dituduhake kulawargane sing kerja yaiku saben anggota dadi prihatin marang liyane. Kulawarga sehat nyoba nggawe sing paling apik kanggo saben liyane. Kulawarga sehat ngupaya bantuan saben anggota sabisa. Gusti Allah kepengin ngembangake potensial dheweke, lan ana ing Panjenengane. Ora mesthi gampang kanggo kita manungsa, utamane diwenehi macem-macem kapribaden lan wong sing salah kesalahan kulawarga. Akeh wong Kristen sing ngumbara nggoleki kulawarga agama sing cocog, nanging Gusti Allah njaluk supaya kita tresna karo sapa. Ana wong nate ujar: Kabeh wong bisa seneng greja sing cocog. Tantangan kasebut yaiku tresna gereja sejati. Gereja Gusti Allah ing Tetangga.

Katresnan luwih saka mung perasaan. Iku uga mengaruhi tumindak kita. Komunitas lan kekancan dadi unsur penting ing kulawarga sing rukun. Ora ana Kitab Suci menehi ijin kanggo mandheg mung mlebu gereja, dadi kulawarga amarga ana sing nindakake prekara. Ana kontroversi lan kontroversi sing akeh banget sajrone Gréja Awal, nanging Injil lan piwucal kasebut tetep dikalahake, matur nuwun karo Roh Suci.

Nalika Evodia lan Syntyche ora akur, Paulus nyengkuyung pihak sing melu ngatasi prabédan (Filipi 4,2). Paulus lan Barnabas nuli nduwe bantahan sengit babagan Markus Markus supaya dheweke pisah (Para Rasul 15,36: 40). Paulus nolak Petrus ngadhepi amarga lamis ing antarane bangsa-bangsa liya lan wong Yahudi (Galatia 2,11).

Mesthi wae ora kepenak karo saben liyane, nanging dadi siji kulawarga ana ing Kristus tegese kita bakal tetep dadi siji. Katresnan sing durung suwe, utawa kanthi tembung liya, kabecikan sing ndadekake kita adoh saka umate Gusti. Paseksen babagan kulawargane Gusti Allah pancen efektif banget yen Yesus kandha yen liwat katresnan kita marang siji liyane, kabeh wong bakal ngerti yen kita dadi kagungane.
Ana crita bank-bank sing terus mbuwang duwit menyang bodo tukang ngemis sikil sing lungguh ing dalan ing ngarep bank. Nanging ora kaya sing umume wong, bankir kasebut terus ngeyel supaya njupuk salah sawijining potlot sing dideleng dening wong lanang mau. Sampeyan bakul, jarene bank, lan aku mesthi ngarep-arep regane saka para sadeyan sing daklakoni. Sawijining dina kaki amputee ora ana ing trotoar. Wektu liwati lan pihak bank lali dadi dheweke nganti mlebu gedhung umum lan tilas pengemis lagi lungguh ing kiosk ing kana. Sing jelas, saiki dheweke dadi pemilik bisnis cilik. Aku mesthi ngarep-arep yen sampeyan bakal teka, ujare wong lanang mau. Sampeyan tanggung jawab kanggo ing kene. Dheweke terus ujar manawa aku dadi "pedagang". Aku miwiti ndeleng dhewe tinimbang dadi wong ngemis sing njaluk sedekah. Aku wiwit adol pensil - akeh. Dheweke menehi aku ngormati dhewe lan nggawe aku ndeleng awake dhewe kanthi beda.

Apa penting?

Jagad iki bisa uga ora nate ndeleng Greja kanthi sejatine, nanging kudune! Kristus ngganti kabeh. Ana kulawarga sejati sing bakal nglampahi urip langgeng bebarengan. Dheweke dadi sedulur, kulawarga sanajan beda-beda. Hubungan kulawarga anyar iki bakal ana ing Kristus salawase. Ayo terus nyebar pesen iki kanthi tembung lan tumindak menyang jagad sing ana ing sekitar kita.


dening Santiago Lange