Golek muse

Ing mitologi Yunani, muses yaiku dewi sing menehi inspirasi marang wong ing sastra, seni lan sains. Amarga crita saka sembilan muses, wong-wong terus nonton wong-wong mau, ngupaya pitulungan ing usaha kreatif. Ing jaman modern, penulis Inggris, Robert Graves nulis novel-novel ing mitologi lan konsep populer saka muses. Penulis, penyanyi, dan penari mulai nimbulake saran lan inspirasi. Ora ana wong sing percaya ing dewi Yunani. Nanging, akeh artis, penyayang lan selebritis nganggep dheweke dadi musa.

Ngendi inspirasi pancen teka?

Makna nyata tembung kasebut inspirasi liya ambegan ing soko utawa nyebul , A gaib utawa gaib sing ngandhut gagasan utawa bebener lan ngobong utawa ngalahake wong kasebut. Nalika wong Kristen ngucap minangka inspirasi, padha pracaya yen padha nampa idea utawa pamikiran saka Gusti Allah. Dheweke banjur nganggep yen nulis lan pamicara kasebut inspirasi dening Gusti Allah lan dheweke nuntun dheweke ing gagasan lan kabisan.

Amarga kreativitas kasebut asale saka Gusti Allah, kita bisa nyebat dheweke. Roh Suci iku sing nuntun, nuntun lan menehi inspirasi kanggo kita. Dheweke nyopot negara sing ngapusi lan nuntun kita menyang bebener Yesus sing urip, sing bener lan cara. Yen dheweke ora nghirup nyawa Sang Rama ing kita, kita bakal ora urip kanthi cara tartamtu. Dheweke nyegerake kita kanthi energi lan ngisi daya imajinasi, tumindak nggawe bagean saka Gusti Allah sing wis diwenehake supaya bisa nulungi urip lan makarya. Minangka bagean saka uripe sing akeh sing dijanjekake marang kita ing Yokhanan 10,10. Kreativitas ngidini kita nindakake pirang-pirang prekara sing ora mung dibutuhake, kayata gawe omah lan mesin, nanging uga nyedhiyakake seni. Usul kasebut, bisa uga kepinginan nggawe apa-apa, saya bosok banget lan dadi mesin sing ana sebagian besar kegiatan kita.

Kadospundi kita saged ndadekake Gusti Allah musataken kita, maringi kita pituduh lan inspirasi ingkang kita perlu lan kita kepengin? Kita bisa miwiti kanthi nindakake sholat. Akeh wong sing kenal karo cara shalat biasa: ngomong karo Gusti Allah, njlentrehake masalah lan masalah, ngucapake sukur lan ngurmati Panjenengane, nyuwun marang wong liya lan mung nuduhake pikirane. Nemtokake pandonga mbutuhake disiplin sing luwih sithik amarga perlu nggawe bisu. Iku angel kanggo tentrem sajrone pandonga amarga kita kerep aran perlu ngomong apa-apa. Atine ora bisa nyenengake: pikirane ngumbara ing pandhuan liyane, kita bakal bingung, lan amarga ora bisa krungu krungu swarané Gusti Allah, kita nganggep dheweke ora bisa komunikasi karo kita.

Kanggo ndedonga ing ngarsane Gusti Allah sajrone sholat perlu wektu lan laku. Minangka awal, siji bisa langsung teks saka Kitab Suci utawa maca buku bhakti lan banjur fokus ing Gusti Allah lan takon marang kanggo langsung lan langsung pikirane dhewe. Yen sampeyan ngrasakake kepinginan kanggo ngomongake, elinga yen sampeyan pengin krungu lan ora ngucapake. Dallas Willard nyerat buku inspirasi sing disebut Hearing God sing nerangake rinci babagan carane krungu. Mesthi, Gusti Allah iku luwih akeh tinimbang muse lan kita bisa lan kudu nggoleki Panjenengane nalika kita ngupaya inspirasi lan arah ing kabeh wilayah urip kita. Dheweke luwih seneng dadi panuntun lan bisa ngomong lan ngrasakake katresnan lan kawicaksanan ing kabeh wektu. Muga-muga kita bisa sinau kanggo ngrungokake swarane sing luwih cetha lan jelas.

dening Tammy Tkach


pdfGolek muse