Dheweke nggawa tentrem

"Amarga kita saiki wis kabenerake marga saka pracaya, kita bakal tentrem ana ing ngarsane Gusti Allah lumantar Gusti Yesus Kristus, Gusti kita." Rum 5: 1

Kelompok wong sing semangat ngetrap lungguh ing sketsa dening klompok pelawak Monty Python (Zealot) ing ruangan peteng lagi mikirake kejatuhan Roma. Salah sawijining aktivis ujar: "Dheweke njupuk kabeh sing ana, ora mung saka kita, nanging uga kanggo bapak lan leluhur. Lan apa sing wis diparingake karo kita apa? " Wangsulane wong liya yaiku: «» saluran air, fasilitas sanitasi, lurung-lurung, obat-obatan, pendhidhikan, kesehatan, anggur, kamar mandhi umum, ing wayah wengi sampeyan bisa mlaku kanthi aman ing dalan, dheweke ngerti carane njaga ketertiban. "

Sedhih banget karo wangsulan kasebut, aktivis kasebut ujar, "Ora apa-apa ... kajaba sanitasi sing luwih apik lan obat lan pendhidhikan sing luwih apik lan irigasi lan kesehatan masarakat ... apa sing ditindakake Romawi kanggo kita?" Siji-sijine wangsulan yaiku: "Sampeyan nggawa katentreman!"

Narasi iki nggawe aku mikir babagan pitakon sawetara wong sing takon, "Apa sing ditindakake Yesus Kristus kanggo kita?" Kepiye wangsulan sampeyan? Kaya dene kita bisa nyathet pirang-pirang perkara sing ditindakake Roma, kita uga ora bisa nyathet akeh perkara sing ditindakake Yesus kanggo kita. Nanging, wangsulan dhasar bakal padha karo wangsulan ing pungkasan sketsa - ndadekake tentrem. Para malaikat ngumumake kedadeyan kasebut nalika lair: "Muga-muga kamulyan ana ing swarga, lan tentrem-rahayu ana ing bumi ana ing satengahing manungsa, Lukas 2,14
 
Gampang maca ayat iki lan mikir, ”Sampeyan mesthi guyon! Tentrem? Ora ana katentreman ing bumi wiwit Yesus lair. " Nanging kita ora ngomong babagan pungkasan konflik bersenjata utawa mungkasi perang, nanging babagan perdamaian karo Gusti Allah, sing pengin ditawakake Yesus liwat korban. Ing Kitab Suci, Kolose 1,21: 22, «Lan sampeyan sing sadurunge nistha lan dadi mungsuh miturut roh ing tumindak ala, saiki dheweke wis rukun ing badan daginge liwat pati, kanggo nggawe sampeyan suci lan tanpa cacat lan tanpa cacat yen ngadeg ing ngarep sampeyan. "

Warta sing apik yaiku nalika lair, sedane, wungune, lan munggah swarga, Yesus wis nindakake kabeh sing dibutuhake kanggo tentrem-rahayu karo Gusti Allah. Kita mung kudu tunduk marang dheweke lan nampa tawaran kasebut kanthi iman. "Mula, saiki kita bisa bungah amarga sesambetan anyar sing apik karo Gusti Allah amarga kita wis nampa rukun karo Gusti Allah lumantar Gusti Yesus Kristus, Gusti kita." Rum 5:11

pandonga

Bapak, matur nuwun bilih kita mboten dados mungsuh sampeyan, nanging panjenengan sampun rukun kaliyan kita kaliyan Gusti Yesus Kristus, lan kita dados kanca panjenengan. Mbantu kita ngurmati kurban iki sing ndadekake kita tentrem. Amin

dening Barry Robinson


pdfDheweke nggawa tentrem