Semesta

518 alam semesta Nalika Albert Einstein nerbitake teori relativitas umum dheweke ing 1916, dheweke ngganti jagad ilmiah ing salawas-lawase. Salah sawijining penemuan groundbreaking sing paling apik kanggo menehi hasil karo ekspansi alam semesta. Kasunyatan sing nggumunake iki ora mung ngelingake sejatine jagad iki, nanging uga pratelan saka masmur: «Amarga langit iku ndhuwur bumi, dheweke nuduhake sih-rahmat marang wong-wong sing padha wedi marang dheweke. Sajrone esuk wiwit wayah sore, mula kita bakal dadi pelanggaran » (Jabur 103,11: 12).

Ya, sih-rahmat saka Gusti Allah pancen pancen nyata amarga ngurbanake putrane siji-sijine, Gusti Yesus. Formulasi jenderal "Ngantos ing sisih wétan sisih kulon" sengaja ngluwihi imajinasi kita kanthi skala sing malah ngluwihi alam semesta. Asile, ora ana sing bisa mbayangake sejatine penebusan kita ing Kristus, utamane yen sampeyan nimbang babagan sing kalebu. Dosa kita misahake kita saka Gusti Allah. Nanging seda Sang Kristus ing salib diganti kabeh. Jurang antara Gusti Allah lan kita ditutup. Gusti Allah ngrukunaké jagad iki dadi siji ing Kristus.

We are diundang kanggo mlebu ing tetangganya minangka dadi kulawarga, menyang sesambetan sampurna karo Gusti Allah Triune kanggo kabeh kalanggengan. Panjenengane dikirim kita Roh Suci, sing mbantu kita nyedhak marang Panjenengane lan masrahake urip kita marang dheweke supaya kita dadi kaya Kristus.

Wektu salawasé sampeyan katon ing langit wengi, elinga yen sih-rahmat Allah ngluwihi kabeh dimensi ing alam semesta lan malah jarak paling dawa kita ngerti sing cilik tinimbang karo apa kang katresnan kanggo kita.

dening Joseph Tkach


pdfSemesta