Kebon lan pasir

384 ngadhepi padang pasir "Nanging ing taman kono dheweke ana kebon, lan ana makam ana makam anyar, ing kana ora ana wonge dikubur" Yohanes 19:41. Akeh wayahe sing ditemtokake ing sejarah Alkitab ana ing lokasi sing kayane nggambarake sejatine kedadeyan kasebut.

Ing wengi kuwi, wayahe ing taman sing apik yaiku Gusti Allah nempatake Adam lan Hawa. Temtu, Taman Eden khusus amarga iku Taman Gusti Allah; ana wong sing bisa ketemu karo Gusti nalika dheweke mlaku-mlaku ing wayah sore. Banjur ula teka ing dolanan, ngupaya misahake Adam lan Hawa saka Sang Pencipta. Lan kita ngerti, padha saka Taman lan ing ngarsane Gusti Allah gagal ing donya musuhan kebak eri lan rerungkudan, amarga padha ngrungokaké marang si ula lan noto Allah tumindak nalisir.

Acara utama kaping kalih wonten ing ara-ara samun, Yesus, Adam ingkang nomer kalih, ngadhepi godaan Iblis. Dipercaya manawa adegan iki kedadeyan yaiku ara-ara samun Judean sing liar, papan sing mbebayani lan ora dielem. Komersial Kitab Suci Barclay ujar: "Gurun ana ing antarane Yerusalem ing tengah tengah lan Laut Mati ... minangka tlatah wedhi kuning, gumpes gamping lan kerikil sing kasebar. Sampeyan bisa ndeleng lapisan mlengkung saka lapisan watu, gunung sing mlaku ing kabeh arah. Pegunungan kaya tumpukan bledug; watu gamping wutah sing garing, watu-watu wuda lan jancok ... Mlorok lan shimmer nganggo panas kaya ing oven gedhe. Gurun amba menyang Segara Mati lan ngeculake 360 ​​meter, lereng watu gamping, kerikil lan marl, dikepung dening tebing lan palung bunder lan pungkasane dadi jurang tiba ing Segara Mati ». Apa gambar sing cocog kanggo jagad sing tiba, yaiku Putraning Manungsa, kanthi tanpa pangan, nolak kabeh godaan Iblis, sing tujuane nyingkirake dheweke saka Gusti Allah. Nanging, Yésus tetep setya.

Lan kanggo acara sing paling penting, adegan kasebut diganti menyang kuburan watu sing diukir saka watu kosong. Ing kene awak dijupuk dening Gusti Yesus sawise mati. Kanthi mati dheweke wis nguwasani dosa lan mati lan nyirnakake Iblis. Panjenengané bakal katangèkaké saka pati - lan maneh ing taman. Maryam Magdalena nyalahake dheweke kanggo tukang kebon nganti dheweke dijenengake jenenge. Nanging saiki dheweke dadi Gusti Allah, mlaku-mlaku ing wayah esuk, siap lan bisa mimpin sedulure bali menyang wit urip. Ya, hallelujah!

pandonga:

Panebus, marga kurbanmu tresna, sampeyan wis ngluwari kita saka ara-ara samun ing donya iki, lumaku bareng karo kita saiki, saben dina lan ing salawas-lawase. Dadi, kita arep nanggapi rasa syukur. Amin

saka Hilary Buck


pdfKebon lan pasir