Cukup teka kaya sampeyan!

152 mung teka kaya sampeyan

Billy Graham asring nggunakake ekspresi kanggo nyengkuyung wong kanggo nampa panebusan sing wis kita lakoni ing Gusti Yesus: Dheweke kandha, "Teka kaya sampeyan!" Iki minangka pangeling manawa Gusti mirsani kabeh: sing paling apik lan paling ala, nanging dheweke tresna karo kita. Telpon "mung teka kaya sampeyan" minangka bayangan ukara rasul Paulus:

«Amarga Sang Kristus seda kanggo kita ing wektu nalika kita isih ringkih. Saiki ora ana wong sing mati, amarga mung siji; bokmanawi kabegjan mberkahi gesangipun. Nanging Gusti Allah nedahake katresnan kanggo kita ing kasunyatan manawa Sang Kristus seda kanggo kita nalika kita isih dosa. (Roma 5,6-8).

Akeh wong saiki ora mikir babagan dosa. Generasi modern lan modmoden luwih dipikirake babagan rasa "kekosongan", "ora duwe pengarep-arep" utawa "sensitif", lan dheweke ngerti sababe perjuangan batin kasebut amarga rumangsa ringkes. Dheweke bisa uga nyoba tresna dhewe minangka cara supaya bisa ditresnani, nanging luwih cenderung tinimbang ora, dheweke rumangsa rampung, rusak, lan dheweke ora bakal aman maneh. Gusti Allah ora nemtokake kita liwat kekurangan lan gagal; Dheweke ndeleng gesang kita kabeh. Sing ala minangka sing apik lan dheweke tresna karo kita tanpa syarat. Sanajan ora angel disenengi dening Gusti, kita asring angel nrima katresnan iki. Kita ngerti yen ora pantes tresna iki.

Ing 15. Abad ngetokaké Martin Luther perang abot kanggo manggon urip sing sampurna. Dheweke tansah nemokake yen dheweke gagal. Ing frustasi, dheweke nemokake kamardikan ing sih-rahmate Gusti Allah. Nganti saiki, Luther wis ngakoni dosa-dosané - lan mung nemoni pangarep-arep - tinimbang ngenali Gusti Yesus, Putraning Putra kang sampurna lan kinasih, sing ngilangi dosa ing donya, kalebu dosa-dosane Luther.

Gusti Allah tresna sampeyan. Sanadyan Gusti Allah ora sengit marang dosa saka ing atine, dheweke ora sengit marang kowe. Gusti Allah tresna marang kabeh wong. Panjenenganipun mbencangi dosa kanthi tepat amarga nyengsarakake lan ngrusak wong.

"Ayo kaya sampeyan" tegese Gusti Allah ora ngenteni sampeyan supaya luwih apik sadurunge sampeyan tekane. Dheweke wis tresna sampeyan, sanajan apa sing wis ditindakake. Gusti Yesus minangka cara sing pasti menyang Kratoning Allah lan pitulung sing sampurna kanggo kabeh kabutuhan. Apa sing sampeyan alami saka pengalaman sing ngalami katresnaning Gusti? Apa wae: nyerahake beban iki kanggo Yesus, dheweke luwih bisa nggawa ing papan sampeyan?

dening Joseph Tkach