Gusti Allah ora setya ngasihi kita!

300 Gusti Allah ora bakal mandhegani kita

Apa sampeyan mangerténi manawa wong-wong sing pracaya marang Gusti Allah nate pracaya yen Gusti Allah tresna banget marang dheweke? Wong nemokake gampang kanggo mbayangake Gusti Allah minangka Pencipta lan Hakim, nanging banget hard kanggo ndeleng Gusti Allah minangka wong sing tresna marang lan peduli banget babagan mau. Nanging kayektene Gusti Allah sing maha asih, kreatif, lan sampurna ora nggawe apa-apa sing nentang dheweke, sing oposisi kanggo awake dhewe. Kabeh sing digawe Gusti Allah apik, wujud sing sampurna ing jagad kesempurnaan, kreativitas lan katresnan. Nang endi wae, kita bisa nemu rasa benci, rasa egois, rakus, rasa wedi lan rasa wedi - amarga Gusti Allah ora nindakake samubarang.

Apa ala liyane saka perversion saka soko sing Originally apik? Kabeh sing digawé Gusti Allah, kalebu manungsa, manawa dadi apik, nanging nyalahake tumindak sing gawe piala. Iku amarga kita nggunakake kebebasan sing apik sing Gusti Allah maringi kita kanthi cara sing salah, kanggo ngalih saka Gusti Allah, sumber kita, tinimbang nyedhaki.

Apa tegese kanggo kita pribadi? Muga-muga: Gusti Allah nitahake kita saka jerone katresnane tanpa pamrih, saka panampi kesempurnaan lan kreatifitas kreatif. Iki tegese kita becik lan becik kaya kang digawe kita. Nanging babagan masalah, dosa lan kesalahane? Iki kabeh akibat saka kadohan kita saka Gusti Allah, ningali diri minangka sumber kita tinimbang Gusti sing digawe lan nahan gesang kita.

Yen kita wis nyingkur saka Gusti Allah lan ngobahake kita dhewe, adoh saka katresnan lan kabecikan, banjur kita ora bisa ndeleng sing bener. Kita weruh dheweke minangka hakim sing wedi, wong sing bakal wedi, wong sing arep ngrasakake kita utawa kanggo mbales dendam kanggo kabeh perkara sing salah. Nanging Gusti Allah ora kaya mangkono. Dheweke tansah apik lan tansah tresna marang kita.

Dheweke kepengin supaya bisa ngerti dheweke, ngalami katentreman, kabungahan, katresnan sing sugih. Juruwilujeng Yesus Yesus minangka gambar sifat Allah lan dheweke kabeh nuli nggunakake tembung sing kuwat (Ibrani 1,3). Gusti Yesus nedahake manawa Gusti Allah nunggil karo kita, sanajan ana upaya sing ora siuman kanggo mlayu saka dheweke, dheweke tresna karo kita. Bapake Rama swarga ngarep-arep supaya bali lan bali menyang omah dheweke.

Gusti Yesus nyritakaké crita bab anak lanang loro. Salah sijine kaya sampeyan lan aku. Dheweke kepengin dadi pusat alam semesta lan nggawe dununge dhewe kanggo dheweke. Mulane, dheweke dituntut setengah saka warisane lan mlayu adoh mung bisa, mung manggon kanggo please piyambak. Nanging pengabdian kanggo nyenengake dhewe lan urip kanggo awake dhewe ora bisa. Luwih dheweke nggunakake dhuwit dhuwit kanggo awake dhewe, dheweke tambah abot lan dheweke sedhih banget.

Saka jeru saka urip squalid kang pikirane katuntun bapannyane lan ngarep. Kanggo ringkes, wayahe padhang piyambakipun mangertos sing kabeh wong pancene wanted, kabeh wong pancene perlu, kabeh sing marang wong sing koyo apik lan bungah, iki ditemokake tengen ing ngarep karo rama. Ing kekuatan iki wayahe saka bebener, ing kontak unhindered saiki iki karo jantung kang rama, kang ditarik piyambak saking awake saka trough babi lan wiwit cara kang ngarep kanggo saingan, nalika kabeh wektu kang takon piyambak yen kang rama tau wong bodho lan wong bodho kaya dheweke, bakal nerusake.

Sampeyan ngerti liyane crita - sampeyan bisa nemokake ing Lukas 15. Ora mung bapake njupuk dheweke, dheweke weruh dheweke teka nalika dheweke isih adoh; dheweke wis ngenteni putrane sing tiwas. Banjur mlumpat kanggo ngrangkul dhèwèké, kanggo ngrangkul lan ngubengi karo katresnan sing padha kanggo dhèwèké. Bungah banget supaya dheweke kudu dirayakake.

Ana sadulur liyane, sing tuwa. Sapa sing manggon karo bapakné, sing ora lunga lan sing ora ngrusak uripé. Nalika adhine krungu critane, dheweke nesu lan kepengin karo sedulur lanang lan bapakne lan ora gelem nekani omah. Nanging bapakné uga metu, lan saka katresnan sing padha karo dhèwèké, lan nuli nresnani dheweké kanthi katresnan sing padha tanpa wates karo dhèwèké nglairaké putrané jahat.

Punapa sadherekipun pungkasanipun medal lan nggabungaken perayaan punika? Gusti Yesus ora ngandakake. Nanging sejarah nyritakaké apa sing kudu kita mangerteni - Gusti Allah ora bakal mandhegani kita. Dheweke kepéngin supaya kita bisa mratobat lan bali marang Panjenengané, lan ora ana pitakonan yèn dhèwèké bakal ngapura, nrima lan tresna marang kita amarga dudu Gusti Allah, Rama kita, katresnané tanpa watesé tansah.

Apa wektu kanggo sampeyan mandheg, kanggo lunga saka Gusti Allah lan bali menyang omah? Gusti Allah ndadekake kita sampurna lan utuh, ekspresi apik ing alam semesta sing éndah saka katresnané lan daya kreatifé. Lan kita isih ana. Kabeh sing kudu kita tindakake yaiku nguripake lan nyambungake maneh karo Sang Pencipta, sing isih tresna marang dina iki, kaya dheweke tresna marang nalika dheweke nimbali kita dadi eksistensi.

dening Joseph Tkach


pdfGusti Allah ora setya ngasihi kita!