Kamulyan pangapurane Gusti Allah

413 kamulyan saka pangapurane Gusti Allah

Sanajan pangapura sing apik banget saka Gusti Allah minangka salah sawijining topik sing paling disenengi, nanging aku kudu ngakoni manawa angel banget ngerteni sejatine. Wiwit wiwitan, Gusti Allah ngrancang minangka hadiah loman, tumindak sing paling larang-larang lan ngapura dening putrane, yaiku klimaks yaiku sedane ing salib. Asile, kita ora mung dibebasake, kita dipulihake - digabung karo Gusti Allah sing nggumunake tresnani.

Ing bukune Dosa: Wong lan Pakaryan Kristus, TF Torrance nggambarake kaya mangkene: "Kita kudu terus ngatasi tangan kita amarga ora bisa nemokake tembung apa wae malah bisa nyedhaki makna rekonsiliasi suci sing paling suci. Dheweke nyebutake misteri pangapuraning Allah minangka pakaryan sing nitahake sing apik - karya sing murni lan hebat banget, supaya kita ora ngerti kanthi lengkap. Miturut Kitab Suci, kamulyaning pangapuraning Allah ditampilake kanthi macem-macem berkah sing gegandhengan. Ayo kita menehi ringkesan babagan hadiah sih-rahmat kasebut.

1. Kanthi pangapunten, dosa-dosa kita sampun kaapunten

Keperluan kanggo Yesus mati ing salib amarga dosa kita mbantu ngerti sejatine Gusti Allah ndeleng dosa lan kepiye serius uga kudu ndeleng dosa lan kesalahan. Dosa kita ngeculake kekuwatan sing bakal ngrusak Putrane Gusti Allah lan ngrusak Trinity yen bisa. Dosa kita mbutuhake campur tangan Putrane Gusti Allah kanggo ngatasi piala sing nyebabake; dheweke nindakake kanthi ngulungake nyawane kanggo kita. Minangka wong-wong sing percaya, kita ora nemoni seda Yesus kanggo pangapunten mung minangka "diwenehake" utawa "bener" - iku ndadékaké kita ngibadah lan asmané Kristus sing ringkih lan jero lan nuntun kita saka iman awal kanggo nrima syukur lan pungkasane nyembah karo kabèh gesang.

Amarga korban Gusti Yesus, kita kabeh bisa ngapura. Iki tegese kabeh kejahatan wis dibuwang dening hakim sing ora sopan lan sampurna. Kabeh salah wis diakoni lan ditanggulangi - dirusak lan digawe keslametan kanggo keslametane Gusti Allah. Ayo ora mung nglalekake kasunyatan sing apik banget. Nyuwun pangapunten Gusti Allah ora wuta - sebaliknya. Ora ana sing klalen. Kajahnane dikutuk lan disingkirake lan kita disimpen saka jalaran agawe lan wis nampa urip anyar. Gusti Allah ngerteni kabeh detail babagan dosa lan kepiye ngrusak tumitah sing apik. Dheweke ngerti carane dosa nglarani sampeyan lan wong sing sampeyan tresnani. Dheweke uga katon ngluwihi saiki lan ndeleng carane pengaruh pengaruh lan ngrusak generasi katelu lan kaping papat (lan ngluwihi!). Dheweke ngerti kekuwatan lan jerone dosa; mila dheweke kepengin supaya kita ngerti iki lan nikmati kekuwatan lan ambane pangapura.

Pangapunten ngidini kita mangertosi lan mangertosi bilih langkung kathah ngalami tinimbang ingkang kita tingali wonten ing gesang saderengipun kita. Thanks kanggo pangapuraning Allah, kita bisa nyawang sabar ing masa depan sing mulya sing wis disiapake Gusti kanggo kita. Dheweke ora ngidini apa-apa sing bakal kelakon, ora bakal bisa nganyarake lan ngrampungake pakaryan rekonsiliasi. Pasti ora duwe kekuwatan kanggo nemtokake masa depan kang Gusti, liwat karya rekonsiliasi Putra kang kinasih, wis mbukak lawang kanggo kita.

2. Kanthi pangapunten, kita rukun karo Gusti Allah

Liwat Putraning Allah, sadulur kita lan Imam Agung, kita ngerti Gusti Allah minangka Rama kita. Gusti Yesus nimbali kita supaya bisa nggabungake marang Gusti Allah Sang Rama lan ngucapake dheweke karo Abba. Iki minangka istilah rahasia kanggo bapak utawa bapak. Panjenenganipun paring kawigatosan kita kaliyan kawruh hubunganipun kaliyan Sang Rama lan ndadèkaken kita langkung cedhak kaliyan Sang Rama, ingkang kepéngin kagem Panjenenganipun kanthi sedaya.

Kanggo ngirim kita menyang menowo iki, Gusti Yesus ngutus kita Roh Suci. Liwat Roh Suci, kita bisa ngerti babagan katresnan Rama lan miwiti urip dadi anak sing ditresnani. Penulis surat kasebut marang wong Ibrani negesake keunggulan karya Yesus ing babagan iki: «Kantor Yesus dadi luwih dhuwur tinimbang para imam saka prajanjian lawas, amarga prajanjian, sing dadi mediator sing saiki, luwih unggul tinimbang sing lawas amarga diadegake kanggo janji sing luwih apik ... amarga aku pengin grapyak tumrap kaluputane lan aku ora bakal kelingan dosane maneh » (Ibrani 8,6.12).

3. Pangapunten patine pati

Ing wawancara kanggo program You'r Termasuk, keponakan TF Torrance, Robert Walker, nyatakake yen bukti pangapura kita yaiku karusakan saka dosa lan pati, sing dikonfirmasi kanthi kebangkitan. Pungunane minangka prekara sing paling kuat. Iku ora mung tangine wong sing wis mati. Minangka wiwitaning panyipta anyar - wiwitan nganyari maneh wektu lan papan ... Wungunane yaiku pangapura. Iki ora mung bukti pangapura, yaiku pangapura amarga miturut Kitab Suci dosa lan mati bebarengan. Mula, pelanggaran dosa uga ateges matine pati. Iki bakal tegese Gusti Allah ngilangi dosa liwat kebangkitan. Ana wong sing kudu ditangekake maneh kanggo njupuk dosa kita saka kuburan, supaya patangen dadi awake dhewe. Pramila Paulus bisa nulis: "Nanging manawa Sang Kristus ora tangi, sampeyan isih bakal dosa." ... Wungune ora mung kebangkitan wong sing wis mati; nanging, minangka wiwitan pemulihan kabeh perkara.

4. Pangapunten ngasilake wholeness

Kanthi pemilihan kita kanggo kawilujengan, dilema filsafat umur-lawas rampung - Gusti Allah ngirimake siji kanggo akeh lan akeh sing kalebu ing siji. Pramila rasul Paulus nyerat marang Timotius: «Amarga ana Allah lan mediator ing antarane Gusti Allah lan manungsa, yaiku manungsa Yesus Kristus, sing menehi awake dadi tebusan kanggo kabeh, minangka paseksen ing wektu sing tepat. Aku nyambut gawe dadi preacher lan rasul ..., minangka guru saka bangsa-bangsa liya kanthi iman lan kabeneran » (1 Timotius 2,5:7 -).

Ing rencana Yesus Gusti Allah kanggo Israel lan kabeh manungsa wis dirampungake. Dheweke dadi abdi sing setya marang Gusti Allah sing siji, imam kerajaan, sing siji kanggo akeh, sing siji kanggo kabeh! Gusti Yesus minangka salah sawijining tujuan kanggo menehi sih-rahmat ngapura marang kabeh wong sing wis nate wis digayuh. Gusti Allah ora milih utawa milih sing salah kanggo nolak akeh, nanging cara kanggo melu akeh wong. Ing komunitas karahayon Gusti Allah, pemilihan ora ateges kudu ditolak. Luwih kaya ngono pratelan eksklusif Yesus yaiku mung dheweke kabeh wong bisa disaosi maneh karo Gusti Allah. Elinga ayat-ayat ing ngisor iki saka kitab Kisah Para Rasul: "Lan ora ana liyane kawilujengan, lan ora ana jeneng liyane ing sangisoring swarga sing diwenehake kanggo wong sing bakal disimpen" (Para Rasul 4,12). «Lan bakal kelakon: Sapa wae sing nyebut asmane Gusti bakal kapitulungan» (Para Rasul 2,21).

Ayo padha ngliwati kabar becik

Aku mikir sampeyan kabeh setuju manawa kabeh wong bisa krungu kabar apik babagan pangapuraning Allah. Kabeh wong kudu ngerti yen padha rukun karo Gusti Allah. Sampeyan dijaluk nanggapi rekonsiliasi iki, sing diumumake kanthi martakake Roh Suci babagan Sabda Jahwéh. Kabeh wong kudu ngerti yen diajak nampa apa sing wis ditindakake dening Gusti Allah. Dheweke uga diajak melu pakaryan Gusti Allah sing saiki, supaya bisa urip kanthi manunggal lan pribadi karo Gusti Allah ana ing Sang Kristus. Kabeh wong kudu sinau manawa Yesus, minangka Putraning Allah, dadi manungsa. Gusti Yesus netepi rencana sing langgeng. Dheweke maringi katresnan sing murni lan tanpa wates, ngrusak pati lan kepengin supaya bisa urip maneh ing urip langgeng. Kabeh manungsa butuh pesen Injil amarga, kaya sing dingerteni TF Torrence, iku minangka rahasia sing "kudu nggumunake kita luwih akeh tinimbang sing bisa dakwaca".

Penuh kabungahan manawa dosa-dosa kita ditebus, Gusti Allah ngapunten lan nresnani kita ing salawas-lawase.

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfKamulyan pangapurane Gusti Allah