Yesus: Pembersih

Reresik eksternal ora ngganti ati kita! Wong bisa mikir kaping pindho babagan tumindak culika, nanging bakal kaget nalika mikir yen ora adus mengko. Nyolong minangka perkara cilik, nanging dheweke keweden nalika ana segawon sing dijilat. Dheweke duwe aturan babagan cara nyebul irung, cara ngresiki awak dhewe, kewan sing kudu dicegah, lan ritual supaya bisa ditampa maneh. Budaya mulang manawa ana bab-bab tartamtu sing nyinggung emosi - njijiki - lan ora gampang ngandhani wong-wong kasebut yen dheweke ora bahaya.

Kesucian Yesus dumadi

Alkitab wis akeh nyritakake babagan kemurnian ritual. Ritual njaba bisa ngresiki wong ing njaba, kaya sing kita waca ing Ibrani 9,13, nanging mung Gusti Yesus sing bisa ngresiki awake dhewe. Bayangake kamar sing peteng kanggo perwakilan visual. Pasang lampu ing kono lan kabeh ruangan bakal diisi lampu - "ditambani" saka peteng. Kajaba iku, Gusti Allah dadi daging manungsa kanthi bentuk Yesus kanggo ngresiki kita saka njero. Kotor nemen umume dianggep nular - yen sampeyan ndemek wong sing ora sopan, sampeyan uga dadi salah. Nanging kanggo Gusti Yesus iku makarya kanthi cara sing beda-beda: Kesuciane infèksius, kaya sinar sing madhangi peteng. Gusti Yesus bisa ndemek kanker lan ora kena infeksi, dheweke banjur ngresiki. Dheweke nindakake perkara sing padha karo kita - dheweke ngilangi rereget ritual lan moral saka urip kita. Nalika Gusti Yesus ndemek kita, kita kudu tetep murni lan runtut. Baptisan minangka ritual sing nglambangake kasunyatan iki - iku upacara sing dumadi sapisan.

Anyar ing Kristus

Wonten ing budaya ingkang dipunwastani ritual kotor, tiyang boten saged ngatasi masalah kasebut. Apa ora uga sejatine babagan budaya sing fokus ing nggawe urip luwih becik liwat materialisme lan usaha egoisme? Muga-muga kanthi rahmat bisa disimpen ing saben kabudhayan - sih-rahmate Gusti Allah kanthi ngirim Putraninga kanggo ngatasi polusi karo pembersih sing maha Maha Mulya, lan nggawa katentremane bener kanthi daya cinta-Nya. Kita bisa mimpin wong kanggo Panebus, sing ngresiki lan tresna marang dheweke. Panjenenganipun piyambak sampun ngalahaken pati, sarana ingkang nyebabaken karusakan ingkang paling ageng. Lan dheweke wis wungu, saengga tumindake manungsa karo makna langgeng lan tentrem.

  • Kanggo wong sing aran reged, Gusti Yesus menehi reresik.
  • Kanggo wong sing rumangsa isin, dhewek ngajokake kehormatan.
  • Kanggo wong sing ngira yen duwe utang kanggo mbayar, dheweke menehi pengampunan. Kanggo wong sing seneng banget, dheweke menehi rekonsiliasi.
  • Kanggo wong sing nganiaya, dheweke menehi kebebasan.
  • Kanggo wong-wong sing aran ora kasebut, dhèwèké nyedhiyakake adopsi menyang kulawarga sing tetep.
  • Kanggo sing kesel, dheweke menehi tentrem.
  • Kanggo wong sing kebak rasa, dheweke menehi tentrem.

Ritual mung nyedhiyakake kabutuhan pengulangan sing tetep. Materialisme mung menehi kepinginan sing kuat. Apa sampeyan ngerti wong sing perlu Kristus? Apa ana sing bisa dilakoni babagan iki? Iku soko worth pondering.

dening Joseph Tkach


pdfYesus: Pembersih