Goodwill of strangers

»Tampilake kula lan negara sing saiki sampeyan wis ora apik karo muga-muga sing wis ditampilake sampeyan» (Pangentasan 1).

Kepiye negara kudu menehi hasil karo wong liya? Lan sing luwih penting, kepiye kita kudu tumindak nalika ana ing negara liya minangka wong liyo? Miturut Purwaning Dumadi 1, Abraham manggon ing Gerar. Dheweke katon wis ditambani kanthi becik, sanajan ana pandhangan sing ditindakake Abraham marang Abimelek, raja Gerar. Abraham ngandhani separo babagan kebenaran marang garwane Sara, supaya ora bisa dipateni. Asilé yaiku Abimelek meh laku jina karo Sara. Nanging Abimelek, ora mbayar piala kanthi ala, nanging mbalekake Sara, garwane Abraham. Wangsulané Abimelek: "Lah, tanahku ana ing ngarep sampeyan; manggon ing endi sing apik ing mripatmu! » Purwaning Dumadi 21 Kanthi mangkono, Gusti Allah maringi lelayaran gratis ing saindenging nagara. Dheweke uga nyerah dhuwit sewu ewu perak (Ayat 16).

Piye carane Abraham njawab? Dheweke ndedonga kanggo kulawarga lan omah Abimelekh yen kutukan saka ora subur bakal dijupuk saka dheweke. Nanging Abimelekh isih curiga. Mungkin dheweke weruh Abraham minangka daya kanggo dipikir. Mulane, Abimelekh ngelingake marang Abraham carane dheweke lan wong-wong wis ngobati dheweke karo kabecikan. Wong loro iki nggawe prajanjian, padha kepengin manggon bebarengan tanpa agresi lan permusuhan ing negara kasebut. Abraham mènèhi kapercayan yèn dhèwèké ora kepéngin tumindak kanthi cetha. 1. Musa 21,23 lan nuduhake apresiasi kanggo niat apik.

Mengko mengko, Gusti Yesus ngandika ing Lukas 6,31, "Lan kaya sing dikarepake karo wong, tindakake uga!" Iki tegese apa Abimelekh marang Abraham. Mangkene pelajaran kanggo kabeh: apa kita warga utawa ora asing, kita kudu grapyak lan apikan.


pandonga

Rama, mugi-mugi panjenengan paringi panjurung. Ing jeneng Yesus Amin!

dening James Henderson


pdfGoodwill of strangers