Yen aku dadi Gusti Allah

Dadi jujur, kadang aku angel ngerteni Gusti. Dheweke ora mesthi nggawe keputusan sing bakal dakgawe yen aku wis kepenak. Contone, yen aku iki Gusti Allah, aku ora bakal udan ing sawah petani sing ala lan sengit. Mung petani sing apik lan jujur ​​bakal entuk udan saka aku, nanging Kitab Suci ujar manawa Gusti Allah nyelehake udan ing wong sing bener lan sing ora adil (Mat. 5,45).

Yen aku iki Gusti Allah, mung wong-wong sing ala bakal mati luwih awal lan wong sing apik bakal urip dawa. Nanging Kitab Suci ujar manawa kadang-kadang Gusti Allah mung mateni wong-wong mursid amarga kudune uwal saka piala (Yésaya 57, 1). Yen aku iki Gusti Allah, mesthi supaya saben wong ngerti apa sing bakal dikarepake mbesuk. Ora ana pitakonan apa sing dakkira babagan apa wae. Kabeh bakal direncanakake kanthi ati lan gampang dingerteni. Nanging Kitab Suci ujar manawa Gusti Allah mung ngidini kita ndeleng liwat pangilon mendhung (1 Korinta 13, 12). Yen aku dadi Allah, mula ora bakal nandhang sangsara ing jagad iki. Nanging Gusti Allah ujar manawa jagad iki ora duweke, nanging setan, lan mula dheweke ora melu campur lan ngidini kedadeyan sing ora bisa dingerteni (2 Korinta 4, 4).

Yen aku iki Gusti Allah, wong-wong Nasrani ora bakal dikaniaya, sawise kabeh nyoba mung nuruti Gusti lan nindakake apa sing dikandhakake. Nanging Kitab Suci ujar manawa ana wong sing ngetutake Gusti Allah, bakal dianiaya (2 Timotius 3:12).

Yen aku iki Gusti Allah, tantangan urip bakal angel kanggo kabeh wong. Nanging Kitab Suci ujar manawa saben wong berjuang karo macem-macem perkara lan perjuangan kita ora bakal bisa dikalahake utawa wong liya. (Ibrani 12: 1)

Aku ora dudu Gusti Allah - untung kanggo dunya iki. Gusti Allah duwe kaunggulan tartamtu saka aku: Dheweke ngerti lan aku ora ngerti. Kang menehi kritik dening pilihan Gusti Allah ndadekake kanggo urip utawa urip wong liya murni kabodhoan, amarga mung Gusti Allah ngerti nalika nampa udan lan nalika ora. Dheweke mung ngerti kapan urip utawa mati. Mung dheweke ngerti kapan apik kanggo mangerteni bab lan kedadeyan lan nalika ora. Mung wong sing ngerti apa gelut lan tantangan nggawa asil sing paling apik ing urip kita lan sing ora. Mung Panjenengané pirsa yèn Panjenengané nindakaké kita, supaya Panjenengané kaluhuraké.

Dadi ora babagan kita, iku mung babagan dheweke lan mulane kita kudu terus njaga marang Gusti Yesus (Ibrani 12, 2). Ora mesthi gampang ngetrapake telpon iki, nanging isih dadi pilihan sing luwih apik tinimbang percaya manawa aku bakal nindakake luwih apik tinimbang Gusti Allah.

dening Barbara Dahlgren


pdfYen aku iki Gusti Allah?