Kaslametan ing sedaya donya

Ing dina nalika Gusti Yesus miyos ing Betlehem luwih saka 2000 taun kepungkur, ana wong alim jenenge Simeon sing manggon ing Yerusalem. Roh Suci wis ngumumake marang Simeon yen dheweke ora bakal mati nganti ndeleng Sang Kristus Yesus. Sawijining dina, Roh Suci nuntun Siméon menyang candhi ing dina kasebut, wong tuwa nggawa bocah-bocah Yesus kanggo nyukupi syarat Torah. Nalika Simson ndeleng bayi kasebut, dheweke nangkep Gusti Yesus, banjur memuji marang Gusti Allah, lan matur: Gusti, saiki, baturmu bakal slamet kanthi tentrem. Amarga mripatku wis weruh Juruwilujeng sampeyan, sing wis disiapake sadurunge kabeh wong, dadi pepadhang kanggo madhangi bangsa-bangsa liya lan regane umat Israel (Lukas 2,29-32).

Simeona muji marang Gusti Allah amarga apa sing ora bisa dingerteni para ahli Toret, para Farisi, para imam luhur lan guru-guru: Mésias Israel ora mung kanggo keslametan Israel, nanging uga kanggo ngluwari kabeh umat ing jagad iki. Nabi Yésaya wis mbadek sakdurunge iki: Ora cukup kanggo kowé dadi baturku kanggo ngunggahake suku-suku Yakub lan mbalèkaké Israèl sing buyar, nanging aku uga nggawe kowé dadi cahya saka bangsa-bangsa liya sing sliramu dadi keslametan nganti pungkasan. bumi (Yésaya 49,6). Gusti Allah wis nimbali wong Israel saka bangsa lan dipisahake dadi umat kagungane liwat prajanjian. Nanging dheweke ora mung nindakake kanggo dheweke; pungkasane dheweke nindakake kanggo kawilujengan kabeh bangsa. Nalika Yesus miyos, ana malaékat muncul ing klompok pangon sing njaga wedhusé ing wayah wengi.

Kamulyaning Pangéran shone marang dheweke lan malaekat ngandika:
Aja wedi! Lah, aku martakake marang kowe kabungahan gedhe sing bakal teka ing kabeh wong; Amarga Pamarta iki lair kanggo sampeyan saiki, yaiku Kristus Gusti ing kutha Dawud. Lan ana minangka tandha: sampeyan bakal nemokake bocah sing kebungkus popok lan lying ing ranjang. Lan langsung ana pirang-pirang tentara swarga karo malaikat, sing memuji Gusti Allah lan ngandika: Maha Suci Gusti Allah sing paling dhuwur lan tentrem ing bumi karo wong sing apik (Lukas 2,10-14).

Nalika dheweke nerangake babagan apa sing ditindakake dening Gusti Yesus Kristus, Paulus nulis: Amarga nikmate Gusti Allah, yen kabeh turah mbrawah manggon ing wong lan bisa ngrampungake kabeh karo dheweke, apa wae ing bumi utawa ing swarga, dening: Tentrem digawe dening getih ing salib (Kolose 1,19: 20). Kaya sing wis diwartakake Siméon babagan bocah-bocah Yesus ing Padaleman Suci: liwat putrané Gusti Allah, kawilujengan wis teka ing saindenging jagad, marang kabeh wong dosa, malah kabeh mungsuh Allah.

Paulus nulis pasamuan ing Roma:
Amarga Sang Kristus seda kanggo kita ing wektu nalika kita isih ringkih. Saiki ora ana wong sing mati, amarga mung siji; bokmanawi kabegjan mberkahi gesangipun. Nanging Gusti Allah nedahake katresnan kanggo kita, manawa Sang Kristus seda kanggo kita nalika kita isih dosa. Apa maneh dheweke bakal nylametake kita saka nesu, yen kita wis dibenerake dening getih. Amarga yen kita dirawuhi karo Gusti Allah kanthi tiwas saka putrane nalika kita isih dadi mungsuh, luwih-luwih kita bakal bisa dislametake sawise urip sawise kita saiki dirukun (Roma 5,6-10). Sanajan Israel gagal netepi prejanjene sing wis digawe karo wong-wong mau lan senadyan kabeh dosa saka bangsa-bangsa liya, liwat Gusti Yesus Allah ngrampungake kabeh sing dibutuhake kanggo nylametake jagad iki.

Gusti Yesus ana ing medhar wangsit Kristus, wakil sampurna saka prajanjian wong, lan kuwi, ing cahya kanggo bangsa-bangsa liya sing padha disimpen A, liwat kang loro Israel lan bangsa-bangsa saka dosa lan digawa menyang kulawarga Gusti Allah. Mulane, Natal iku wektu kanggo ngrayakake hadiah paling gedhe ing donya kanggo hadiah, hadiah saka Putra siji-sijine, Gusti lan Pamarta kita Yesus Kristus.

dening Joseph Tkach


pdfKaslametan ing sedaya donya