Ing mediator yaiku pesen

Broker 056 minangka pesen "Bola-bali, sadurunge sadurunge jaman kita, Gusti Allah wis ngucapake para leluhur liwat pirang-pirang cara liwat para nabi. Nanging saiki, ing pungkasan wektu iki, Gusti Allah wis ngucap marang kita liwat Putrané. Lumantar Panjenengane, Gusti Allah nitahake langit lan bumi, lan uga ndadekake dheweke dadi warisan kanggo samubarang kabeh. Ing putra, kaluhuran ilahi saka bapakne ditampilake, amarga dheweke sejatine gambar saka Gusti Allah » (Huruf menyang Ibrani 1,1: 3 Muga-muga Kabeh).

Para ilmuwan sosial nggunakake tembung kaya "modern", "post-modern" utawa malah "post-post-modern" kanggo nggambarake wektu sing digunakake. Dheweke uga nyaranake macem-macem teknik kanggo komunikasi karo saben generasi.

Apa wae wektu kita manggon ing, komunikasi nyata mung bisa yen loro pihak ngliwati speaking lan ngrungokake, nganti tingkat pangerten. Ngucapake lan ngrungokake sarana kanggo pungkasan. Tujuan komunikasi kasebut yaiku pemahaman sing nyata. Mung amarga ana wong bisa ngomong lan ngrungokake wong lan kanthi mangkono tugasé ora ateges wong-wong iki wis ngerti siji liyane. Lan yen dheweke ora ngerti apa sing dikarepake, dheweke ora bisa ngomong, dheweke mung ngomong lan ngrungokake tanpa mangerteni.

Iku beda karo Gusti Allah. Gusti Allah ora mung ngrungokake marang kita lan ngandika marang kita bab maksude, dheweke bisa komunikasi karo pemahaman. Panjenenganipun maringi kita kawilujengan ing Kitab Suci. Iki ora sembarang buku, iku wahyu Allah marang kita. Liwat wong kang disampekno kanggo kita sing iku, pinten kang tresna kita, pinten peparingé kang menehi, kita njaluk ngerti wong lan bisa paling ngatur gesang kita. Kitab Suci minangka pandhuan kanggo urip sing diparingake Gusti Allah kanggo anak-anake. Ora kira-kira carane gedhe ing Kitab Suci, iku ora wangun paling dhuwur komunikasi.

Cara paling penting saka komunikasi Allah yaiku liwat wahyu pribadi liwat Yesus Kristus. Kita sinau saka Alkitab. Gusti Allah nyampekake katresnane kanthi dadi salah sawijine kita, nuduhake kamanungsan, penderitaan, godaan lan kasusahan kita. Gusti Yesus njupuk dosa kita, ngapura kabeh, lan nggawe papan kanggo kita bareng dheweke ana ing ngarsane Gusti Allah. Malah asmane Gusti Yesus tresna banget marang kita. Gusti Yesus ateges: Gusti Allah iku karahayon. Jeneng liya sing ditrapake kanggo Yesus, "Immanuel", tegese "Gusti Allah nunggil karo kita".

Yesus ora mung Putraning Allah, nanging uga "Sabda Jahwéh", sing ngungkapake marang kita Rama lan kekarepan Rama. «Tembung kasebut dadi manungsa lan urip bebarengan karo kita. Kita dhewe wis ndeleng kamulyaning Ilahi, kayata, mung Gusti Allah sing menehi mung Putra ontang-anting. Ana ing ngarsane, katresnan lan kasetyaning Gusti Allah wis ngapura marang kita »(Yokanan 1:14).

Miturut kersanipun Gusti Allah "saben wong sing ndeleng Putraning lan pracaya marang dheweke bakal urip salawase" (Yokanan 6:40).

Gusti Allah uga nggawe inisiatif supaya kita kenal karo dheweke. Lan dheweke ngajak kita komunikasi karo dheweke kanthi maca tulisan suci, ndedonga, lan kekancan karo wong liya sing uga ngerti dheweke. Dheweke wis ngerti kita - apa durung wayahe luwih kenal karo dheweke?

dening Joseph Tkach


pdfIng mediator yaiku pesen