A pangeling ing wektu sing tepat

Pangeling 428 ing wektu sing tepat Dina Senen esuk lan antrian ing apotek saya suwe saya suwe saya suwe. Nalika pungkasane entuk giliran, aku yakin manawa bakal dilayani kanthi cepet. Aku mung pengin njupuk obat liya kanggo penyakit nemen. Kabeh data wis disimpen ing komputer apotek.

Aku ngerti yen salesman sing ngladeni aku anyar ing toko. Dheweke mesem kanthi sopan nalika aku menehi jeneng lan alamat. Sawise nulis sawetara informasi menyang komputer, dheweke takon maneh jenengku. Aku mbaleni kanthi sabar, wektu iki luwih alon. Aku ngira, dheweke anyar lan durung pati ngerti karo prosese. Kaping telune dheweke takon jenengku, aku mula ora sabar banget. Apa dheweke salah paham utawa ora bisa konsentrasi kanthi bener? Kayane ora cukup, dheweke uga kayane angel golek informasi sing dibutuhake. Pungkasane dheweke njaluk tulung marang kolega atasane. Aku gumun karo kesabarane para ature, sing wis padha sibuk dhewe. Ing mburine aku krungu sawetara ekspresi ora seneng, nalika garis kasebut dawa nganti mlebu. Banjur aku meruhi sesuatu. Salesman anyar kasebut nggunakake alat bantu dengar. Sing akeh nerangake. Dheweke ora bisa ngrungokake kanthi apik, bungah lan kudu nyusahake banget. Aku mbayangake perasaan dheweke - kewalahan lan ora aman.

Nalika pungkasane lunga saka toko kanthi barang-barang, aku rumangsa matur nuwun, mesthi matur nuwun marang Gusti Allah, sing ngelingake aku kanthi apik: «Aja cepet-cepet ngganggu awakmu; amarga nesu ana ing sajroning atine wong gemblung » (Pandhita 7,9). Kaya dene umume wong Kristen, salah sawijining panyuwunan pandonga saben dinane yaiku supaya Roh Suci nuntun aku. Aku pengin ndeleng sesama manungsa lan samubarang kaya sing dideleng saka Gusti Allah. Aku biasane ora pengamat. Aku ora yakin manawa Gusti Allah mbukak mripatku esuk mau kanggo ndeleng detail cilik kayata alat bantu dengar.

pandonga

"Matur suwun, Rama, kanggo hadiah apik saka Roh Suci sing nglipur lan nuntun kita. Mung kanthi pambiyantu kita bisa uga dadi uyah ing bumi ».

dening Hilary Jacobs


pdfA pangeling ing wektu sing tepat