Rindu ing Gusti Allah

304 ora kuwatir ing dewa Masyarakat saiki, utamane ing jagad industrialisasi, tambah akeh tekanan: mayoritas masarakat rumangsa terus kena tekanan. Wong nandhang kekurangan wektu, tekanan kanggo nindakake (Pakaryan, sekolah, masyarakat), kesulitan finansial, rasa ora aman umum, terorisme, perang, bencana cuaca abot, kesepian, ora duwe pengarep-arep, lan sapiturute, lan liya-liyane, stres lan depresi wis dadi tembung saben dina, masalah, penyakit. Sanajan akeh kemajuan ing pirang-pirang daerah (Teknologi, kesehatan, pendhidhikan, budaya) masarakat katon angel banget sajrone urip normal.

Sawetara dina aku lagi ana baris ing counter bank. Sadurunge aku duwe bapak sing dadi putrane (mungkin umur 4 taun) karo dheweke. Bocah lanang kasebut mandheg tanpa mandhiri, riang lan kebak kabungahan. Sadulur, kapan pungkasan iki kita ngrasa kaya ngono?

Mungkin kita mung nyawang bocah iki lan ujar (cemburu sithik): «Ya, dheweke ora seneng banget amarga dheweke ora ngerti apa sing bakal diarepake ing urip iki!» Nanging ing kasus iki, kita duwe prospek negatif dhasar sajrone urip!

Minangka wong Kristen kita kudu ngatasi tekanan masyarakat kita lan katon positif lan percaya diri ing mangsa ngarep. Sayange, Kristen asring ngalami gesang minangka negatif, angel, lan nglampahi gesang salebeting sedayanipun nyuwun Gusti supados mbebasaken saking kahanan tartamtu.

Ayo kita bali menyang anak kita ing bank. Apa hubungane karo tuwanane? Budhak iki kebak kapercayan lan kapercayan lan mulane kanthi semangat, joie de vivre lan penasaran! Apa kita bisa mangerteni soko saka dheweke? Gusti Allah mirsani kita minangka anak-anake lan hubungan kita marang Panjenengane kudu duwe alam sing padha karo anak sing duwe anak tuwa.

"Lan nalika Gusti Yesus nimbali bocah, dheweke nyelehake ing sangarepe lan kandha: Satemene, aku pitutur marang kowe, yen sampeyan ora mundur lan dadi kaya bocah, ora bakal mlebu Kraton Swarga. bakal ngisin-isini kaya bocah iki sing paling gedhe ing Kraton Swarga » (Matéus 18,2: 4).

Gusti Allah ngajak kita duwe anak sing setya banget marang wong tuwane. Anak-anak biasane ora depresi, nanging kebak kabungahan, semangat urip lan kapercayan. Iku tugas kita kanggo ngasorake awake dhewe ing ngarsane Gusti Allah.

Gusti Allah ngarepake saben wong duwe sikap anak marang urip. Dheweke ora pengin ngrasakake tekanan masyarakat, nanging ngarepake nyedhakake urip kanthi yakin lan percaya ing Allah:

«Tansah bungah ing Gusti! Apa maneh aku pengin ngomong: bungah! Nyembah sampeyan kudu dingerteni kabeh wong; gurune wis cedhak. [Filipi 4,6] Aja prihatin babar pisan, nanging ing kabeh kanthi donga lan panjaluk kanthi matur nuwun, sampeyan kudu dingerteni karo Gusti Allah; lan katentreman Gusti, sing ngluwihi kabeh pikiran, bakal njaga atimu lan pikirane ana ing Sang Kristus Yesus » (Filipi 4,4: 7).

Apa tembung-tembung kasebut nggambarake sikap kita marang urip utawa ora?

Ing artikel babagan manajemen stres, aku maca babagan ibu sing kepengin banget kanggo kursi gigi sing pungkasane bisa turu lan ngendhokke. Aku ngaku iki wis kedadeyan karo aku. Ana kedadeyan salah yen kita mung bisa "ngendhokke" ing ngisore dokter gigi!

Pitakonane yaiku: kepiye saben kita Filipi 4,6 ("Ora kuwatir apa-apa")? Ing tengah donya stres iki?

Kawruhing urip kita iku kagungane Gusti Allah! We are his children and subordinate to Him. Kita mung teka ing tekanan nalika kita nyoba kanggo ngontrol gesang kita, kanggo ngatasi masalah kita dhewe lan tribulation dhéwé. Ing tembung liyane, nalika kita fokus ing badai lan ilang saka Gusti Yesus.

Gusti Allah bakal ngetrapake kita marang wates nganti kita mangerteni manawa ora bisa ngendhaleni awake dhewe kanggo urip kita. Ing momen kasebut, kita ora duwe pilihan nanging mung mbuwang diri kita ing sih-rahmate Gusti Allah. Pain lan nandhang sangsara nggawa kita marang Gusti Allah. Iki minangka wektu paling angel ing urip Kristen. Nanging, moments sing pengin utamané ngormati lan uga nggawa babagan kabungahan rohani jero:

"Para sedulur, rumangsa seneng, yen sampeyan wis nggodha kanthi pirang-pirang cara kanthi nyadari yen pangopenane iman sampeyan nyebabake ketekunan. Mesthine tetep duwe karya sing sampurna, supaya sampeyan sampurna lan lengkap lan ora kekurangan apa-apa" (Yakobus 1,2-4).

Wektu angel ing urip wong Kristen dikandhakake ngasilake woh spiritual, supaya dheweke sampurna. Gusti Allah ora janji karo urip tanpa masalah. "Dalan kasebut sempit," ujare Gusti Yesus. Kesulitan, uji coba lan penganiayaan ora kudu nggawe wong Kristen stres lan depresi. Rasul Paulus nulis:

«Kita dianiaya ing kabeh, nanging ora ngremehake; ora weruh dalan sing metu, nanging ora ngoyak tanpa cara, nanging ora lunga. kalah banjur ora dirusak » (2 Korinta 4,8: 9).

Nalika Gusti ngontrol urip kita, kita ora tau ditinggalake, ora gumantung ing awak dhewe! Yesus Kristus kudu dadi conto kanggo kita bab iki. Dheweke wis ngetung kita lan menehi kita wani:

"Aku wis ngomong iki marang kowé supaya kowé padha bisaa tentrem ing aku. Sampeyan nandhang sangsara ing jagad iki; nanging kanthi ati-ati, aku wis ngalahake jagad » (Yokanan 16,33).

Yesus ditindhes ing kabeh sisi, dheweke ngalami oposisi, panguasan, panyaliban. Dheweke jarang duwe wektu tenang lan kerep wis bisa lolos saka wong. Gusti Yesus uga didesak kanggo wates.

«Ing dina daginge, dheweke uga njaluk panjaluk lan panyuwunan kanthi tangisan lan tangis marang wong-wong sing bisa nylametake dheweke saka pati, lan dirungokake amarga wedi marang Gusti Allah lan, sanajan dheweke isih anak, dheweke sinau saka apa sing ditindakake. nandhang ketaatan; lan sampurna, dheweke wis dadi kawilujengan langgeng kanggo kabeh sing manut marang dheweke, disambut dening Gusti Allah minangka Imam Agung miturut dhawuhe Melkisedek » (Ibrani 5,7: 10).

Gusti Yesus urip ing sangsara gedhe, ora tau njupuk urip ing tangane dhewe lan ora ngreti makna lan tujuane urip. Dheweke tansah ngajarake karsane Gusti Allah lan nampi saben kahanan bapak sing diijini. Ing bab iki, kita maca pernyataan sing menarik saka Gusti nalika dheweke ditindakake:

«Saiki nyawa saya kaget. Lan apa sing bisa dakkandhakake? Rama, slamet aku saka jam iki? Nanging kok aku teka jam iki » (Yokanan 12,27).

Kita uga nampa kahanan saiki ing urip (Ujian, penyakit, kasangsaran, lan sapiturute)? Kadhangkala Gusti Allah ngidini kahanan sing ora nyenengake ing gesang kita, sanajan taun-taun nyoba sing ora dadi kesalahan kita, lan ngarepake kita bakal nrima. Kita nemokake prinsip iki ing statement ngisor iki dening Peter:

"Amarga iku kabecikan yen ana wong kang nandhang sangsara ana ing ngarsane Gusti Allah amarga kalbu amarga nandhang ora adil. Pancene kamulyan nalika sampeyan sabar kaya wong dosa lan digebugi? Nanging yen sampeyan tetep nindakake kabecikan lan kasangsaran, iku sih saka Gusti Allah. Amarga iki kang tinimbalan sira lakoni; amarga Kristus uga nandhang sangsara kanggo sampeyan lan menehi conto supaya sampeyan bisa ngetutake lakune: wong sing ora nindakake dosa lan ora ana apus-apus ditemokake ing cangkeme, nanging nyerah marang wong sing ngadili kanthi bener » (1 Petrus 2,19: 23).

Gusti Yesus nundhung piyambak marang karsanipun Gusti ngantos sedanipun, piyambakipun nandhang sanget tanpa kaluputan lan ngladosi kita lumantar penderitaanipun. Apa kita nrima karsane Gusti Allah ing salawas-lawase? Malah yen dadi ora nyenengake, yen kita nandhang lara ora luput, diganggu saka kabeh pihak lan ora bisa ngerti makna saka kahanan kita sing angel? Gusti Yesus paring prajanji marang kita tentrem rahayu lan kabungahan:

«Aku ninggalake sampeyan tentrem, Aku menehi katentreman; Aku ora menehi kaya sing menehi jagad iki Atimu ora bakal wedi banget, uga aja wedi awakmu » (Yokanan 14,27).

"Aku wis ngomong iki marang sampeyan supaya kabungahanku ana ing njero kowe lan supaya kabungahanmu bisa rampung" (Yokanan 15,11).

Kita kudu sinau kanggo ngerti yen gerah iku positif lan nimbulaké wutah rohani:

«Ora mung iku, nanging kita uga gumunggung ing kasusahan, amarga kita ngerti manawa kasusahan kasebut nyebabake ketekunan, nanging kegigihan mbuktekake, probasi nggawe provokasi; nanging pangarep-arep ora kesusu, amarga katresnaning Gusti Allah wis diwutahake ing ati kita dening Sang Roh Suci sing wis diwenehake kanggo kita » (Roma 5,3-5).

We manggon ing kesusahan lan kaku lan wis temen maujud apa Gusti Allah ngarepake kita. Mulane, kita nyegah kahanan iki lan ngasilake woh spiritual. Gusti Allah menehi kita tentrem lan kabungahan. Kepiye carane kita bisa ngleksanakake iki ing laku? Ayo maca maca pernyataan apik saka Yesus:

«Ayo, aku kabeh angel lan abot! Lan Aku bakal ngaso sampeyan. Jupukna aku lan sinau saka aku! Amarga aku ringkih lan andhap asor saka ati, lan "sampeyan bakal nemu tentrem kanggo nyawamu"; amarga gaweyanku entheng lan enthenganku entheng » (Matéus 11,28: 30).

We kudu teka Yesus, banjur bakal menehi kita ngaso. Iki janji mutlak! Kita kudu ngalahake beban kita marang Panjenengane:

«Saiki ngesorake awakmu ing sangarepe asmane Gusti Allah, supaya bisa ngunggahake sampeyan ing wektu sing tepat, [carane?] Kanthi mbuwang kabeh! Amarga dheweke kuwatir karo sampeyan » (1 Petrus 5,6: 7).

Carane apa kita kudu ngilangi kuwatir kita marang Gusti Allah? Kene sawetara titik konkrit sing bakal mbantu kita ing babagan iki:

We kudu nyelehake lan ngandelake kabeh kita marang Gusti Allah.

Tujuan urip kita yaiku nyenengake Gusti Allah lan ngetrapake Panjenengane marang kabeh makhluk kita. Nalika kita nyoba kanggo nyenengake kabeh manungsa kita, ana konflik lan stres amarga iki mung ora bisa. Kita aja menehi kapinteran kanggo nyedhaki kita. Mung Gusti mesthi nemtokake urip kita. Iki menehi tentrem, tentrem lan kabungahan ing gesang kita.

Kratoning Allah kudu rawuh dhisik.

Apa sing ndadekake urip kita? Pengakon liyane? Kepinginan kanggo entuk akeh dhuwit? Kanggo nyisihaken kabeh masalah kita? Iki kabeh gol sing nyebabake stres. Gusti Allah kanthi jelas nyatakake apa sing kudu dadi prioritas kita:

Mulané Aku pitutur marang kowé: Aja kuwatir bab uripmu, apa sing kudu dipangan lan apa sing kudu diombe, utawa badanmu bab sing kudu kokanggo! Apa urip iku ora ngungkuli pangan lan awak, katimbang sandhangan? Coba elinga manuk ing swarga, aja nyebar utawa nyebar utawa ora nglumpukake ing lumbung, lan Rama ing swarga sampeyan menehi panganan . Apa sampeyan ora luwih larang regane tinimbang dheweke? Nanging sapa ing antarane sampeyan sing bisa kuwatir suwene umur sampeyan? Lan kenapa sampeyan kuwatir bab sandhangan? Mirsani lili ing ara-ara mau nalika tuwuh: ora padha repot utawa ora muter. Nanging Aku pitutur marang kowe: Suléman uga ora ngagem kaluhurane kaya kamulyan kasebut. Nanging yen Gusti Allah nyandhang sukete ara-ara sing saiki uga sesuk bakal dibuwang menyang kompor, ora luwih sampeyan kabeh , sampeyan sing ora precaya. Dadi, saiki aja kuwatir karo ujar, apa sing kudu kita mangan? Utawa: apa sing kudu ngombe? Utawa: apa sing kudu nganggo? Amarga kabeh bangsa padha ngupaya; amarga Ramamu ing swarga ngerti manawa sampeyan butuh kabeh mau. Nanging luwih dhisik golek Kratoning Allah lan kabenerane! Lan kabeh iki bakal ditambahake menyang sampeyan. Dadi aja kuwatir mbesuk! Amarga sesuk bakal ngurus awake dhewe. Saben dina wis cukup ala » (Matéus 6,25: 34).

Sanalika kita njaga Gusti Allah lan karsané, lan bakal nyakup kabeh kabutuhan kita liyane! 
Apa iki gratis kanggo gaya urip sing ora tanggung jawab? Mesthi ora. Kitab Suci mucal kita kangge nampi roti lan ngurus keluarga kita. Nanging prioritizing iki wis!

Masyarakat kita kebak gangguan. Yen kita ora ati-ati, tiba-tiba kita ora nemokake panggonan kanggo urip ing Gusti Allah. Butuh konsentrasi lan prioritization, yen ora bisa nemtokake nyawa kita.

Kita disaranake nglampahi wektu kanggo ndedonga.

Muga-muga nylametaké kita marang Gusti Allah ing pandonga. Panjenenganipun menenangkan kita ing pandonga, njlentrehaken pikirane lan prioritas kita, lan narik kawigatosan kita kaliyan piyambakipun. Yesus menehi kita model peran penting:

"Ésuk umun-umun, nalika isih peteng, dhèwèké tangi lan lunga menyang papan sing sepi lan ndedonga ing kono. Simon lan wong-wong sing padha ndhisiki, banjur padha ketemu, banjur ujar: "Kabeh padha goleken» (Tandhani 1,35-37).

Gusti Yesus ndhelikake wektu kanggo ndedonga! Panjenenganipun boten remen kaliyan kathah kabutuhan:

"Nanging ngomong babagan dheweke nyebar luwih akeh; lan akeh wong padha nglumpuk, kanggo ngrungokake lan bisa mari penyakit. Nanging dheweke mundur lan ing wilayah sing sepi lan ndedonga » (Lukas 5,15-16).

Apa kita ngalami tekanan, nduweni stres nyebar ing gesang kita? Banjur kita kudu mundur lan nglampahi wektu karo Gusti Allah ing pandonga! Kadhangkala kita sibuk banget ngerti Gusti Allah. Mulane penting banget kanggo mundur lan fokus marang Gusti Allah sacara reguler.

Apa sampeyan ngelingi conto Marta?

"Nanging kedadeyan nalika padha lunga yen dheweke tekan desa; lan ana wong wadon sing jenenge Marta ngajak dheweke. Lan dheweke duwe adhine sing jenenge Maria, sing uga lungguh ing sikilé Gusti Yésus lan ngrungokké tembungé. Nanging Marta rame banget karo akeh layanan; Nanging dheweke banjur ndangu: Gusti, apa kowe ora ngerti yen adhiku ditinggalake aku dadi ibadah? Dakkandhani nulungi aku!] Nanging Gusti Yesus mangsuli, "Marta, Marta! Sampeyan kuwatir lan kuwatir bab akeh; nanging siji prelu perlu. Nanging Maria milih bagean sing apik sing ora bakal dijupuk saka dheweke » (Lukas 10,38-42).

Ayo kita butuh wektu kanggo istirahat lan duwe hubungan sing cedhak karo Gusti Allah. Ayo nggunakake wektu cukup kanggo ndedonga, sinau Kitab Suci, lan semedi. Yen ora, angel bakal mindhah beban kanggo Gusti Allah. Kanggo nyisihake beban kanggo Gusti Allah, penting kanggo nyasarake awake dhewe lan banjur istirahat. «Ora weruh alas saka wit ...»

Nalika kita isih ngajar bilih Gusti Allah ngarepake istirahat Sabat Absolute saka wong Kristen uga, kita duwe keuntungan: wiwit Jemuwah sore tekan wayah sore, kita ora kasedhiya kanggo sapa wae kajaba Gusti Allah. Muga-muga, paling ora, kita wis mangertos lan ngurus prinsip ing sajroning urip kita. Saka wektu kanggo wektu, kita kudu ngalih lan ngaso, utamane ing donya sing ditindakake. Gusti Allah ora netepake yen iki kudu. Manungsa mung butuh wektu istirahat. Gusti Yesus memulang para murid kanggo ngaso:

«Lan para rasul padha nglumpuk marang Gusti Yesus; Wong-wong mau banjur nyritakké sakèhing pakaryan lan apa sing wis diwulang. Gusti Yesus banjur ngandika marang wong-wong mau: Ayo, kowe dhewe, menyang papan sing sepi lan sepedha sethithik! Amarga wong-wong sing teka banjur lunga akeh lan durung nemu wektu kanggo mangan » (Markus 6: 30-31).

Nalika tiba-tiba ora ana wektu kanggo mangan, mesthi ana wektu gedhe kanggo mateni lan ngaso.

Mulane, kepriyé anggon kita ngetokake kuwatir marang Gusti Allah? Ayo kita ngomong:

• Kita masrahake sakabehing makhluk marang Gusti Allah lan dipercaya.
• Kratoning Allah luwih dhisik.
• Kita ndedonga ing wektu sholat.
• Kita butuh wektu kanggo istirahat.

Ing tembung liya, urip kita kudu dadi Gusti Allah-lan Yesus-oriented. Kita fokus marang Panjenengane lan menehi kamar kanggo Panjenengane ing gesang kita.

Panjenengane banjur bakal mberkahi kita kanthi tentrem, tentrem lan kabungahan. Bebané gampang, sanajan kita diganggu saka kabeh pihak. Yesus ditindhes nanging ora tau ditibakake. Ayo kita saestu manggon ing kabungahan minangka anak-anak Gusti Allah lan pitados Panjenenganipun ngaso ing Panjenenganipun lan mbuwang kabeh beban kita marang Panjenengane.

Masyarakat kita ana ing tekanan, Kristen uga, malah soko liyane, nanging Gusti Allah nggawe papan, ngetrapake beban lan peduli marang kita. Apa kita yakin? Apa kita urip kanthi percaya ing Gusti Allah?

Ayo kita nganakke karo katrangane Sang Prabu Dawud bab Pencipta swarga lan Gusti ing Jabur 23 (David uga asring ana ing bebaya lan ditekan abot saka kabeh sisih):

"Gusti iku pangonku, aku ora bakal kekurangan apa-apa. Dheweke nempelake aku ing lapangan ijo, dheweke nuli dak banyu. Nyegerake nyawaku. Panjenengane nuntun aku ing dalan keadilan kanggo asmane. Malah yen aku mlaku ing lembah Shadow Pati, aku ora wedi mergo amarga sampeyan melu aku; tongkat lan staf sampeyan nglipur aku. Sampeyan nyiyapake meja kanggo aku ing ngarep mungsuh, sirahku diangkat nganggo lenga, tuwung dakbubarake. Mung kabecikan lan sih-rahmat bakal ngetutake aku saben dina; lan aku bakal bali menyang omah Gusti supaya urip » (Jabur 23).

dening Daniel Bösch


pdfRindu ing Gusti Allah