Prajanjian pangapunten

584 prajanjian pangapunten Kepiye sampeyan ngapura wong ing saben dinten? Ora gampang banget. Sawetara budaya duwe upacara pangapunten nyata. Contone, Maasai ing Tanzania nindakake Osotua sing diarani, sing tegese kaya "Bund». Ing buku sing nyengsemake Christian Rediscovered (Rediscovered Kristen) ngandhani Vincent Donovan kepiye Osotua kerja. Pelanggaran sing ditindakake ing sajroning kulawargane ing komunitas bisa nduwe pengaruh andhap asor saka kesatuan suku kasebut. Urip bebarengan ana ing bebaya.

Pramila samesthine loro partai melu sengketa kasebut digawa bebarengan kanthi tumindak ngapura. Masyarakat nyiyapake pasugatan, sing dadi kulawargane melu nduwe bahan. Wong sing prihatin lan wong dosa dhewe kudu nrima lan mangan panganan sing wis disiapake. Pangan kasebut diarani "panganan suci". Undhuhan utama yaiku pangapunten gegayutan karo mangan panganan lan Osotua anyar diwiwiti. Apik banget lan prasaja!

Apa sampeyan wis mangan panganan suci karo wong sing ora disenengi utawa gawe dosa? Babagan candhi? Apa jaminan pangapunten sing anyar digawe ing antarane sampeyan lan wong sing wis dosa utawa sing wis dosa marang sampeyan nalika ngrameke sakramen bebarengan? «Dadi, yen sampeyan ngaturake pisungsungmu ing misbyah lan ing kana sampeyan eling yen sadulur sampeyan duwe prekara marang sampeyan, tinggalake hadiah sampeyan ing ngarep misbyah lan lunga dhisik lan kumpulake dhewe karo sadulurmu, banjur teka lan kurban hadiah sampeyan » (Matéus 5,23: 24)

Kepiye rapat kanggo nuduhake "panganan suci" bebarengan? Utawa apa sampeyan nggawa duka sing padha saka siji mangan kanggo sabanjure? Donovan komentar babagan adat Maasai: "ijol-ijolan panganan suci mbuktekake maneh kanggo ngapura maneh". Apa berkah yen kita bisa ndhukung kanthi aktif ing kutipan ing ndhuwur, yaiku Gusti lan Pamarta kita.

dening James Henderson