Warta palsu?

567 warta palsu Kayane kita maca warta palsu ing endi wae sing awake dhewe katon. Kanggo generasi mudha sing gedhe nganggo Internet, "berita palsu" (Warta sing ora becik) ora luwih kaget, nanging boomer bayi kaya aku! Aku tuwuh kasunyatan manawa bebener wis dipasrahake kanggo jurnalisme minangka profesi sajrone puluhan taun. Gagasan manawa ora mung warta palsu, nanging sengaja diproses kanthi cara sing katon dipercaya minangka kejut banget.

Ana uga sabalikna saka berita palsu - warta apik nyata. Mesthi wae, aku langsung mikirake siji kabar apik sing paling penting: kabar apik, Injil Yesus Kristus. «Nanging sawise Yohanes dikirim, Gusti Yesus tekan ing Galiléa lan ngabarake Injil Gusti Allah» (Tandhani 1,14).

Minangka pandherekipun Sang Kristus, kita asring krungu Injil supaya kita asring lali lali menehi efek. Kabar apik iki diterangake ing Injil miturut Matius kaya mangkene: «Wong-wong sing lungguh ing pepeteng ndeleng cahya sing gedhe; lan kanggo wong-wong sing lungguh ing dharatan lan bayangan pati, cahya wis teka » (Mat. 4,16).

Pikiren sedhela. Wong-wong sing ora ngrungokké kabar kabungahané Kristus, pati lan wunguné urip ing bumi pati utawa ana ing bayangané pati. Sampeyan ora bisa dadi luwih ala! Nanging kabar apik saka Gusti Yesus yaiku ukuman pati iki wis diangkat - ana urip anyar ing hubungan karo Gusti Allah liwat Gusti Yesus lumantar Sabdan lan Roh. Ora mung kanggo dina tambahan, minggu, utawa uga taun. Ing salawas-lawase! Kaya sing dingendikakake Gusti Yesus: «Aku iki tangine lan urip. Sapa sing pretyaya marang Aku bakal urip, saupama mati langsung; Sapa sing urip lan pretyaya marang Aku ora bakal mati. Apa sampeyan mikir? » (Yokanan 11,25: 26).

Mangkono Injil diterangake minangka warta apik: iku sejatine tegese urip! Ing jagad ing endi "warta palsu" yaiku prekara sing kudu dikepengini, Injil Kratoning Allah iku warta apik sing menehi pangarep-arep lan kapercayan, lan sampeyan bisa dipercaya kanthi yakin.

dening Joseph Tkach