Gusti Allah ora nglawan marang kowe

045 god ora duwe apa-apa marang sampeyan Psikolog sing jenenge Lawrence Kolberg nggawe tes ekstensif kanggo ngukur kadewasan ing bidang nalar moral. Dheweke nyimpulake manawa tumindak sing apik, supaya ora dihukum, minangka motivasi paling murah kanggo nindakake sing bener. Apa kita mung ngowahi tumindak supaya ora dihukum?

Iki apa mratobat Kristen? Apa kekristenan dadi salah siji cara kanggo nggayuh pembangunan moral? Akeh wong Kristen sing percaya yen kesucian padha karo dosa. Sanajan iki ora salah, perspektif iki nduweni kekurangan utama. Kesucian dudu anané soko, yaiku dosa. Kesucian ing ngarsane sing luwih gedhe, yaiku partisipasi ing gesang Gusti Allah. Kanthi tembung liyane, bisa uga bisa ngumbah kabeh dosa, sanajan kita bisa sukses (lan iki gedhe "yen", amarga ora ana sing nate digawe kajaba Yesus), kita bakal luput karo urip Kristen sing sejatine.

Kita ora bisa mratobat, nanging kita mratobat marang Gusti Allah, sing tresna marang kita, lan sing selawasé bisa mbabarake kita kanthi kepenuhan, kabungahan, lan katresnan ing urip triune Sang Rama, Sang Putra lan kanggo nuduhake Roh Suci. Ngurip-asor marang Gusti Allah kaya pucuking mripat kita, nuli ngetokake cahya ing cahya, supaya kita bisa ndeleng bebenere katresnan-kayekten kang tansah ana, nanging ora katon amarga petenging atine.

Injil Yohanes nggambarake Yesus minangka cahya sing madhangi ing pepeteng, cahya sing ora bisa dingerteni donya. Nanging nalika kita pitados ing Gusti Yesus, kita miwiti nyawang dheweke minangka putra kekasih Rama kita, Penebus kita lan sadulur kita, ngresiki kita saka dosa lan nebus kita kanthi sesambungan kang bener karo Gusti Allah. Lan yen kita pancene weruh Gusti Yesus minangka wong, kita bakal weruh dhewe minangka kita - anak-anak sing dikasihi Allah.

Gusti Yesus ngandika bilih piyambakipun teka kanggo menehi kita katresnan lan urip ing kelimpahan. Injil ora mung program owah-owahan anyar utawa luwih apik. Iku kabar apik sing kita cedhak jantung Rama lan maha, lan Gusti Yésus Kristus wis bukti sing manggen ing proyèk gampang nglokro tarik kita menyang ing kabungahan katresnan langgeng, kang lan putrané Gusti Yesus Kristus lan karo Suci Enggo bareng Roh. Sapa wae sampeyan, Gusti Allah iku kanggo sampeyan, ora marang sampeyan. Ayo wong mbukak mripat kanggo katresnan.

dening Joseph Tkack