Lelungan: panganan sing ora iso lali

632 lelungan dhaharan sing ora iso lali

Akeh wong sing lelungan biasane ngelingi landmark sing misuwur minangka acara sing utama. Sampeyan motret, nggawe album foto utawa nggawe. Dheweke crita marang kanca lan sedulur babagan crita sing wis dideleng lan dialami. Putraku beda. Kanggo dheweke, sing paling penting ing perjalanan yaiku panganan. Dheweke bisa nggambarake saben kursus saben nedha bengi. Dheweke seneng banget karo saben panganan sing apik.

Sampeyan bisa uga ngelingi sawetara panganan sing luwih penting. Sampeyan mikir babagan steak sing lembut, jus utawa iwak sing lagi wae kejiret. Bisa uga sajian Wétan Jauh, diperkaya karo bahan-bahan eksotis lan dibumbui karo rasa asing. Mungkin, kanggo kesederhanaan, sajian sing paling penting sampeyan yaiku sup krasan lan roti kerak sing sampeyan nikmati ing pub Skotlandia.

Apa sampeyan bisa ngelingi apa sing dirasakake sawise mangan sing apik - rasane wareg, wareg lan matur nuwun? Pikirake pikiran iki nalika maca ayat ing ngisor iki saka Jabur: «Ya, aku bakal muji kabeh uripku, kanthi ndedonga, aku bakal ngangkat tanganku lan ngluhurake jenengmu. Nyedhaki sampeyan nggawe keluwen jiwaku kaya pesta, aku pengin muji sampeyan kanthi cangkem, ya, seneng banget teka saka lambeku » (Jabur 63,5 Geneva Anyar).
David ana ing ara-ara samun nalika nulis iki lan aku yakin dheweke bakal seneng pesta panganan sing nyata. Nanging kayane dheweke ora mikir babagan panganan, nanging liya, yaiku wong - Gusti. Kanggo dheweke, ngarsane lan katresnan saka Gusti Allah kaya nglegakake kaya ing pesta sing mewah.
Charles Spurgeon nulis "Ing Keuangan Dawud": "Katresnan Gusti Allah ana kasugihan, kamulyan, akeh kabungahan sing ngisi jiwa, padha karo panganan sing paling sugih ing awak."

Nalika aku mikir kenapa David nggunakake analogi panganan kanggo mbayangake kepiye kekarepane Gusti Allah, aku ngerti yen sing dibutuhake lan bisa dihubungi kabeh wong yaiku panganan. Yen sampeyan duwe sandhangan nanging luwe, sampeyan bakal ora wareg. Yen sampeyan duwe omah, mobil, dhuwit, kanca - kabeh sing sampeyan karepake - nanging sampeyan luwe, ora ana tegese apa-apa. Kajaba saka sing ora duwe panganan, umume wong ngerti kepenak nalika mangan sajian.

Panganan duwe peran penting ing kabeh pahargyan urip - lair, pesta ulang taun, wisuda, pesta pernikahan, lan apa wae sing bisa ditemokake kanggo ngrayakake. Kita malah mangan sawise nyerah. Acara kanggo mukjizat pisanan Yesus yaiku pesta kawinan suwene pirang-pirang dina. Nalika putra sing mandhor bali menyang omah, bapake ngajak dhahar panganan. Wahyu 19,9 ujar: "Rahayu wong-wong sing dijaluk mangan ing acara pesta pernikahan Sang Cempe".

Gusti Allah kepengin supaya kita mikir babagan dheweke nalika duwe "panganan paling apik". Weteng kita mung suwene mung kebak banjur luwe maneh. Nanging yen awake dhewe ngisi Gusti Allah lan kaluhurane, jiwa kita bakal kepenak ing salawas-lawase. Rasakake pangandikane, mangan ing meja, nikmati kekayaan lan kabecikan, lan puji marang dheweke amarga hadiah lan kabecikan.

Pamiarsa, mugi cangkemmu nembang nganggo lambe muji Gusti Allah, sing maringi panganan lan menehi sampeyan kebak kaya panganan sing paling nyenengake lan akeh!

dening Tammy Tkach