Yagene Gusti Allah ora nyembadani panyuwunku?

340 kenapa Gusti Allah ngrungokake pandonga kawula "Napa Gusti ora mangsuli pandongaku?", Mesthi ana alesan sing apik, aku mesthi matur marang awake dhewe. Mbok aku ora ndedonga miturut karsane, sing dadi syarat Alkitab kanggo ndedonga. Mungkin aku isih duwe dosa ing uripku sing aku ora getun. Aku ngerti manawa yen aku tetep ana ing Sang Kristus lan tembung-tembunge, pandongaku bakal luwih akeh dijawab. Mungkin dheweke ragu. Nalika ndedonga, kadang-kadang kedadeyan yen aku njaluk pitakon, nanging aku ragu apa dongaku pancen kudu mangsuli. Gusti Allah ora mangsuli pandonga sing ora bosok kanthi iman. Aku mikir, nanging kadhangkala aku rumangsa bapake ing Mark 9,24, sing nyebutake putus-putus: «Aku mikir; tulungana ora percaya! » Nanging bisa uga salah sawijining alesan sing paling penting kanggo pandonga sing nggumunake yaiku aku kudu sinau ngerteni kanthi jero.

Nalika Lazarus lara, para sadulure Marta lan Maria Yesus ngandhani yen Lazarus lara. Gusti Yesus banjur nerangake marang para sakabate yen penyakit iki ora bakal nyebabake pati, nanging bakal ngladeni Gusti. Dheweke ngenteni rong dina sadurunge pungkasane budhal menyang Betania. Nalika iku Lazarus wis liwati. Telpon kanggo bantuan Marta lan Maria kayane durung dijawab. Yésus ngerti manawa iki bakal mbantu Marta lan Maria uga para murid sinau lan nemokake sing penting banget! Nalika Marta banjur ngomong karo dheweke, apa sing diarepake yaiku wayah pungkasan tiba, dheweke kandha yen Lazarus bakal ditangekake. Dheweke wis ngerti manawa bakal patangen ing "Dina terakhir". Nanging apa sing durung dingerteni yaiku, manawa Gusti Yesus pancen wungu lan urip! Lan sapa sing pretyaya marang Dèkné bakal urip srana mati. Kita waca babagan pacelathon iki ing John 11, 23-27: «Gusti Yesus ngandika marang dheweke: kakangmu bakal ditangekake maneh. Marta ujar marang dheweke: Aku ngerti yen dheweke bakal ditangekake maneh - ing wungune ing dina sing terakhir. Pangandikané Gusti Yésus: Aku kebangkitan lan urip. Sapa sing pretyaya marang Aku bakal urip senajan mati; Sapa sing urip lan pretyaya marang Aku ora bakal mati. Apa sampeyan yakin manawa Dheweke matur marang dheweke: Ya, Gusti, aku percaya yen sampeyan Kristus, Putraning Allah, sing teka ing jagad iki. »Ora suwe sadurunge Gusti Yesus ngundang Lazarus metu saka kuburan, dheweke ndedonga ing ngarsane wong sing nandhang lara. supaya padha precaya, yen Panjenengane iku Kristus sing dikirim dening Gusti Allah: «Aku ngerti yen sampeyan tansah ngrungokake Aku; Nanging demi wong-wong sing padha ngadeg ing sacedhake, dakkandhakake supaya dheweke percaya yen sampeyan ngutus Aku.

"Yen Gusti Yesus wis ngrungokake panjaluk Marta lan Maryam sawise digawa menyang dheweke, mula akeh wong sing ora bakal nampa pelajaran sing penting iki. Mangkono uga, kita bisa takon apa sing bakal kedadeyan ing urip lan tuwuh kasukman yen kabeh pandonga kita bakal dijawab kanthi cepet? Mesthi kita kagum karo kepinteran Gusti Allah; nanging ora nate kenal karo dheweke.

Pikirane Gusti Allah bisa ngluwihi kita. Dheweke ngerti kapan, kapan lan carane akeh wong perlu. Dheweke ngetung kabeh kabutuhan pribadi. Yen dheweke menehi aku panjaluk, sing ora ateges yen pangremah bakal becik kanggo wong liya sing padha takon.

Supaya ing wayah sabanjure kita aran kaya Gusti Allah ninggalaken kita kanthi tanpa pandonga, kita kudu nyawang adoh saka pangarep-arep kita lan pangarepan liyane. Kaya Marta, ayo padha nguwuh kanthi pracaya marang Gusti Yesus, Putraning Allah, lan ngenteni wong sing ngerti apa sing paling apik kanggo awake dhewe.

dening Tammy Tkach


pdfYagene Gusti Allah ora nyembadani panyuwunku?