Injil - Deklarasi katresnan marang kita

259 Injil minangka deklarasi katresnan kanggo kita dewa Akeh Kristen ora yakin lan kuwatir, Gusti Allah isih tresna marang wong-wong mau? Padha kuwatir yen Gusti Allah bisa nulak dheweke, lan luwih elek, yen dheweke wis ditolak. Mungkin sampeyan padha wedi. Apa sampeyan mikir wong-wong Kristen dadi kuwatir? Jawaban kasebut mung sing padha jujur ​​karo awake dhewe. Padha ngerti yen dheweke iku wong dosa. Wong-wong padha nyawang kesalahane, kesalahane, pelanggaran-dosane. Padha diajarke yen katresnan Allah lan kawilujengan gumantung kepriyé anggone padha netepi dhawuhing Allah. Mulane padha ngandhani marang Gusti yen kepenak lan ngelingake pengapuran kanthi pangarep-arep supaya Gusti Allah bakal ngapura lan ora nguripake yen dheweke nggawe rasa kuwatir lan jero.

Iku ngelingake aku Hamlet, muter dening Shakespeare. Ing crita iki, Pangeran Hamlet wis sinau yen pamane Klaudius mateni bapak Hamlet lan nikah ibune kanggo ngrebut tahta. Dadi, Hamlet kanthi rencananya nyidrani ngalahake pamane / bapa tirine kanthi tumindak dendam. Kesempatan sing sampurna muncul, nanging raja ndedonga, supaya Hamlet nyerang serangan. Yen aku mateni dheweke nalika ngakoni dheweke, dheweke bakal pindhah menyang swarga, Dhelek diakhiri. Yen aku ngenteni lan mateni dheweke sawise dheweke wis dosa maneh, nanging sadurunge dheweke ngumumake, dheweke bakal menyang neraka. Akeh wong sing nuduhake gagasan Hamlet babagan Gusti Allah lan dosa manungsa.

Nalika padha percaya, dheweke dikandhani yen nganti dheweke ora mratobat lan percaya, kabeh bakal misah saka Gusti Allah lan getih Kristus ora bisa lan ora bisa nyambut gawe. Pracaya marang kesalahan iki nyebabake dheweke nggawe kesalahan liyane: Saben-saben padha nandhang dosa maneh, Gusti Allah bakal ngilangi sih-rahmat lan getih Kristus ora bakal nutupi dheweke. Pramila - nalika wong jujur ​​babagan dosa - dheweke takon awake dhewe sajrone urip Kristen, manawa Gusti Allah nolak. Ora ana kabar apik iki. Nanging Injil iku warta apik. Injil ora ngandhani manawa kita dipisahake karo Gusti Allah lan kudu nindakake prekara supaya Gusti Allah menehi rahmat marang kita. Injil ngandhani yen Gusti Allah Bapaké ana ing Sang Kristus kabeh perkara kalebu sampeyan lan aku kalebu kabeh wong (Kolose 1,19: 20) ngrembuk.

Ora ana alangan, ora pisah karo manungsa lan Gusti Allah, amarga Gusti Yesus nyuwil lan amarga dheweke, ing awake dhewe, narik manungsa menyang katresnan Rama (1 Yohanes 2,1; Yohanes 12,32). Mung penghalang iku imajiner (Kolose 1,21) manawa kita manungsa wis dibangun liwat awake dhewe, wedi lan kamardikan. Injil ora babagan nindakake utawa percaya marang perkara sing nyebabake Gusti Allah ngganti status kita saka sing ora dikasihi.

Katresnan Gusti Allah ora gumantung marang apa wae sing ditindakake utawa ora. Injil minangka panjelasan babagan apa sing wis bener - panjelasan babagan katresnan bapak sing ditresnani kanggo kabeh umat manungsa, sing diwartakake Gusti Yesus Kristus kanthi Roh Suci. Gusti Allah ngasihi sampeyan sadurunge ora nesu utawa percaya marang apa wae, lan ora ana sing ditindakake utawa wong liya sing bakal ngowahi (Roma 5,8; 8,31-39).

Injil iku babagan hubungan, hubungan karo Gusti Allah sing dadi kenyataan kanggo kita liwat tumindak Gusti Allah ing Kristus. Iku ora babagan seperangkat persyaratane, utawa babagan pamrih intelektual sing bisa diwenehake saka pirang-pirang fakta agama utawa alkitabiah. Gusti Yesus Kristus ora mung ngadeg dening kita ing kursi pengadilan saka Gusti Allah; Panjenengane narik kawigaten kita marang awake dhewe lan nuntun kita bebarengan karo Panjenengane lan lumantar Roh Suci marang anak-anak Gusti Allah sing dikasihi.

Ora ana sing liya, yaiku Juru Panebus kita, sing nrima kabeh dosa kita, sing liwat Roh Suci, bisa nindakake lan nindakake miturut kawicaksanane. (Filipi 4,13:2,8; Efesus 10). Kita bisa menehi awake dhewe kanthi seba marang dheweke, ngerti yen yen gagal, dheweke bakal ngapura. Pikirake babagan! Gusti Allah dudu dewa sing mirsani kita adoh ing swarga, nanging Rama, Anak lan Roh Suci sing sampeyan urip lan tenung kabeh (Para Rasul 17,28). Dheweke tresna banget marang sampeyan, ora preduli, yen sampeyan utawa apa sing sampeyan lakoni, manawa ana ing Sang Kristus, Putraning Allah, sing mlebu daging manungsa - lan mlebu ing daging kita liwat Roh Suci - kepenak sampeyan, wedi, Dosa sampeyan wis dibatal lan sampeyan dislametake kanthi sih-rahmat. Dheweke ngilangi kabeh alangan ing antarane sampeyan lan dheweke.

Ing Kristus sampeyan nyingkirake kabeh sing tau nyegah sampeyan kanthi langsung ngrasake kabungahan lan kalem sing manggon saka urip sesambetan intim, persahabatan, lan sampurna, tresna marang kekarepan. Apa pesen apik Gusti Allah wis menehi kita bareng karo wong liya!

dening Joseph Tkach


pdfInjil - Deklarasi katresnan marang kita