Apa aku bisa lunga?

Sawetara nggawe game kasebut. Sawetara nindakaké rush utawa wedi. Sawetara nglakoni kanthi tujuan, metu saka ala. Paling akeh kita nindakake saben saiki lan banjur, kita nindakake kabeh utawa wektu kanthi ora sengaja. Kita nyoba ora kejiret nglakoni soko sing kita ngerti ora bener.

Iki luwih jelas nalika nyopir mobil. Apa aku bisa lolos yen aku nyusul truk iki ing sisih salah? Apa aku bisa lolos yen aku ora mandheg ing Stop utawa isih drive ing Kuning? Apa aku bisa lolos yen aku ngluwihi kecepatan - aku cepet-cepet, sawise kabeh?

Kadang aku nyoba ora kejiret nalika masak utawa ngetrap. Ora ana wong bakal weruh yen aku nggunakake rempah-rempah liyane utawa aku ngresiki sepotong crookedly. Utawa aku nyoba mangan potongan ekstra cokelat sing ora ditemokake utawa pengarep-arep supaya slamet sing ora bisa dilakoni ora ditemokake.

Apa kita tau nyoba nglirwakaké kasukman kanthi pangarep-arep supaya Gusti Allah ora ngelingi utawa nyawang wong-wong mau? Temtuné, Gusti Allah mirsani samubarang, supaya kita ngerti, yèn kita ora bisa ngalami apa-apa kaya kuwi. Ora ana sih rahmat sing nutupi kabeh?

Nanging kita isih nyoba. Kita bisa ngomong kanthi becik: Aku entuk adoh saka ora ndedonga dina iki. Utawa: Aku entuk adoh karo ngucapake gosip cilik utawa nggoleki situs web iki sing dubious. Nanging kita pancen wis bisa narik perkara iki?

Duh Sang Kristus nyakup dosa-dosa Kristen, past, saiki lan mangsa. Apa tegese kita bisa nindakake apa wae sing kita karepake? Sawetara wis njaluk pitakonan iki sawise ngerti yen sih ora ngurmati hukum kabeh sing perlu kanggo bisa ngadeg sadurunge Gusti Allah.

Paulus paring wangsulan kanthi No ing Romawi 6,1-2:
«Aku arep ngomong saiki? Apa kita bakal tetep nglakoni dosa supaya ukuran sih-rahmat bisa kapenuhan? Sing adoh banget! » Rahmat ora dadi lisensi kanggo nggawe dosa. Penulis surat kasebut marang wong Ibrani ngelingake kita: «kabeh dicethakake lan ora dideleng sadurunge mata wong sing kudu menehi akun» (4,13). Yen dosa kita adoh saka pangeling-eling saka Gusti Allah minangka sisih wétan saka sisih kulon, lan sih-rahmat nutupi kabeh, kenapa kita isih kudu menehi akun awak? Wangsulan kanggo pitakonan iki yaiku sing dakelingake wis tau krungu ing Duta Besar: «sikap».

"Sepira bisa ngidini aku lunga?" Dudu sikap sing disenengi karo Gusti. Iku ora sikap nalika dheweke nggawe rencana kanggo nylametake manungsa. Ora sikap Yesus nalika tindak menyang salib. Gusti Allah maringi lan terus menehi - kabeh. Dheweke ora nggoleki trabasan, syarat minimal utawa apa sing saiki lagi nyabrang. Apa dheweke ngarepake apa-apa sing kurang saka kita?

Gusti Allah kepengin supaya kita bisa ndeleng sikap sing menehi sih-rahmat, tresna, lan akeh, luwih saka apa sing dibutuhake. Yen kita ngliwati urip lan nyoba nylametake kanthi samubarang owah-owahan, amarga sih-rahmat nutupi kabeh, banjur kita bakal menehi akeh penjelasan.

dening Tammy Tkach


pdfApa aku bisa lunga?