Ngetokake kesimpulan

"Aja ngadili wong liya, mula sampeyan ora bakal diadili! Aja ngadili wong, mula sampeyan uga ora bakal diadili! Yen sampeyan siyap ngapura wong liya, mula sampeyan uga bakal dingapura ” (Lukas 6:37 Mugi Kabeh).

Ing layanan bocah-bocah ana sing diajokake babagan bener lan salah. Pengasuh takon, "Yen aku njupuk dompet metu saka kanthong jaket karo kabeh dhuwit kanggo wong, apa aku banjur?" Little Tom mundhak tangan lan mesem mischievously lan blurted metu, "Sampeyan banjur dadi bojoné!"

Punapa panjenengan, kados kula, nganggep "maling" nanggepi? Kadhangkala kita butuh sawetara informasi luwih dhisik sadurunge bisa nemtokake siji bab. WULANG BEBAS 18, 13 ngelingake: "Sapa sing njawab sadurunge dheweke malah ngrungokake nuduhake kabodhoan lan nggawe dheweke ora kethul."

Kita kudu ngerti yen kita ngerti kabeh fakta lan kudu bener. Matius 18, 16 nyathet yen salah siji perkara kudu dikonfirmasi dening loro utawa telu saksi, supaya loro-lorone kudu guneman.

Sanajan kita wis ngumpetake kabeh bukti, kita kudu ora nganggep undhangan iki.

Elingi 1? Samuel 16, 7: "Ana wong sing ndeleng apa sing katon, nanging Pangeran ngenteni atine." Kita uga mikirake Matius 7, 2: "... kanthi pangadilan sing bakal ngadili, sampeyan bakal diadili ..."

Malah bukti bisa nyebabake kesimpulan sing salah. Situasi ora senadyan kita ngira-ngira ing wiwitan, kaya crita cilik ing wiwitan nuduhake kita. Yen kita mbatalake prematur, kita bakal kanthi gampang nesu lan bisa nyebabake ketidakadilan lan tatu marang wong liya.

Pandonga: Bantu kita supaya ora nyimpulake kesimpulan, Rama ing Swarga, nanging kanggo nggawe keputusan sing bener lan bener, kanggo nedahake sih-rahmat lan ora bakal bisa ngatasi kabeh, Amin.

dening Nancy Silsox, Inggris


pdfNgetokake kesimpulan