Sajarah saka Jeremy

Crita 148 saka Jeremy Jeremy lair karo awak sing disfigured, pikiran sing alon, lan penyakit sing ora bisa diobati sing alon-alon mateni kabeh umur enom. Nanging, tuwane wis nyoba menehi urip normal nganti bisa ngirim dheweke menyang sekolah swasta.

Ing umur 12, Jeremy mung kelas 2. Guru, Doris Miller, asring banget karo dheweke. Panjenenganipun pindah ing dhingklik, ngeculke lan ngresiki swara. Kadhangkala dheweke bisa ngomong maneh kanthi jelas, kaya-kaya ana cahya padhang sing nembus peteng ing otak. Akeh wektu, Nanging, Jeremy ngedumake gurune. Siji dina, dheweke disebut tuwane lan nyuwun supaya dheweke sekolah kanggo konsultasi.

Nalika Para Forresters lungguh ing kelas kosong, Doris ujar marang dheweke: «Jeremy tenan dadi sekolah khusus. Sampeyan ora cocog karo dheweke karo bocah liyane sing ora duwe masalah sinau. »

Cikgu Forrester nangis sepi marang awake dhewe nalika bojone ujar, "Cik Miller," ujare, "dadi kejutan banget kanggo Jeremy yen kudu nggawa dheweke metu saka sekolah. Kita ngerti manawa dheweke seneng banget ing kene. »

Doris lungguh ing kono suwene wong tuwa lunga, mandeng jendela nalika salju. Ora adil kanggo njaga Jeremy ing kelas dheweke. Dheweke kudu ngajar 18 bocah lan Jeremy ana kelainan. Dumadakan dheweke rumangsa salah. "Ya Allah," dheweke nguwuh kanthi swara banter, "Aku nggresah ing kene, sanajan masalahku ora ana sing dibandhingake karo kulawarga sing miskin iki! Tulung aku luwih sabar karo Jeremy! »

Spring teka lan bocah-bocah ngobrol kanthi bungah babagan Paskah mbesuk. Doris nyritakake babagan Gusti Yesus banjur, kanggo negesake ide manawa urip anyar tuwuh, dheweke menehi saben endhog plastik gedhe. "Ya," dheweke kandha karo wong-wong mau, "Aku pengin sampeyan mulih lan nggawa bali sesuk kanthi prekara sing nuduhake urip anyar. Apa sampeyan ngerti? »

"Ya, Bu Miller!" bocah kasebut mangsuli kanthi semangat - kabeh kajaba Jeremy. Dheweke mung ngrungokake kanthi ati-ati, mripate tansah nate. Dheweke mikir yen ngerti tugas kasebut. Mungkin dheweke bisa nelpon wong tuwane lan nerangake proyek kasebut.

Esuk sabanjuré, anak-anak 19 teka sekolah, ngguyu lan ngandhani nalika nempatake endhog ing basket wicker gedhe ing meja Mrs Miller. Sawise nglatih math, wektu iku kanggo mbuka endhog.

Doris nemu kembang ing endhog kapisan. "Oh ya, kembang mesthi tandha urip anyar," ujare. "Yen tanduran bakal thukul saka lemah, kita ngerti yen musim semi wis ana." Bocah wadon cilik ing baris ngarep dakgawe tangan. "Iki endhogku, Bu Miller," ujare.

Endhog sabanjure ngemot kupu-kupu plastik sing katon nyata banget. Doris nggegirisi: "Kita kabeh ngerti yen ulat bisa tuwuh lan kupu dadi kupu-kupu sing ayu. Ya, iki uga urip anyar ». Little Judy mesem kanthi bangga lan ujar, "Cik Miller, iki endhogku."

Sabanjure Doris nemokake watu kanthi lumut ing nduwur. Dheweke nerangake manawa lumut uga makili urip. Wangsulane Billy saka baris mburi. "Bapakku nulungi aku," wangsulane wong mau. Banjur Doris mbukak endhog papat. Kosong! Mesthine Jeremy, dheweke mikir. Dheweke ora kudu ngerti pandhuane. Yen mung dheweke ora lali nelpon wong tuwane. Ora pengin ngisin-isini, dheweke alon-alon nyelehake endhog banjur nyedhaki liyane.

Dumadakan Jeremy ngomong. "Cik Miller, sampeyan ora pengin pirembagan babagan endhog?"

Doris mangsuli kanthi bungah: "Nanging Jeremy - endhogmu kosong!" Dheweke ndelok mripate lan ngucap alon-alon: "Nanging kuburane Yesus kosong!

Wektu mandheg isih. Nalika nyoto wanita maneh, Doris takon: "Apa sampeyan ngerti kenapa kuburan kosong?"

«Oh ya! Yesus dipateni lan dilebokake ing kana. Banjur, bapake wis ngangkat dheweke! » Lonceng muni. Nalika bocah-bocah mlayu menyang pekarangan sekolah, Doris nangis. Jeremy tilar donya telung wulan mengko. Wong-wong sing menehi penghormatan pungkasan ing kuburan kasebut kaget ndeleng 19 endhog ing peti mati, kabeh kosong.

Kabar apik iku supaya gampang - Yesus wungu! Muga-muga katresnané ngisi sampeyan kanthi bungah sajrone wektu iki riyaya rohani.

dening Joseph Tkach


pdfSajarah saka Jeremy