Gusti Allah menehi urip sejati marang kita

Dewa 491 kepengin menehi kita urip sejati Ing film Minangka Apik Nggawe Jack Nicholson main karo wong sing ngganggu. Dheweke pancen emosi lan santai. Dheweke ora duwe kanca lan ora duwe pangarep-arep banget nganti dheweke kepethuk karo bocah wadon sing ngladeni dheweke ing bar lokal. Ora kaya wong liya sadurunge, dheweke ngalami wektu sing angel. Dadi dheweke nuduhake sawetara perhatian, dheweke uga ditanggepi kanthi cara sing padha, lan dheweke nyedhaki film kasebut luwih cedhak. Kaya waitress enom Jack Nicholson nuduhake tingkat kebecikan tartamtu sing ora pantes, mula ing dalan Kristen kita nemoni rahmat Gusti Allah. Miguel de Cervantes, pengarang Spanyol Don Quixote sing apik, nulis manawa "ing sangisore Gusti Allah sih-rahmate dadi luwih cerah tinimbang keadilan."

Rahmat minangka hadiah sing ora pantes. Kita cenderung ngrangkul kanca sing ngalami wektu sing ala nalika umure. Mungkin kita malah bisik-bisikake ing kupinge: "Kabeh bakal apik." Ngomong teologi, kita pancen bener kanthi statement kaya ngono .. Nanging, kahanan sing angel, mung wong Kristen sing bisa ujar yen perkara-perkara bakal dadi apik lan kemurahane Gusti Allah sumunar kanthi terang. bakal.

"Dheweke ora ngatasi kita miturut dosa lan ora menehi ganjaran kanggo kesalahan kita. Amarga langit kaya ngungkuli bumi, dheweke nuduhake sih-rahmat marang wong-wong sing padha wedi-asih marang dheweke. Kados esuk wiwit sore, mula kita bakal nglanggar. Kayadene bapak duwe sih-rahmat marang anak-anak, mangkono uga Sang Yehuwah nuwuhake wong kang ngabekti marang Panjenengane. Amarga dheweke ngerti apa kita; dheweke ngelingi yen kita bledug » (Jabur 103,10: 14).

Sajrone kahanan garing ing negara, Allah mrentah nabi Elia menyang ing Krit kanggo ngombe, lan Gusti Allah ngutus manuk gagak kanggo menehi panganan (2 Raja 17,1: 4). Gusti Allah ngrawat abdine.

Gusti bakal ngurus kita saka kasampurnane. Dadi Paulus nulis kanggo Gréja Filipi: "Dhuh Gusti Allah bakal mbalekake kabeh kabutuhan sawise kasugihane dadi kamulyan ana ing Sang Kristus Yesus" (Filipi 4,19). Iki ditrapake kanggo Filipi lan uga ditrapake kanggo kita. Gusti Yesus nyengkuyung pamirsa ing Khutbah ing Gunung:

Aja kuwatir bab urip, apa sing bakal sampeyan mangan lan ngombe; dudu awakmu, sing bakal nganggo klambi. Apa ora urip tinimbang pangan lan awak liyane saka sandhangan? Delengen manuk-manuk sing ana ing ngisor langit: ora nyebar, ora panen, ora kumpul ing lumbung; lan Ramamu swarga padha dipakani. Apa sampeyan ora luwih larang tinimbang dheweke? (Matéus 6,25: 26).

Gusti Allah uga mbuktekake manawa dheweke ngupaya Elisa nalika butuh pitulung. Raja Ben-Hadad wis ngatur tentara Siria nglawan Israèl kaping pirang-pirang. Nanging saben wong nyerang, tentara Israel uga siyap disiapake. Dheweke mikir yen ana spy ing kemah, mula dheweke ngutus jendral lan riset: "Sapa sing nenjo ana ing antarane kita?" Wangsulane: "Dhuh gusti, Nabi Elisa. Dheweke duwe kawruh sadurunge raja dhewe ngerti apa sing dienggo. " Dadi Raja Ben-Hadad mrentahake tentarane supaya maju menyang Dotan, kutha ing Elisa. Apa kita bisa mbayangake apa sing katon kaya? "Salam, Raja Ben-Hadad! Sampeyan arep menyang endi? "Raja bakal mangsuli:" Kita bakal nyekel nabi Elisa iki. " Nalika tekan ing Dotan, tentara akeh banget ngubengi kutha Nabi. Para pemuda Elisa metu kanggo njupuk banyu, lan bareng weruh tentara gedhe, dheweke panik banjur mlayu marani Nabi Elisa lan ujar: "Gusti, wadya bala Siria nglawan kita. Apa sing kudu kita lakoni? "Wangsulane Nabi Elisa:" Aja wedi, amarga wong sing melu kita luwih saka sing melu dheweke! " Wong enom kasebut kudu mikir: "Agung, kita dikepung karo tentara gedhe lan ana wong edan ing kene karo aku." Nanging Elisa ndedonga: "Gusti, mbukak mripat wong enom kasebut supaya bisa ndeleng." Gusti Allah mbukak mripat lan weruh manawa tentara Siria dikepung dening tentara Pangeran Yehuwah lan akeh kreta lan kreta sing akeh banget. (2 Raja 6,8: 17).

Pesen Kitab Suci mesthi iki: kita duwe perasaan sing keprungu tanpa wani ing perjalanan kita kanggo urip lan kahanan sing ngirasake kita ing jurang keprihatinan. Ayo kita ngakoni yen kita ora bisa bantuan dhéwé. Banjur kita bisa ngandelake Yesus lan pesen-Nya kanggo ngurus kita. Panjenengane bakal paring kabungahan lan kamulyan. Panjenenganipun maringi gesang langgeng ingkang sejati, minangka sadhèrèk ingkang kekasih, sadulur ingkang kinasih. Ayo ora lali sing. Ayo kita pitados!

dening Santiago Lange


pdfGusti Allah menehi urip sejati marang kita