Kasedhiyan tanpa wates Gusti

jumlah dewa sing ora ana wates Kepiye wong bisa urip karo wong Kristen ing jagad iki? Aku kepengin narik kawigatosan babagan pandonga yen salah sawijining menteri paling gedhe Gusti Allah, yaiku Rasul Paulus, ndedonga kanggo gréja cilik ing papan sing diarani Efesus.

Efesus minangka kutha sing gedhe lan makmur ing Asia Minor lan dadi markas dewi Diana lan ibadahé. Kanggo alasan iki, Efesus dadi papan sing angel banget kanggo para pengikut Yesus. Pandonga sing apik lan ngejarke kanggo pasamuan cilik iki, diubengi ibadah pagan, kacathet ing layang kasebut marang para Efesus. «Pandongaku supaya Kristus urip ana ing kowe liwat iman. Sampeyan kudu kuwat bosok; sampeyan kudu mbangun wong-wong mau. Amarga mung kanthi cara iki sampeyan bisa ngrasakake babagan katresnan dheweke kabeh karo wong Kristen liyane. Ya, aku ndedonga muga-muga ngerteni katresnan iki kanthi luwih jero, sing ora bakal bisa ngerteni karo pikiran. Banjur sampeyan bakal luwih akeh kapenuhan kabeh kasugihan urip sing bisa ditemoni karo Gusti Allah » (Efesus 3,17: 19 ngarep-arep kabeh).

Ayo kita nganggep dimensi cinta Gusti Allah ing unit sing beda-beda: Pisanan dawa sing ditresnani Gusti Allah wis rampung - ora ana watesan! «Mulane, dheweke uga bisa nyimpen kanthi slawas, liwat dheweke (Yesus) marani Gusti Allah; amarga dheweke urip terus lan njaluk dheweke » (Ibrani 7,25).

Sabanjure, ambane katresnaning Allah dituduhake: «Lan dheweke dhewe (Yesus) minangka rekonsiliasi kanggo dosa-dosa kita, ora mung kanggo awake dhewe, nanging uga kanggo kabeh jagad » (1 Yokanan 2,2).

Saiki ambane: "Amarga sampeyan ngerti sih-rahmat saka Gusti Yesus Kristus, sanajan dheweke sugih, dheweke dadi miskin amarga sampeyan, supaya sampeyan bakal sugih liwat mlarat" (2 Korinta 8,9).

Apa level cinta iki? "Nanging Gusti Allah, sing sugih sih-rahmat, amarga sih-kamirahane, sing dikasihi karo dheweke, uga wis nate kita padha tiwas ing dosa bareng karo Kristus - kanthi sih-rahmat sampeyan wis disimpen -; lan wis nangèkaké kita munggah lan masrahaké swarga ing Kristus Yésus » (Efesus 2,4: 6).

Iki minangka kamurahan sing nggumunake tresnane Gusti Allah kanggo kabeh wong lan kapenuhan saka daya katresnan kasebut sing urip ing saben pojok lan kabeh kita bisa mbuwang watesan: "Nanging ing kabeh kita ngatasi adoh saka wong sing tresna kita" (Roma 8,37).

Sampeyan tresna banget yen sampeyan ngerti apa langkah sing bakal diwenehake kanggo ndherek Gusti Yesus!

dening Cliff Neill