Ayo kula!

Ayo kula Emperor Grace putu umur telung taun, kepengin banget sinau lan sinau kanthi cepet, nanging kaya bocah-bocah cilik, dheweke angel nemoni awake dhewe. Nalika aku ngomong karo dheweke, dheweke ndeleng aku lan mikir dhewe: Aku ndeleng tutuk sampeyan obah, aku krungu tembung, nanging aku ora ngerti apa sing pengin dikandhakake. Banjur aku mbukak tangan lan ujar: Ayo, aku! Dheweke mlaku golek katresnan.

Iki ngelingake aku nalika bapake luwih enom. Ana sawetara wektu dheweke ora ngerti amarga dheweke kurang ngerti informasi sing dibutuhake lan ing kahanan liyane, ora mung ngerti pengalaman utawa kedewasaan. Aku kandha marang dheweke: Sampeyan kudu ngandel aku utawa sampeyan bakal ngerti mengko. Nalika ngucapake tembung-tembung kasebut, aku mesthi eling karo pangandikane Gusti Allah liwat nabi Yesaya: "Pendhaftaran pikirane ora dadi pikiran sampeyan, lan dalan sampeyan ora dadi cara, ujar Pangeran, nanging kayadene swarga iku luwih dhuwur tinimbang bumi , dadi caraku luwih dhuwur tinimbang dalan lan pikiranku tinimbang pikirane » (Yésaya 55,8: 9).

Gusti Allah ngelingake yen dheweke duwe kabeh sing dikendhaleni. Kita ora kudu ngerti kabeh rincian sing rumit, nanging kita bisa yakin yen dheweke pancen tresna. Kita ora bisa ngerti rahmat, sih-rahmat, total pangapura, lan katresnan tanpa syarat. Katresnanipun ngluwihi katresnan ingkang saged kula aturaken; iku ora sarat. Tegese ora ana gumantung marang aku. Gusti Allah iku katresnan. Ora mung Gusti Allah nduwe katresnan lan ngetrapake, nanging Dheweke asipat pribadi. Welas asih lan pangapura dheweke - ora ana watesan - dheweke wis ngilangi lan mbusak dosa ing sisih wétan adoh saka sisih kulon - ora ana sing eling. Kepiye carane dheweke nindakake Aku ora ngerti; lakune adoh banget tinimbang caraku lan aku ngalem dheweke. Dheweke mung mulang supaya kita marani.
Emory, putu kita bisa uga ora ngerti kabeh tembung sing metu saka cangkem, nanging dheweke ngerti persis nalika mbukak tangan. Dheweke ngerti yen Eyang tresna karo dheweke, sanajan aku ora bisa nerangake tresnaku amarga iki pikirane luwih dhuwur tinimbang pikirane bisa ngerteni. Iki uga ditrapake kanggo Gusti Allah. Katresnané marang kita ditulis kanthi cara sing luwih saka pangerten.

Sampeyan ora bisa ngerti kabeh sing nggawe Yesus dadi manungsa lan artine sakabehing urip, seda lan seda. Nanging kaya Emory, sampeyan ngerti persis apa katresnan lan apa tegese nalika Yesus mbukak tangane lan ujar, "Ayo kula!"

saka Greg Williams