SUMBANGAN


Ajaib rebirth

We were born again born. Iku sampeyan uga takdirku kanggo ngalami owah-owahan paling apik ing urip - sing kasukman. Gusti Allah wis nitahake supaya kita bisa nulak ing alamiah. Prajanjian Anyar ngandhut sipat ilahi minangka penebus sing nambani lapisan dosa sinfulness manungsa. Lan kita kabeh butuh reresah iki, awit dosa iku kesucian saben wong ...

Apa Gusti Allah isih tresna marang sampeyan?

Apa sampeyan ngerti yen akeh wong Kristen sing urip saben dina lan ora yakin yen Gusti Allah isih tresna marang dheweke? Padha kuwatir yen Gusti Allah bisa nulak dheweke, lan luwih elek, yen dheweke wis ditolak. Mungkin sampeyan padha wedi. Apa sampeyan mikir wong-wong Kristen dadi kuwatir? Jawaban kasebut mung sing padha jujur ​​karo awake dhewe. Padha ngerti yen dheweke iku wong dosa. Padha weruh kegagalan, ...

Yagene Yesus kudu mati?

Karya Yesus pancen apik banget. Dheweke ngajar lan mundur. Panjenenganipun narik kawigatosan kathah sanget pendengar lan saged gadhah dampak ingkang langkung ageng. Dheweke bisa nambani luwih akeh nalika dheweke lunga menyang wong Yahudi lan wong non-Yahudi sing manggon ing tanah liyane. Nanging Gusti Yesus ngidini karyane bakal teka kanthi cepet. Dheweke bisa nyingkiri penahanan, nanging milih mati tinimbang piwucal ...

Pitados ing Allah

Iman mung ateges "dipercaya". Kita bisa dipercaya Yesus ing kawilujengan. Prajanjian Anyar cetha nyritakake manawa kita ora diyakini dening apa wae sing bisa ditindakake, nanging mung kanthi percaya marang Kristus, Putraning Allah. Rasul Paulus nyerat: "Dadi saiki kita percaya manawa manungsa ora mung tumindak ukum, mung liwat iman" (Roma 3,28). Kawilujengan ora mung gumantung marang kita ...

Yesus: Program kaslametan sampurna

Menyang mburi Injil, komentar-komentar menarik iki saka rasul Yohanes kudu diwaca: "Yesus nindakake akeh liyane sadurunge murid-murid sing ora ditulis ing buku iki ... Nanging yen siji sawise liyane kudu ditulis mudhun, banjur aku bakal "Dunia ora bisa ngerteni buku sing kudu ditulis" (Jn 20,30, 21,25). Adhedhasar ukara-ukara kasebut, lan nyathet prabédan ing antarane papat Injil, ...

Ing donya roh

Kita mikir donya kita minangka fisik, materi, telung dimensi. Kita nemu wong-wong mau liwat limang pancingan nutul, ngicipi, ndeleng, ngobong, ngrungokake. Kanthi pikiran lan peralatan teknis sing wis kita gawe kanggo nguatake, kita bisa njelajah donya fisik lan ngupayakake potensi. Wis njupuk maneka cara, dawa luwih akeh. Prestasi ilmiah modern kita, teknologi ...

Gusti Allah ora setya ngasihi kita!

Apa sampeyan mangerténi manawa wong-wong sing pracaya marang Gusti Allah nate pracaya yen Gusti Allah tresna banget marang dheweke? Wong nemokake gampang kanggo mbayangake Gusti Allah minangka Pencipta lan Hakim, nanging banget hard kanggo ndeleng Gusti Allah minangka wong sing tresna marang lan peduli banget babagan mau. Nanging kayektene Gusti Allah sing maha asih, kreatif, lan sampurna ora nggawe apa-apa sing nentang dheweke, sing oposisi kanggo awake dhewe. Kabeh, apa ...

Gusti Allah ora nglawan marang kowe

Psikolog sing jenenge Lawrence Kolberg ngembangake tes rinci kanggo ngukur kadewasan ing bidang penalaran moral. Dheweke teka ing kesimpulan yen prilaku sing becik kanggo nyegah pidana iku minangka motivasi paling murah kanggo nindakake apa sing bener. Apa kita mung ngowahi prilaku kita kanggo nyegah paukuman? Apa penyesalan Kristen katon kaya iki? Apa Kristen mung salah siji cara kanggo ngetrapake pembangunan moral? Akeh Kristen ...

Yesus ora piyambak

Ana ing gunung sing ana ing njaba Yerusalem, guru sing goblok ana ing salib. Dheweke ora mung. Dheweke ora mung ana pengacam ing Yerusalem ing dina sing tiba. "Aku disalib bareng Kristus," tulis Rasul Paulus (Gal 2,20), nanging Paulus ora mung siji. "Sampeyan wis mati karo Kristus," dheweke marang wong Kristen liyane (Kol 2,20). "We are dikubur karo wong" dheweke wrote kanggo Rum (Rom 6,4). Apa arep ing kene ...

Gusti Allah punika ...

Yen sampeyan bisa ndedonga marang Gusti Allah; kang siji bakal dadi? Mungkin "gedhe": miturut tekadmu? Apa wong kudu nandhang sangsara? Utawa "cilik", nanging urgent: Apa kedaden kanggo asu, sing mlayu nalika aku sepuluh? Apa yen aku nikah karo bocah cilikku? Kenapa Allah nggawe langit biru? Utawa, sampeyan mung pengin takon marang, "Sapa sampeyan?" utawa "Apa sampeyan?" utawa "Apa sampeyan pengin ...

Apa Gusti Allah nggawe wong Kristen nandhang sangsara?

Minangka abdiné Kristus Yésus, kita asring dijaluk kanggo nyumbang comfort manungsa nalika padha dening macem-macem ailments. Ing kaping saka kasangsaran, dijaluk nyumbang pangan, papan perlindungan utawa sandhangan. Nanging ing kaping saka kasangsaran, kita saliyane nyuwun kanggo Tackling kangelan fisik kadhangkala uga takon kanggo statement ing pitakonan saka apa Gusti Allah ngidini gerah Kristen. Iki pitakonan angel kanggo njawab, utamane yen sampeyan ana ing ...

Ajaib miyos Yesus

"Bisa maca" aku takon wisata, pointing menyang star salaka gedhe karo prasasti Latin: ". Kene de prawan Maria Yesus Christus natus est" "Aku bakal nyoba," aku mangsuli, nyoba nggawe terjemahan, Aku metokaké dening pasukan lengkap ing meager Latin sandi: "Inggih, apa pracaya," wong takon "kene Gusti Yesus miyos saking Ibu Kenya Maria.". "Apa kowé pracaya marang iku?" Iku wayah kawitan riko kanggo Suci ...

Sih rahmat Gusti Allah - banget apik dadi bener?

Iku uga apik kanggo dadi bener supaya wiwit ngomong menowo lan sampeyan ngerti iku ora mungkin. Nanging nalika nerangake sih rahmat Allah, bener. Nanging, sawetara wong nyatakake yen sih ora bisa kaya mengkene lan nggunakake hukum kanggo nyegah apa sing dideleng minangka lisensi dosa. Upaya sing tulus nanging sesotya yaiku wujud legalisme sing menehi wong daya transformasi sih ...

Koyone apik kanggo dadi bener

Akeh Kristen ora ngandel marang Injil - padha mikir yen kawilujengan mung bisa ditindakake yen wong duwe kapercayan lan urip tanpa cita. "Sampeyan ora entuk apa-apa ing urip." "Yen kadhangkala prasaja bener, mesthine mbokmenawa ora bener." Iki kanyatan urip sing kondhang ditindakake saben-saben kita liwat pengalaman pribadi. Nanging pesen Kristen nglawan. The ...

Gusti Allah uga tresna marang para ateis

Saben wektu nerangake diskusi babagan pitakonan iman, aku kepengin weruh yen misale jek wong percaya pracaya. Para mukmin nate nganggep yen para atheis wis entuk bukti, kajaba wong-wong sing percaya bisa mbantah. Kasunyatane, ing tangan liyane, ateis ora bisa mbuktekake yen Gusti Allah ora ana. Mung amarga pracaya ora ngakeni ateis saka anané Gusti Allah ...

Gusti Yesus banjur ngandika: "Ingsun iki bener

Apa sampeyan wis njlentrehake wong sing ngerti lan ngalami nemokake tembung sing bener? Iku wis kedadeyan karo aku lan aku ngerti sing liyane iya uga. Kita kabeh duwe kanca utawa kenalan sing deskripsi angel dadi tembung. Gusti Yesus ora ana masalah karo kuwi. Dheweke tansah jelas, sanajan nalika ditrima pitakonan "Sapa kowe?". Aku utamane kaya ...

Gusti Allah - introduksi

Kanggo kita minangka wong Kristen, kapercayan sing paling dhasar yaiku yen Gusti Allah ana. Miturut "Allah" - tanpa artikel, tanpa tambahan - kita ngerti Gusti Allah ing Kitab Suci. A roh sing apik lan kuwat sing wis nitahake samubarang kabeh kanggo kita, sing kepengin nglakoni, sing nindakake lan urip kita lan menehi kita kalanggengan kanthi kabecikane. Ing sakabehe, Gusti Allah ora dimengerteni manungsa. Nanging kita bisa miwiti: ...

Ngerteni Yesus

Ana asring ngomongake ngerteni Yesus. Carane nggawe iki, Nanging, misale jek rada angel lan angel. Iki utamané amarga kita ora bisa ndeleng utawa ngomong pasuryan. Panjenenganipun nyata. Nanging iku ora katon utawa bisa ditemokake. Kita ora bisa krungu swarane, kajaba ing kesempatan sing jarang. Kepiye carane bisa kita ngerti dheweke? Pungkasane, luwih saka siji ...

Mung ONE way?

Wong kadang mbantah doktrin Kristen supaya kawilujengan bisa liwat Yesus Kristus piyambak. Ing masyarakat pluralistik, toleransi dijupuk lan dituntut, lan konsep kebebasan beragama (sing ngidini kabeh agama) kadang-kadang misinterpreted ing pangertene yen kabeh agama piye wae sing padha bener. Kabeh dalan mimpin menyang Gusti Allah sing padha, sawetara pratelan, kaya-kaya wis ilang kabeh iki lan ical ...

Keluwen jero nang kita

"Saben uwong nyawang kowe, lan kowe menehi pangan ing wektu sing tepat. Kowe mbukak tanganmu lan nyepakake makhlukmu ... "(Jabur 145, 15-16 HFA). Kadhangkala aku rumangsa keluwen nangis nang endi wae nang jero aku. Ing pikirane, aku nyoba kanggo ngurmati wong lan nyegah dheweke kanggo sawetara wektu. Nanging dumadakan dheweke bali menyang cahya. Aku ngomong babagan kepinginan, kepinginan ing kita luwih ngerti ing ambane, sing nangis ...

Pengetahuan tentang Yesus Kristus

Akeh wong sing ngerti jeneng Yesus lan ngerti babagan urip. Dheweke ngramalaken lair lan ngelingi patine. Nanging kawruh bab Putraning Allah luwih akeh. Sakcepete sadurunge seda Gusti Yesus ndedonga kanggo para pandherekipun kanggo kesadaran iki: "Nanging iku urip langgeng, padha ngerti Gusti Allah mung bener, lan sing wis dikirim, kanggo ngerti Gusti Yesus Kristus" (Jn 17,3). Paulus nulis ing ngisor bab kawruh bab Kristus: "Nanging apa ...

Gusti Allah, tukang tembok

Elingi, nalika manungsa waé Gusti Allah Yeremia ing disk Potter mulang (Jer. 18,2-6)? Gusti Allah migunakaké gambar potter lan lempung kanggo ngélingaké piwulang kita. pesen sing padha nggunakake gambar saka potter lan lempung iki ana ing Yesaya 45,9 lan 64,7 lan 9,20-21 ing Rum. Salah siji cangkir sing paling disenengi, sing saya kerep digunakake kanggo ngombe tèh ing kantor, nggawa gambar saka kulawarga. Nalika aku mung ...

Kanggo nepaki hukum

"Sampeyan bener sih rahmat sing disimpen. Sampeyan dhewe ora bisa nindakake apa-apa, nanging kanthi yakin apa sing diwenehake dening Gusti Allah. Sampeyan ora entuk kanthi nindakake apa-apa; Amarga Gusti Allah ora kepengin supaya bisa ngerteni prestasi dhewe sadurunge dheweke ”(Efesus 2,8-9 GN). Paulus nulis: "Katresnan ora mbebayani tumrap sesami; mulane saiki katresnan saka angger-angger iku kawujud »(Rom 13,10 Kitab Zurich). Sampeyan narik kawigaten saka ...

Hakim ing swarga

Yen kita ngerti sing manggon ing Kristus lan mindhah lan duwe, ing wong kang wis digawe kabeh iku, lan nebus kabeh iku lan tanpa syarat tresna (Kisah Para Rasul 12,32; Kol 1,19-20 Yo 3,16-17), kita bisa kabeh Wedi lan sumelang bab "ngendi kita jumeneng karo Gusti Allah" lan wiwiti ngaso ing urip kita ing kepastian cinta lan ngarahake kekuwatan. Injil iku kabar apik, lan mesthine ora mung kanggo sawetara ...