Apa khusus babagan Yesus?

Sawetara dina kepungkur, nalika aku mulih saka kerja, aku ndeleng pariwara ing dalan sing promosi editorial koran saiki. Poster kasebut ujar: "Mandela yaiku Yesus". Wiwitane pratelan iki nggawe aku kaget. Kepiye carane wong bisa ngomong kaya ngono! Mandela minangka wong sing istimewa, nanging apa sampeyan bisa mbandhingake utawa nggadhakake dheweke karo Yesus? Nanging, poster iki nggawe aku mikir. Kajaba Mandela, akeh wong istimewa sing wis urip ing bumi iki. Sajrone 100 taun kepungkur, ana wong kaya Mahatma Gandhi, Martin Luther King Jr. lan Nelson Mandela, sing, kaya Yesus, ngalami ketidakadilan, ngatasi alangan sing katon ora bisa diatasi lan malah entuk ketenaran internasional. Saben wong padha nandhang kasusahan miturut karepe dhewe. Dheweke dipukul, ditahan, diancam lan diintimidasi, lan uga dipateni. Ing kasus Gandhi lan Martin Luther King Jr., kalorone mbayar urip dhewe. Dadi, apa sing nggawe Yesus istimewa? Napa luwih saka rong milyar wong Kristen nyembah dheweke?

Yesus tanpa dosa

Gandhi, Martin Luther King Jr., utawa Nelson Mandela ora nate ngaku ora duwe dosa. Nanging ing Prajanjian Anyar, akeh sing nekseni manawa Yesus kepengin banget sesambungan karo kita; manawa ora ana wong liya sing bisa nggawe utawa maksiyat manawa Yesus ora dosa. Ing 1 Ptr 2,22: 4,15, kita bisa maca: "Wong sing ora nindakake dosa lan ing cangkeme ora ana cidra" lan ing Ibrani, "Amarga kita ora duwe imam agung sing ora bisa melasi kalemahan kita. nanging sing wis digodha ing kabeh prekara kaya kita, nanging tanpa dosa. " Yesus sampurna lan ora beda karo Mandela lan liyane, ora nate dosa.

Yesus ngaku dadi Gusti Allah

Gandhi, Martin Luther King Jr., utawa Nelson Mandela ora tau ngaku dadi Gusti Allah, nanging Yesus nindakake kaya ngono. Yohanes 10,30 ujar "Aku lan Sang Rama iku siji," yaiku Gusti Allah dhewe. pratelan wani banget nanging Yesus durung bisa. Mula, wong-wong Yahudi péngin nyalib.

Wis ana wong liya ing sejarah, kayata Augustus Kaisar lan Raja Nebukadnesar, sing ngaku gaib. Nanging pamrentahane ora ditandhani kanthi tentrem, katresnan lan sipate apik tumrap masarakat, nanging ditandhani kanthi katindhes, tumindak ala lan srakah kanggo kekuwatan. Beda banget karo iki, ana sakabate Yesus, sing ora ngupayakake dheweke misuwur, sugih lan kuat, nanging mung bisa nuwuhake katresnan marang Gusti Allah lan kabar kabungahan lumantar Yesus Kristus.

Dikonfirmasiake dening mukjizat lan prophecies

Ing Kisah Para Rasul 2,22: 23-5000, rasul nulis bab iki bab Pentakosta: "Hé wong Israel, rungokna tembung-tembung iki: Yésus saka Nasarèt, sing dituduhaké Gusti Allah saka antaramu liwat pakaryan lan mukjijat-mukjijat lan pratandha-pratandha sing ditindakake dening Gusti Allah lumantar ing tengahmu Kaya sing sampeyan ngerti dhewe, sampeyan wis nyalib wong iki, sing diparingake ana ing kana miturut katetepan lan panguwasa saka Gusti Allah, dening tangane para bangsa liya lan tiwas. " Ing kene Pétrus ngomong karo wong-wong sing isih ngerti dhèwèké karo Yésus. Dheweke ndeleng mukjijat-mukjijat sing ditindakake lan sawetara uga ana ing kana nalika ngunggahake Lazarus, wong Nyedhiyakake panganan (ora kalebu wanita lan bocah-bocah), ngusir roh-roh ala, lan nambani wong sing lara lan pincang. Akeh wong uga sing nate mangsuli wungune lan bisa menehi kesaksian. Dheweke ora mung wong liya. Dheweke ora mung ngomong, nanging tumindak miturut omongane. Sanajan teknologi modern saiki, ora ana sing bisa ngerti mukjizat sing ditindakake Yesus. Ora ana wong saiki sing bisa ngowahi banyu dadi anggur, nambah wong mati, lan nambah panganan. Sanajan kabeh perkara kasebut apik banget, kasunyatane sing paling apik banget kanggo mukjijat-mukjijat sing ditindakake Yesus yaiku ana luwih saka 700 ramalan sing bakal ditindakake dening Sang Mesias lan Yesus nggenepi masing-masing. Ramalan-ramalan kasebut digawe luwih saka sewu taun sadurunge lair. Kanggo ngerti tenan, kepiye khusus Yesus nggayuh ramalan kasebut, siji mung kudu mriksa kemungkinan statistik manawa ana wong sing nggayuh kabeh ramalan kasebut. Yen kita kudu ndeleng kemungkinan ana wong sing memenuhi 300 ramalan bab Yesus, kemungkinan kira-kira jam 1:10; (Salah karo 157 nol). Kemungkinan yen Yesus nggayuh kabeh ramalan kanthi sengaja sithik banget lan kayane ora bisa ditindakake. Siji panjelasan babagan kepiye Yesus bisa netepi kabeh ramalan kasebut yaiku yen dheweke dhewe iku Gusti Allah lan muga-muga nanggung kedadeyan kasebut.

Yesus kepengin ngalami hubungan intim karo manungsa

kaya Gandhi, Martin Luther King Jr., lan Mandela duwe akeh pengikut, nanging ora mungkin wong biasa duwe hubungan karo dheweke. Yesus, ing tangan liyane, ngundang kita supaya bisa hubungan pribadi karo dheweke. Ing Yohanes 17,20: 23, dheweke ndedonga tembung-tembung ing ngisor iki: "Aku ora mung ndedonga kanggo wong-wong mau, nanging uga kanggo wong-wong sing bakal precaya marang Aku liwat tembunge supaya kabeh padha dadi siji. Kaya ngono, bapak, nunggil karo Aku lan Aku nunggil karo sampeyan, semono uga kudu dadi siji karo aku, saengga jagad iki percaya yen sampeyan ngutus Aku. Lan aku wis menehi kamulyan sing sampeyan wenehi marang aku, supaya padha dadi siji kaya kita dadi siji, aku dadi siji lan sampeyan ana ing aku, supaya dheweke bisa dadi siji lan ngerti jagad, amarga sampeyan ngutus Aku lan tresna marang dheweke carane sampeyan tresna kula. "

Mandela ora ngerti, amarga aku ana, dheweke uga ora bisa nindakake iki. Sawise kabeh, dheweke mung manungsa. Nanging saben wong duwe akses menyang hubungan karo Gusti Yesus. Sampeyan bisa nuduhake kekarepan, kabungahan, rasa wedi lan kuwatir banget marang dheweke. Dheweke ora dadi beban dheweke lan dheweke ora bakal kesel banget utawa sibuk ngrungokake dheweke. Yesus luwih saka wong pinunjul sing nate urip amarga dheweke ora mung manungsa nanging uga Gusti Allah.

ringkesan

Nalika ing wiwitan artikel iki kayane Mandela bisa dibandhingake karo Yesus, mula ora bisa ditindakake. Kita bisa mbandhingake Mandela karo Gandhi lan Martin Luther King Jr., nanging ora karo Yesus, amarga kaya ngono kita mbandhingake tetes banyu karo segara. Sampeyan ora bisa mbandhingake sapa wae karo Gusti Yesus amarga ora ana sing mirip karo dheweke. Amarga ora ana sing istimewa kaya dheweke.

dening Shaun de Greeff


pdfApa khusus babagan Yesus?