Peparinge rohani diwenehake kanggo layanan

Kita mangertos dhasar-dhasar penting ing ngisor iki sing ditemokake saka Kitab Suci ing sesambungan karo peparinge rohani sing diparingake dening Gusti marang anak-anake:

  • Saben Kristen duwe hadiah rohani paling ora siji; umume loro utawa telu.
  • Saben uwong kudu nggunakake peparinge kanggo ngladeni wong liya ing pasamuan.
  • Ora ana sing duwe kabeh hadiah, supaya kita perlu saben liyane.
  • Gusti Allah nemtokake sapa sing nampani hadiah kasebut.

Kita mesthi wis ngerti manawa ana hadiah spiritual. Nanging bubar kita dadi luwih ngerti. Kita wis ngerti manawa meh kabeh anggota pengin melu pelayanan ("pelayanan" nuduhake kabeh mentri lan ora mung pakaryan pastoral). Saben wong Kristen kudu nggawa peparinge kanggo ngawula apik kabeh (1 Cor. 12,7, 1 Petrus 4,10). Kesadaran babagan hadiah spiritual iki dadi berkah kanggo kabeh wong lan gereja-gereja. Malah barang sing apik bisa disalahake lan sawetara masalah sing ana gandhengane karo hadiah spiritual wis ana. Mesthi, masalah kasebut ora unik kanggo pasamuwan tartamtu, saengga mbiyantu ngerteni kepemimpinan pimpinan Kristen liyane masalah kasebut.

Penolakan kanggo ngawula

Contone, sawetara wong nggunakake konsep hadiah spiritual minangka alesan ora kanggo ngladeni wong liya. Contone, dheweke ujar manawa hadiah dheweke ditrapake lan mula dheweke ora gelem nindakake layanan katresnan liyane. Utawa dheweke ngaku dadi guru lan ora gelem ngladeni kanthi cara liya. Aku rumangsa apa sing dikarepake Paulus ngucapake. Dheweke nerangake manawa Gusti Allah menehi hadiah kanggo wong kanggo layanan lan ora supaya dheweke gelem ngladeni. Kadhangkala kerja kudu ditindakake, preduli manawa ana wong sing duwe hadiah khusus kanggo utawa ora. Kamar patemon kudu disiapake lan digawe resik. Welas asih kudu diwenehi tragedi, apa kita duwe hadiah penyayang utawa ora. Kabeh anggota kudu bisa nerangake Injil (1 Petrus 3,15), apa padha duwe bebungah nginjil utawa ora, mula ora realistis mikir manawa kabeh anggota mung diwajibake ngladeni apa sing diwenehake khusus kanggo spiritual. Ora mung wujud layanan liya sing kudu ditindakake, nanging kabeh anggota uga kudu ngalami layanan liya. Layanan macem-macem asring nantang kita saka zona comfort - zona sing kita krasa. Pungkasane, mungkin Gusti Allah pengin ngetrapake hadiah ing awake dhewe sing durung dingerteni!

Umume wong diwenehi hadiah siji nganti telung hadiah utama. Mula, luwih becik yen area utami ngladeni wong kasebut ana ing salah siji wilayah utawa luwih saka hadiah utama. Nanging kabeh wong kudu seneng ngladeni ing wilayah liyane yen Pasamuwan mbutuhake. Ana gréja gedhe sing tumindak miturut prinsip ing ngisor iki: "Sampeyan kudu milih layanan tartamtu miturut hadiah utama sing wis ana, nanging sampeyan uga kudu seneng (utawa kekarepan) melu layanan spiritual liyane miturut kabutuhan kabutuhan liyane ". Kabijakan kasebut mbantu para anggota tuwuh lan layanan komunitas mung diparengake kanggo wektu winates. Layanan sing pas iki ngalih menyang anggota liyane. Sawetara pandhita sing berpengalaman ngira manawa anggota greja mung nyumbang 60% pelayanane kanggo hadiah spiritual utama.

Ingkang paling penting yaiku kabeh wong bakal melu ing sawetara cara. Layanan punika tanggung jawab lan ora masalah "Aku mung bakal nampa yen aku seneng".

Ngerteni hadiah sampeyan dhewe

Saiki sawetara pikirane babagan carane nemokake peparinge rohani sing ana. Ana sawetara cara kanggo nindakake iki:

  • Penawaran, survey lan persediaan
  • Analisis dhewe babagan kapentingan lan pengalaman
  • Konfirmasi saka wong sing ngerti sampeyan

Kabeh telu kasebut mbiyantu. Utamané mbiyantu yen kabeh telung tim menyang jawaban sing padha. Nanging ora ana telu sing salah.

Sawetara persediaan tertulis mung minangka metode analitik mandhiri sing mbantu nuduhake pendapat wong liya babagan sampeyan. Kemungkinan pitakon yaiku: Apa sing arep ditindakake? Apa sampeyan bisa nindakake kanthi apik? Apa wong liya ngomong yen sampeyan wis apik? Apa jenis kabutuhan sing sampeyan deleng ing pasamuwan? (Pitakonan pungkasan adhedhasar pengamatan sing biasane wong ngerti ing ngendi dheweke bisa nulungi. Contone, wong sing duwe rasa welas asih bakal mikir manawa Gereja mbutuhake luwih welas asih.)

Senadyan kita ora ngerti bebungah kita nganti digunakake, lan ndeleng yen kita duwe kompetensi sajrone aktivitas apa wae. Ora mung peparinge tuwuh liwat pengalaman, uga bisa ditemokake liwat pengalaman. Mulane, mbiyantu wong Kristen sok sok nyoba cara-cara sing beda-beda. Dheweke bisa sinau babagan awake dhewe lan mbantu wong liya.    

dening Michael Morrison


pdfPeparinge rohani diwenehake kanggo layanan